{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
750 visninger | Oprettet:

Cerwin Vega virker ikke {{forumTopicSubject}}

Jeg har købt 2 cervin Vega xls 215 og en 2x750 watt forstærker til. Jeg havde sat dem op til en fest jeg holdte hvor jeg tænker at der er en der har skruet for højt op for dem. Den ene af dem virker ikke og den anden laver en skrattelyd når volumen kommer op. Jeg fandt efterfølgende ud af at ham jeg købte dem af havde sat sølvpapir i sikringsholderen istedet for en normal sikring. Højtaleren lugtede ikke brændt eller noget efter de gik ud

Er der nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak


Kommentarer på:  Cerwin Vega virker ikke
 • #1   24. maj Umiddelbart vil jeg tro at du har ret i at de er brændt af altså at der er skruet for højt op for dem var du ikke selv med til festen og kan huske det? Du var måske stang Bacardi og kan ikke huske det?

 • #2   24. maj Jeg var med til festen og var ikke påvirket på daværende tidspunkt, jeg tænkte bare at det ville lugte hvis den var blevet brændt af

 • #3   24. maj Hmmm spørg nogle der er klogere end mig men den skrattelyd kunne tyde på at der har været skruet for højt op for dem jeg har engang også blæst en billig jamo subwoofer af og den skrattede også men at spørge mig er nok ligeså klogt som at spørge en væg he he smiley hvis man skruer for højt op for dem så er der noget inden i der ikke kan klare mosten det kan godt gå hvis man hurtigt finder ud af det og så skruer ned men bliver man ved med at spille for højt så begynder de at skratte man kan vel kalde det at membranerne bliver overbelastede hell i dont know men altså så vidt JEG ved så er der ikke noget der bliver brændt af som sådan det er membranerne der går ud af deres gænge fordi der bliver spillet for høj bas men kom glad dem der er klogere end mig smiley

 • #4   25. maj Har du prøvet at sætte en anden forstærker til

 • #5   25. maj Nej Michael det har jeg ikke.

  Hvis det er det med membranerne det er galt med. Hvad kan det så koste at få fikset?


 • #6   25. maj Jamen altså enhederne er jo ødelagt ved ikke om det kan laves tror det ikke der skal vel nogle nye enheder i

 • #7   25. maj https://bekent.dk/
  Hej du kan jo prøve om du kan find nogle her ind ,jeg tror at fra 500 og til 1000 kr vil nogle lave det


 • #8   25. maj Men har jeg ikke ret i at der skal nogle nye enheder i????? Kan man reparere enhederne????

 • #9   25. maj Ja det har du ret i skal ny i smiley

 • #10   25. maj Ja ok tak for det Per mente også nok

 • #11   25. maj Hvis de er i stykke 15-tommer basse ,så blive det meget dyr at lave elle prøve at skift sikring elle prøve med en anden forstærker om det hjælpe

 • #12   25. maj De behøver ikke lugte brændt for at de kan være stået af.. Hvad er det for en forstærker du har haft sluttet til ? Det er heller ikke til at vide hvordan tidligere ejer har behandlet dem eftersom han har lavet fusk med sikringen. Prøv at skifte udgang mellem højttalerne for at tjekke at det ikke er forstærkeren den er gal med.

 • #13   25. maj Jeg har prøvet at skifte udgang. Det er en vonyx vxa 1500 forstærker

 • Henning P
  Henning P Tilmeldt:
  feb 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
  #16   29. maj Hej Mikkel P

  Jeg sender dig en PM så kan du evt. ringe til mig på det nummer jeg giver dig. så kan jeg guide din over tlf, til nogle forskellige "tests" du kan lave for at indkredse problemet.

  Hilsen

  Henning


 • #17   29. maj Prøv og tag gitter af højtaler og tryk enhederne forsigtig ind.
  Skraber de imod eller sidder fast, så er de helt døde.

  Evt tjek delefilter inden i højtaleren, om nogle af komponenterne er "poppet"

  Hvis spolen ikke har taget skaden, pga overbelastning, så kan man købe rep kit.
  Dog er det ikke noget man bare lige gør, da det skal sidde meget præcist. • #18   29. maj Hvis delefilteret er opbygget på printplade, så kan nogle af banerne være brændt over. Jeg har repareret adskillige delefiltre med denne defekt.
  Jeg har også set baner på delefiltre, der har været helt mørkelilla på grund af opvarmning. Og de leder ikke signalet skide godt mere. Lyden kan enhver nok tænke sig til.


