{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Watt og RMS Watt
 • #1   10. feb I "gamle dage" var opgivelserne mange gange i "DIN" opgivelser altså hvor meget forstærkeren kunne afgive ved 1000hz i en kanal men producenterne bestemte vist selv forvrængningsgrade de målte ved.
  RMS er i hele tone området 20-20khz vedvarende effekt i begge kanaler samtidig.
  Hvilket giver en noget laver watt angivelse.

  sådan lidt forenklet forklaring smiley


 • #2   10. feb Mange tak, det hjalp da lidt smiley

 • #3   10. feb Har altid ment at watt opgivelser på højtaler er ubrugeligt forstået på den måde at jo større og bedre konstrueret effektforstærker alt andet lige vil spille bedre og have bedre kontrol over enhederne, har selv haft et par Snell E på en Mark Levinson No333 og aldrig før har de spillet bedre..
  Men glem alt om hvad højtaler fabrikanterne opgiver af watt eller hvad de anbefaler af forstærker.
  Den ohm der er forskrevet er der i mod vigtig især for forstærker af lav-middel kvalitet da det kræver mere af forstærkeren (strømstærk) svare lidt til moment i en motor.
  Det perfekte ville jo være at en 100 rms watt forstærker i 8 ohm ville kunne giver 200 rms watt i 4 ohm og igen 400 rms watt i 2 ohm 800 rms watt i 1 ohm og ja 1600rms watt i 0,5 ohm.
  Men selv højtalere fabrikantens oplyste ohm skal tages med en vis sindsro, da de typisk er oplyst som 4 eller 8 ohm men fakta er at den impedansen (Ohm) svinger gennem hele frekvens området og en højtaler benævnt som 4 ohm kan godt i nogle tilfælde komme noget længere ned og ligger den lavt så kan det give problemer med konsum fabrikeret forstærker da de i mange tilfælde ikke er bygget til at kunne spiller under de forhold som en sådan højtaler giver.

  Watt vs Db
  Her er det vigtig hvis man vil spille højt at højtalernes drift-effekt er lav eller Db opgivelsen er høj. Det menneskelige øre opfatter først at lydtrykket er dobbelt ved 10db over.
  Tager du en højtaler med en drift effekt på 8watt (87Db) så skal den højtaler bruge 256 watt for at spille lige så højt som en højtaler med en drift effekt på 1watt (96Db) kun skal bruge 32watt til.
  Altså for hver 3Db's forøgelse skal man doble watt op.
  Håber det hjalp på forståelsen ?
 • #4   10. feb Tak for det. Det hjælper lidt på forståelsen smiley

 • #6   11. feb #5 altså det jeg skrev i #3

Kommentér på:
Watt og RMS Watt

x