{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
328 visninger | Oprettet:

Hvor mange watt skal et par 103 have? {{forumTopicSubject}}

Jeg havde kigget på nogle dali 103 til ikke så mange penge, men blev lidt i tvivl om hvor mange watt min forstærker skal have?

Specifications:
Product Series DALI 101-109
Speaker Type Front
Cabinet Type Bass Reflex
Crossover Frequency [Hz] 2.4
Nominal Impedance [?] 4
System Resonance [Hz] 39.0
Frequency Response (+/- 3dB) [Hz] 58-18.000
Continuous Power Handling [W] 70.0
Peak Power Handling [W] 100
Sensitivity (2,83V/1m) [dB] 92.0
Dimensions (H x W x D) [mm] 450 x 260 x 250


Kommentarer på:  Hvor mange watt skal et par 103 have?
 • Lars E
  Lars E Tilmeldt:
  feb 2007

  Følger: 1 Svar: 225
  #1   2. maj Solide 30-40 watt er fint.

 • #2   2. maj Gange følsomheden i watt med 10 så har du minimum, det vil sige 40 watt pr kanal i 4 ohm er et godt udgangspunkt

 • Jørgen M
  Jørgen M Tilmeldt:
  apr 2014

  Følger: 1 Svar: 43
  #3   9. maj Det var da et sjovt spørgsmål.
  Når en højtaler, som Dali 103 er opgivet til 100W er det den effekt, som højtaleren maksimalt kan tåle at der afsættes over et nærmere defineret tidsrum. Men hvor meget effekt den kan tåle afhænger også af de frekvenser, som effekten afsættes ved. En typisk 3-vejshøjtaler har en faktor 5-10 imellem den effekt, som kan afsættes i enhederne. F.eks. 100W i bassen, 15W i mellemtonen og 3W i tweeteren. 100 + 15 + 3 opgives så som en 118W højtaler. Grunden til denne forskel er, at der skal anvendes meget mindre effekt for at frembringe det samme lydstyrke ved højere frekvenser end ved lave. Delefilteret søger for, at tweeteren kun modtager de højfrekvente signaler, som normalt er af lav styrke. Mellemtonen får sit frekvensområde at arbejde med, og til sidst får bassen resten.
  Så så længe du ikke sender for kraftigt højfrekvent signal ind i højtaleren har tweeteren det rart og godt.
  Men hvorfor så bekymre sig om hvor kraftig en forstærker der skal anvendes? Du kan jo blot sørge for ikke at skrue så meget op, at højtaleren ikke overbelastes og ”springer”.
  Se, det er her det mere praktiske kommer ind i billedet. Hvis du kobler en lille forstærker til dine højtalere, så vil det langt hen ad vejen fungere ganske fint. Men den fredag aften, hvor du og gutterne holder fest, og Trine synes at nu skal Egon altså ud og danse. Så skruer Trine op for volumen, så det kan blive rigtigt sjovt. Men den lille forstærker tvinges i knæ – strømforsyningen og forsyningsspændingen kan ikke følge med, og forstærkeren klipper signalet. Det svarer til, at du hopper i et rum, hvor der ikke er ret højt til loftet, og det har med at ende i en hovedpine. Når forstærkeren rammer loftet så klipper signalet. At signalet klippes betyder, at der bliver nogle skarpe knæk på de ellers ”bløde” signal-bølger, og i frekvensdomænet betyder det nogle meget kraftige overtoner – altså høje frekvenser. Her er det så at tweeterne som de første forlader den ellers sjove fest, og et mindre sjovt erstatningskrav følger Trine hjem.
  Så hvis du køber en lille forstærker er der større sandsynlighed, at du eller dine venner, i kådhed ødelægger tweeterne i højtalerne.
  Hvis du anvender en større forstærker kan den udsende kraftigere signaler uden at klippe og derved undgår du at højtalerne så let ”sprænger”. Men huske at du blot har flyttet grænsen for hvor højt du kan spille før at resultatet bliver ødelagte højtalere.
  Og når vi nu er ved det. Så husk at der ikke er meget forskel fra 30W til 300W. 300W lyder af meget i forhold til 30W, men reelt er der kun 10dB’s forskel. Det er faktisk ikke så meget. Man siger, at vi lige akkurat kan skelne en ændring på 1dB, så der er blot 10 af dem.

  Skriv hvis har spørgsmål, eller vil have flere detaljer.


Kommentér på:
Hvor mange watt skal et par 103 have?

x