 • Gubby L
  Gubby L Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 9 Følgere: 8 Svar: 5
  #19   29. maj Delefilterne er 100% istykker.

  De er så elendigt lavet i den højttaler og på et lille print på 4x6cm eller noget i den stil


 • #20   29. maj Det er godt nok et tarveligt delefilter der sidder i sådan en high power højttaler.  profilbillede
 • Michael N
  Michael N Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 1 Svar: 21
  #21   30. maj Det som undrer mig, er at du overhovedet kan høre noget, hvis der er blevet sendt 750watt i hver højttaler. For de højttalere er enormt følsomme.

 • Gubby L
  Gubby L Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 9 Følgere: 8 Svar: 5
  #22   30. maj Enormt følsomme ? ??

 • #23   30. maj Nu er en xls215 ikke en powerhøjtaler som sådan, da den kun kan klare 250w rms.
  Det er og bliver en hifi højtaler.

  Delefilteret ser ud som så mange andre hifi højtalere og afspejler også at man får hvad man betaler for.

  I teorien, hvis enheder og delefiltre er bygget godt, så kan man smide alle de watt i en kasse, så længe signalet er rent nok.

  Ifht watt, så er der stor forskel, man kan have 2 amps der er en på fx 2x500w, men den ene rykker fra den anden.
  Da der er stor forskel på opbygning, klasse og hvor mange volt en forstærker kan smide. • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #24   30. maj Nu er de benævnte cervin Vega xls 215 højttalere jo IKKE PA højttalere, men derimod ganske almindelige stuehøjttalere, hvor man ganske vist kan regne med et vist lydtryk, men slet ikke noget i retning af et lydtryk, hvor man, over en længere periode, mærker musikken i kroppen.
  cervin Vega xls 215 er fra Cerwin-Vega opgivet til 500 Watt PEAK, hvilket svarer til ca 125Watt RMS, hvilket så resulterer i en anbefalet forstærker effekt på 250 Watt program.
  Din forstærker leverer efter Skytec´s oplysninger ca 625 Watt i 6 ohm, men opgiver traditionen tro INTET om HVILKE Watt, der er tale om. Der er så vidt jeg husker tale om en billig kineserforstærker, og kineserne angiver konsekvent i Watt PEAK, hvilket sælger bedst.

  Lad os antage, at din Skytec er opgivet som 625 Watt PEAK i 6 Ohm, så betyder det, at den kan levere ca 160 Watt RMS i 6 Ohm, hvilket igen svarer til ca 320 Watt program fra en forstærker.

  Du kan få dine højttalere repareret til en fornuftig pris hos BASREP i VIUF, og så bør du fremover nøjes med at anvende dine Cerwin Vegaxls 215 stuehøjttalere til stuen.
  Hvis du vil have nogle højttalere til festbrug, stilles der ganske andre krav til dem, og du er velkommen til at kontakte mig på 60659058 for et seriøst, uforbindende tilbud.

  Mvh Kurt


 • Michael K
  Michael K Tilmeldt:
  maj 2019

  Følger: 1 Svar: 2
  #25   30. maj Du skal have fat i sælgeren og starte med at sige at du ved hvad han havde gjort ved overbelastning, sikringen, og hvis han ikke går med til de krav som jeg regner du kan finde ud af, så tru med politiet, da han har lavet noget voldsomt farligt noget, der ku ha gået ild i højttaler, og så hvor du var... Så sig han har 2 muligheder, enten at betale erstatning så det der er solgt kan blive ka lavet, da han selv har sat andre folks liv i fare ved at lave sølvpapir som sikring, det er mega ulovligt, og andet.
  Få fat på personen sig du har billeder af det han har lavet, da de selv sllår fra ved overbelastning, derfor stanniol..
  Forklar det går videre t politiet hvis i ikke finder ud af noget, ellers må å må politiet være med i samtalen
  Mvh mk 42584143, har prøvet sådan sag hvor jeg fik medhold


 • #26   30. maj Kurt hvilke regne form bruger du, siden du rammer 160w rms ? • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #27   31. maj Watt peak er ca 4 x Watt RMS
  Watt Max er ca 2 x Watt RMS
  Watt program er ca det samme som Watt max


