{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Minianlæg DIY-festival anlæg. bagladet horn med tripath-fors

6.941 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen av-enhed er oprettet og stemt ind. Opret din egen av-enhed

Niklas V
Mand | 34 år | Oprettet: 22. feb 2008


Minianlæg DIY-festival anlæg. bagladet horn med tripath-fors

Prisklasse:
Forstærker/reciever:
Har to forskellige forstærkere til anlægget afhængigt af effektbehov og strømforbrug.

Første forstærker:

MUSE M20 EX TA2020 2*20W T-Amp Mini Stereo Amplifier

denne forstærker er en lille perle, som overgår selv meget dyre forstærkere angående lydkvalitet.

Data:
0.03% THD+N @ 9W, 4O
0.18% IHF-IM @1W, 4O
23W @ 4O, 0.1% THD+N
12W @ 8O, 0.1% THD+N
Dynamic Range = n103 dB
Turn-on & turn-off pop suppression
Dynamic range: 84.6dBA(300 ohm) 89.8dBA(33 ohm)
Over-current protection
Bridged Output
High Efficiency 81% @ 23W, 4O
90% @ 12W, 8O
Dimensions:(L)150mm x (W)90mm x (H)40mm
Weight:450g

Har en 12v strømforsyning på 4 ampere til den, så jeg også kan benytte 220volt AC fra stikkontakten.


Anden forstærker:

Sure Electronics 2x100W @ 4 Ohm TK2050 Class-D Audio Amplifier Board

Data:
Class D amplifier
power supply range: 12V to 30V, maximum 32V
Frequency response: 20 Hz to 20 kHz (±3 dB)
Signal/Noise Ratio: 100 dB (A-Weighted)
High Output Power:
30W @ 6O, < 1% THD+N
40W @ 8O, < 3% THD+N
100W @ 4O, < 10.0% THD+N
High Efficiency:
86% @ 60W 8O
82% @ 46W 6O
90% @ 100W 4O
Audiophile Quality Sound:
0.007% THD+N @ 30W 8O
0.005% THD+N @ 70W 4O
-Cooling fan
-Over/under voltage turn off
-Over current protection
-Over temperature protection

Tuner
-
Cd-afspiller
Alle kilder der benytter et 3,5 mm stereo Jackstik.
Bruger et 3,5mm Jack til 2x RCA Phono kabel til line-in
Pladespiller
-
Båndoptager
-
DVD/Video
-
Højttalere
DIY hornhøjttaler.
Jeg har nedskaleret en speakerplan af et ”scoop” bagladet horn, så den fylder noget mindre, men til gengæld kun spiller ned til ca 90Hz pga. hornets kortere længde. Dette transportable anlæg er bygget primært til udendørs brug, til havefester, festivaler osv, hvor det er næsten umuligt at gengive de dybeste frekvenser, da der ikke er noger rum der kan "gaine" den dybe bas. Selvom de aller laveste oktaver under 90Hz ikke bliver gengivet er lydkvliteten overraskende god. klar lyd og stram bas.
Jeg har her fokuseret på at bygge en meget effektiv højttaler med høj følsomhed, så anlægget har minimalt strømforbrug sammenlignet med det lydtryk den kan spille.
Til opbygningen af højttalerdelen har jeg anvendt PA komponenter.

Højttaleren spiller i stereo, jeg har lavet en skillevæg mellem de to basser i første halvdel af hornet. egentligt er dette ikke super vigtigt, da langt det meste musik har samme signal for de dybe frekvenser (trommer og bas) i begge kanaler. det er kun dybe frekvenser der har brug for et optimalt kabinet, og at der er fare for at de to enheder påvirker hinanden. for mellemtone og diskant har kabinettet mindre betydning.


Enheder jeg har brugt:

Bas/mellemtone:
2 stk. 10" Billebro ALPHA10 4 ohm
53mm ventilerad talspole
30-oz ventilerade magneter
2x400W peak 100W rms
frekvensområde 40Hz - 5000Hz
Stålchassi
Resonant Frequency fs 49Hz
Coil Inductance Le mH 1.18
Mechanical Q Qms 4.2
Electrical Factor Qes 0.43
Total Q Qts 0.42
Comp. Equivelant Vol. Vas 256.5 liter
Voice Coil Overhang Xmax 2.5mm
Surface Area of Cone Sd 413cm2
Material Pressed steel chassi
Weight 4kg

Diskant:
Piezo Horn Tweeter PT-1016
Frekvensområde: 1-20 KHz, 110 dB

Delefilter:

2-vejs delefilter
Crossover frequency 2500
Slope/oct. 6dB

Egentligt behøver man ikke bruge delefilter når det er piezo-horn, men synes at der blev bedre linearitet ved brug af delefilter.

hele herligheden er lakeret med 5 lag skibslak.

Kablet, til højttaleren er et 380volt kraftkabel,, hvor jeg har forbundet 4 af de 5 ledninger inden i, til et 4-pols DIN stik, som man bare "plugger" i højttaleren. let og idiotsikkert...
TV/Projektor
Ekstra udstyr
*12volt forbrugsbatteri på 110 amperetimer.

*Fiio E11 Headphone amplifier.
Denne er praktisk, da mange ipods etc. ikke har et særligt kraftigt udgangssignal, samtidigt med at min MUSE M20 EX TA2020 T-Amp ikke er særlig følsom. Med Fiio'en kan man derfor skrue helt op til niveauet lige inden forstærkeren begynder at "klippe".

