1.134 visninger
|
Oprettet:
Klasse & dynamisk effekt. {{forumTopicSubject}}
Mine nye XTZ Class A-100 er en klasse AB forstærker med 2x50Watt klasse a, & 2x180Watt klasse b. men så står der også den har en dynamisk effekt på 2x350Watt.
- er dynamisk effekt det man måler fx... Denons produkter i? Altså når der står på hifiklubbens hjemmeside 2x105Watt? For kan sgu ikke rigtig finde ud af det.
håber i forstår mig.
maj 2007
Følger: 7 Følgere: 5 AV-enheder: 1 Emner: 65 Svar: 138
jun 2006
Følger: 22 Følgere: 20 AV-enheder: 5 Emner: 51 Svar: 2.219
Men jeg skal heller ikke så tvivl om det rent faktisk passer... Hvis de skriver det, så passer det jo nok?
Med hensyn til effekten, så må det i alle tilfælde være en dynamisk opgivet effekt. Selvom de ikke skriver noget somhelst omkring måle metoderne, så skriver de at forstærkeren har et strømforbrug på <400w. hvilket i klasse A/B tilfælde nok vil sige at det maksimalt vil være ca. 1/6 af den effekt som kan vedvarene kan havne i hver højtaler.
Men selve betydningen af dynamisk effekt, eller musik watt og hvad de nu ellers kan finde på at kalde det... Det er simpelthen det som man kan opnå i et varierende lyd signal. Altså eksempelvis er musik jo ikke lige effektkrævende igennem hele stykket. Det er jo kun nogle korte passager hvor der virkelig er skrald på og med maksimal amplitude.
Men det giver forstærkeren mulighed for at oplade elektrolytterne i de mindre krævende passager, og derved have et kortvarrigt effektoverskud som kan være meget højere end forstærkerens primære forsynings effekt... Men det er til gengæld lynhurtigt brugt op igen, hvis der ikke bliver nogle "pusterum".
Det må bestemt ikke sammenlignes eller sættes i forkert sammenhæng med RMS, som mange producenter oplyser effekter med.
RMS er en teoretisk beregnet middel effekt, som man tildels kan sige er den effekt som forstærkeren kan afgive i hele frekvens spektret... Men det kan både være dynamisk og vedvaremde!!!! Så hvis der ikke er angivet andet, så regn altid med ar en RMS opgivelse også er dynamisk og ikke vedvarende.
Den eneste effekt opgivelse der reelt stiller dig nogen informationer omkring målingen, det er DIN watt. (ikke at det giver det samlede billede aligevel) Men det fortæller dig at effekten er målt ved 1khz. frekvens, det er vedvarende effekt, da målingen skal foretages over mere end 10min. Og den totale harmoniske forvrængning (THD) ikke må overstige mere end 1%.
Det betyder bare ikke at DIN er løsningen på det hele, for det er jo kun målt ved 1khz. frekvens. hvilket jo kun er en træls hyle tone, og ikke siger noget om effekten andre steder på frekvens båndet.
Sagt med andre ord, producenterne kan opgive lige præcis det de vil, hvis de bare selv opfinder en eller anden sindrig formel til at beregne effekten... Eks. kan de jo opstille krav om at effekten afgives i ekstrem kort tid, og så fordobler de jo gerne, da et audio signal jo er AC og derfor kan bevæge sig både positiv og negativ for stel. Og så har de jo nok målt forstærkeren under et tordenvejr, hvor der kommer en overspændingspuls i el nettet. Og ind i en "tæt på nul ohms impedans". Det vil ihvertfald være en katastrofal måling for udstyret, og under nogle meget urealistiske forhold. Så den slags effekter er lige til at lukke op og skide i
http://www.micma18.dk/temp/2x600w.jpg
Det er sjældent opgivet, men jeg ville gå efter RMS continuous og så i en sammenlignelig impedans på eks. 8 ohm. (4 ohm giver ca. den dobbelt effekt, men gør ikke forstærkeren kraftigere af den grund.)
Og andet fingerpeg om en god forstærker kontruktion, det er en præcis effektfordobling, når impedansen halveres. Hvis ikke dette er tilfældet, så er strømforsyningen ikke stor nok til den pågældene impedans!
jun 2007
Følger: 10 Følgere: 9 AV-enheder: 1 Emner: 20 Svar: 337
Klasse & dynamisk effekt.