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #28   31. maj PS.: Har jeg forstået det korrekt, at sikringerne, som er udskiftet med sølvpapir, sidder i dine højttalere?
  Hvis det forholder sig således, er der INTET ulovligt i det, fordi vi taler om passive kasser, som ikke har indbygget forstærker, som anvender 220V.
  På den anden side sidder de sikringer der jo af en eller anden årsag, og i dit tilfælde er der tale om en "grovsikring" for at beskytte højttaleren imod overlast.
  Den tidligere ejer har sandsynligvis udskiftet sikringerne med sølvpapir, fordi han gang på gang har sprunget sikringerne ved at overbelaste dem.
  Dvs at dine højttalere allerede har fået "tæsk" før du købte dem, og kan derved have pådraget sig overophedningsskader i svingspolen , så der ikke skulle så meget til, at smadre dem endeligt.
  Som sagt - der er tale om stuehøjttalere - IKKE PA højttalere.


 • #29   31. maj Det kommer vel fx an på opbygning af spole og hvor mange volt enheden kan klare.


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #30   31. maj Det kommer an på, hvor meget effekt højttaleren er konstrueret til,

 • #31   31. maj Du kan også være så "heldig" at forstærkeren faktisk har været kraftig nok til ikke at klippe og længerevarende højt lydtryk simpelthen har ristet det spinkle delefilter og enhederne stadig har det fint.
  Selv Cerwin Vega´s stuebasser kan tåle en del hvis det er ren effekt.
  XLS 215 basenhederne har en 2" svingspole og udluftning/køling så 2-300 solide watt burde de kunne magte natten over


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #32   31. maj Det kommer an på, hvad du mener med “solide Watt”, hvis du mener 200 - 300 Watt RMS, brænder disse Cerwin Vegaer altså af.
  Hvis du mener 200 - 300 Watt peak, så kan du roligt lægge et pat hundrede watt oveni, da Fabrikken garanterer 500 Watt peak.
  Jeg kender Skytech forstærkere, men selvom de ikke hører til iblandt kvalitetsforstærkere i ordets bedste forstand, så kan den så rigeligt udstyre disse 2 Cerwin Vega højttalere, uden at klippe.
  Højttalerne vil “brække sig” længe før forstærkeren klipper.


 • #33   31. maj Jeg vil gætte på at jeg har ejet 6 - 8 sæt forskellige Cerwin Vega med 15" og flertallet af alle Cerwin Vega´s 15" er med 2" svingspole og de tåler fint 2-300 watt gennem længere tid.
  Men vi snakker musik og ikke sinustoner.
  Cerwin Vega´s 18" er flertallet med 3" svingspole og tåler fint 500 watt natten over.

  Med solide watt mener jeg effekt der ikke på noget tidspunkt er i nærheden af klippegrænsen og fra en forstærker der kan levere rigeligt strøm, Cerwin Vega´s basenheder ligger som regel tæt på 4 ohm


 • #34   31. maj Der er vi så ikke enige Kurt smiley
  Tag fx dit regne stykke og brug det på en d&b V sub eller en Dali Helicon W400, så passer det heller ikke sammen...

  Nu kender du sikkert en LAB 6400 og en Crown MA3600.

  Lab er på 2 x 3200w ( 4ohm )
  Crown er på 2 x 1800w ca (4 ohm) - ( alt efter hvor man læser data fra )

  Men de levere stadig samme effekt, da crown smider samme antal volt ud pr kanal som lab´en gør, til trods for, der er mange flere watt i den.

  Ifht den effekt en højtaler kan holde til, kommer det stadig an på konstruktionen af enheden.
  Man kan have 2 enheder, hvor begge kan klare fx 1000w, men den ene kan klare fx 67 volt og den anden kan klare fx 89 volt.
 • #35   1. jun Spændingen (volt) = watt.
  28 Volt = 100 watt i 8 ohm
  28 Volt = 200 watt i 4 ohm
  28 Volt = 400 watt i 2 ohm
  Strømmen (+ evt begrænsning) afgør evnen til at styre enhederne og lave impedanser.

  CLS 215 (ikke XLS 215) ligger på 3-4 ohm i det område hvor der er mest energi i musikken og har samtidig fasedrej på op til 60 gr og det trækker tænder ud på enhver effektforstærker. Og det skulle undre mig at XLS 215 er meget forskellig fra CLS 215.
  Selv en DC 15 snuser til 2½ ohm med store fasedrej (enkelt 15" med dobbelt svingspole)

  Så hvis ikke forstærkeren er stabil i 2 ohm så forstår man at højttalerne er ristet
  Og virkelig mange forstærkere magter slet ikke at spille i 2 ohm


 • #36   1. jun Jeg slog lige forstærkeren op og helt ærligt er den simpelthen for sølle til opgaven.
  Den yder ca 400 watt i 8 ohm og den har 2 sølle udgangstransistorer pr halvperiode pr udgang så at byde den 2 til 4 ohm med store fasedrej er at be om problemer.
  Den strømforsyning er meget tvivlsom i det den har 2 ikke ret store lytter som sidder langt fra selve udgangstrinnet.
  Får du lavet dine højttalere så skynd dig at sælg den forstærker og få fat i en med masser af udgangstransistorer og ordentlig strømforsyning, eller en god kl.d forstærker.

  De 750 watt er når den er brokoblet, hvad jeg aldrig ville gøre med så spinkel en konstruktion da den så bliver belastet dobbelt så meget


  profilbillede
 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #37   1. jun Noname besked kl 22.44

  Du skriver 200-300 Watt uden at nævne "hvilken" slags Watt, du taler om,
  Men du giver alligevel en ledetråd, idet du skriver "ikke sinus men musik", hvorefter det er muligt at give dine opgivne Watt en betegnelse, fordi Watt musiker også er betegnelsen for Watt max.
  Lad os tage et eksempel:
  100 Watt rms er det samme som 200 Watt musik/max, er det samme som 400 Watt peak.
  Når du skriver, at de godt kan klare 200 - 300 Watt musik/max har du fuldstændig ret, fordi fabrikken opgiver 500 Watt peak, som er det samme som 250 Watt musik/max.

  Med hensyn til din beskrivelse af "solide Watt", vil jeg blot gøre opmærksom på Ohms lov, U=RxI og P = UxI, så får man hurtigt styr på variablerne.


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #38   1. jun Lyd Lars besked 23.16

  lad os tage Crown MA3600 først.
  Den er opgivet fra fabrikken til 1800 Watt ved 2 Ohm, og det vigtigste er så, at fabrikken oplyser, at effekten er målt ved 1 kHz, , maximal gennemsnitlig effekt ved 0,1% THD.
  Fabrikken oplyser endvidere, at samme betingelser gør sig gældende for 4 Ohm-1565 Watt og 8 Ohm - 1120 Watt.

  Lab Gruppen fp6400 målt under samme forhold 1 kHz- med 1% THDoplyses fra fabrikken til:
  2 Ohm - 2900 Watt
  4 Ohm - 2300 Watt
  8 Ohm - 1300 Watt

  Der er med andre ord forskel på den leverede effekt ved 1 Khz, og ifølge OHMS LOV er spændinger of strømforhold variable i effektligningen, og derfor uinteressante.

  Sammenlignet direkte un der samme måleforhold (med en variabel for THD) kan vi altså konkludere, at Crown leverer 1800 Watt i 2 Ohm og Lab fp6400 leverer 2900 Watt, hvilket er en forskel på ca 1000 Watt.
  Konklusion: De leverer absolut ikke samme effekt. • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #39   1. jun Normal besked 01.43

  Dit eksempel på konstant spænding i forhold til modstand og strøm og effekt, viser jo blot at strømmen ændrer sig ved en konstant modstand og en konstant spænding.
  Jeg ved ikke lige, hvad du vil bruge det til, for ved en højttaler er selve princippet jo, at alle 3 parametre ændrer sig ved musik gengivelse. De 3 parametre er naturligvis
  Impedans (Vekselstrømsmodstand)
  Spænding
  Strøm
  Cerwin Vega leverer selvfølgelig ikke et måleblad med for deres højttalere, primært fordi det ikke er prof højttalere og ikke højttalere i den dyre high end klasse.
  Men hvis de gjorde, er jeg overbevist om, at højttaleren uanset frekvens og udstyring PÅ INTET TIDSPUNKT kommer ned i nærheden af 2,5 Ohm, så skulle den da være MEGET speciel, for jeg måler selv impedanskurver i forhold til frekvens og fasedrejning, og jeg har ALDRIG oplevet højttalerkabinetter under 4 ohm.

  Men igen er det Ohms lov, som sætter de variable, når man opgiver de konstante.


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #40   1. jun Normal besked 02:01
  Jeg bliver altså lige nødt til at punktere forestillingen om, at jo flere udgangstransistorer pr kanal, jo bedre kvalitet og stabilitet. Det er forkert.
  Udgangstrinnet afhænger af mange parametre, men først og fremmest er det kvaliteten og ydeevnen fra den enkelte komponent, der tæller, dertil kommer naturligvis selve konstruktionen og ikke mindst strømforsyningens stabilitet ved store effekter (stor strømtræk).
  Vi taler om en Skytec VXA 1500, og fabrikken oplyser den til:
  8 Ohm – 2 x 500 Watt
  4 Ohm – 2 x 750 Watt
  Og brokoblet/bridge leverer den altså 1500 Watt i 8 Ohm og ikke 750 Watt, som du skriver.

  Skytec angiver i øvrigt ikke målebetingelserne for deres effektangivelser, hvilket er beklageligt.

  generelt vil jeg tilføje, at det i princippet er fuldkommen ligegyldigt, hvor lade kondensatorerne sidder i forhold til resten af konstruktionen, det er kun et spørgsmål om ledningstykkelse, for at holde den indre modstand så lav som muligt, men med de afstande, man normalt finder i underholdningsgrej, har det meget begrænset betydning.


 • #41   1. jun Kurt, nu har vi haft målt dem ud, sammen med en række andre forstærker... og der er billede af deres effekt en HELT anden...


 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #42   1. jun Cerwin Vega oplyser effekten til 500 Watt peak. Det medfører så en forstærker dimensioneret til 250 Watt rms eller 500 watt max/musik.
  Det er klart, at jo større forstærker du sætter på dem, jo højere vil de spille, men altid under grænsen for fabriksopgiven effekt, ellers risikerer man st overbelaste højttalerne, selvom man længe før kan lytte sig til, når de ikke kan klare mere.
  Hvis de tilsluttede forstærkere er forskellige, bliver lyd resultatet også forskelligt, det er der mange parametre, som bestemmer.


 • #43   1. jun #40

  Hvorfor er der fabrikanter der bruger mange transistorer hvis ikke stabiliteten ved lave impedanser og fasedrej bliver bedre ?
  Jeg er ikke i tvivl om hvilken af de 2 forstærkere her jeg ville vælge til en højttaler som XLS 215

  Effekten er den samme smiley


  profilbillede
 • Michael K
  Michael K Tilmeldt:
  maj 2019

  Følger: 1 Svar: 2
  #44   1. jun Der er et termostatrelæ eller lignende til højttalere og forstærkere, hvis der har været sat sølvpapir i, kan du regne med at få lavet hele den del hvor sølvpapir og andet var, medmindre højttaler altså skal på lossepladsen.. Samme som at sætte sølvpapir i hvor der skal være sikring.. Tag den i hifiklubben og spørg hvad de vil sige så du ik får 60 svar fra folk hvor fleste ik ved hvad det sku dreje sig om

 • Kurt S
  Kurt S Tilmeldt:
  aug 2016

  Følger: 1 Svar: 21
  #45   1. jun Selvfølgelig er der ingen garanti. Der dækker, når man erstattet sikringen med sølvpapir!
  HELT ÆRLIGT!


 • #46   1. jun Ja tag dem med i hifiklubben og få en regning der er større end et nyt sæt højttalere.
  Lad endelig være med at høre på hvad folk siger på forum.
  Jeg kan også se at der er nogle der er så kloge at de mener at termokredsløbet (ptc modstanden) har været viklet ind i sølvpapir hvor jeg nok ville gætte på at det var sikringen bagpå der var erstattet med sølvpapir.
  Så drop fora og smut i hifiklubben med dem smiley
  Hvis du får dækket det skadede på garantien, så finder du nok også en lottokupon med 7 rigtige på vej hjem


 • #47   6. jun Skal lige love for der gratis undervisning om hifi på højt plan! smiley smiley
  Men synes desværre, det har taget en anden drejning for meningen med opslaget?
  Jeg har ikke i nærheden af jeres tekniske viden. Slet ikke!
  MEN..
  Mit råd til dig Mikkel. Synes du skal låne et multimeter og måle diverse defekte enheder. Og eller få hifiklubben til at kigge på dem. De har kun været fair Over for mig. Og de tager ikke overpris for gode råd og vejledning. Hvis du vil have dem lavet originalt selvfølgelig? Så kan du jo selv vurdere om du vil bruge pengene på det. Ellers kan du jo sælge dem i dele? smiley
  Men nu tænker jeg så på om du har haft en form for kontrol over dem? I form af en forforstærker eller en mixer? For det har meget at sige angående kontrol og håndtering.


Kommentér på:
Cerwin Vega virker ikke

x