*Inde i selve hornet har jeg monteret en lille lydsensor, der sammen med et LED-bånd, koblet til batteriet kan blinke i takt til musikken. denne funktion er super i de sene nattetimer, hvis mørket er faldet på og der er fest. Denne soundcontroller er normalt beregnet til lysshow i biler og kan derfor tilsluttes 12volt cigarstik.

*Der er også et cigarstik, hvor man kan oplade telefoner, ipod etc.

*11 ampere hurtig-oplader til batteriet.
Bemærkninger
Håber i syntes om hvad jeg har konstrueret.. Jeg har brugt oceaner af tid på research om hvordan man bygger hornhøjttalere selv, sammensætter komponenter, bygger kabinetter ud fra specifikationer på enheder osv. dette er mit første skridt ind i DIY-verdenen, og jeg har lært super meget. Jeg har siden fået blod på tanden efter et nyt projekt.

Sammenlignet med andre musikanlæg til udendørs brug, typisk bygget af bilstereoenheder, mener jeg selv at dette anlæg spiller super godt. det lyder godt, kan spille højt og bruger næsten ingen strøm. folk jeg har mødt er imponerede over lydkvaliteten og hvor kraftigt den spiller, trods forstærkerens beskedne størrelse. teoretisk har højttaleren en følsomhed på omkring 101dB/1w/1m (dog ikke målt i praksis) og det kan derfor spille ekstremt højt, drevet af selv små tripath-forstærkere. Den spiller rigtig kraftig mellembas, der kan mærkes i brystet.
Selve lydkvaliteten er lidt forskellig fra musikanlæg til indendørs brug. I mindre rum mærker man hvordan den laveste oktav i bassen ikke bliver gengivet.

Da den lille tripath forstærker er ekstremt strømeffektiv og ifølge kilder på http://roskilde-open.dk/forum er blevet målt til at have et gennemsnitsforbrug ved maxvolumen på ca. 5 watt når den spiller musik, kan jeg med mit 110Ah batteri spille i ca:

110Ah*12V)/5W = 264timer (på max volumen)
dette gør at anlægget derfor i teorien kan spille ca 11 døgn i træk (skruet helt op) uden at skulle lades op. dette har jeg dog endnu ikke testet hehe.. :)
så er der jo også strøm nok til at holde liv i sinmobiltelefoner etc. i en hel ugen, hvis man har den med på festival SMART!
Kommentér på:
Minianlæg DIY-festival anlæg. bagladet horn med tripath-fors
 • Kristian F
  Kristian F Tilmeldt:
  feb 2016

  Følger: 1
    20. feb 2016 hvordan klarer forstærkeren sig med den opsætning?
  Jeg er stor fan af projektet og overvejer kraftigt at lave noget tilsvarende, derfor ville jeg bare lige høre om du har haft problemer med Sure Electronics forstærkeren, eller andre dele af systemet.


 •   14. jul 2013 Godt lavet!! smiley
  Jeg har planer om selv at lave et bagladet horn til næste Roskilde Festival. Jeg har ikke været på festival de sidste 3 år, og jeg skal love for at der er sket noget mht. festivalanlæggene i de år..! Selvom vores var blevet udbygget i år i forhold til tidligere, er der et stykke op til de store anlæg.
  Har du brugt et program til at designe hornet eller blot brugt en tegning af Scoop-enheden? Hvis det er det sidste, har du så mulighed for at sende mig den tegning..? Jeg kender ikke hornet, men vi har en vogn der er lidt større end den der er vist på dit sidste billede, så det kan være vi kan få plads til det i fuld størrelse.. smiley


 •   17. aug 2012 Fiio'en har et seperat batteri. tripathen kører på 12v jævnstrøm, så jeg har bare skiftet strømforsyning og dc-kabel ud med et andet, der er forbundet til batteriets plus og minus poler...

 •   21. jun 2012 Hvordan har du forbundet din tripath og fiio til batteriet?

 •   21. feb 2012 takker,
  ja der har generelt hersket meget tvivl herinde om hvorvidt "festivalanlæg" skal have lov at blive optaget herinde, da mange mener at disse ikke hører hjemme under en speciel kategori af anlæg. er det bilstereo? er det hifi? er det PA? osv. Jeg mener selv af det er en stor gråzone, da der findes mange argumenter for og imod.
  i bund og grund er begge mine forstærkere meget anerkendt i hifi-verdenen for deres sublime lyd.
  Højttaleren har jeg konstrueret med henblik på udendørs brug, men det er meget PA-udstyr også. de lyder satme godt! smiley
  Mange benytter sig faktisk af 12volts eller 24volts batterier til at drive deres forstærkere. det er en af de reneste strømkilder man kan få, hvis forstærkeren skal have den spænding. derved slipper man for at skulle skaffe spændingsomformere, ac-dc convertere og ekstra kondensatore, der er løsninger, som ofte giver mere støj og koster mange penge. man kan faktisk betragte batteriet som én megakondensator.
  Selv mener jeg at anlægget skal have lov at komme ind på galleriet, da jeg ha brugt "ekstra meget" tid på at bygge det, og ikke bare HAR smækket nogle t-hansen hattehylde-højttalere sammen med en x-sound forstærker på 4000 "reklamewatt", sat det hele ned i en kasse og til sidst malet "camp-fisse" hen over den. ikke for at være ond mod folk der har sådan et anlæg...


 •   21. feb 2012 Fedt!
  Fedt at se din video komme til live som en a/v enhed! smiley Lidt en alternativ en måske, men et festivalsanlæg er også et anlæg! smiley

  Super lækkert projekt jeg selv er meget inspireret af og regner med at skulle få bygget til sommerens festivaler selv.
  Thumps up, og super tekst!


 •   21. feb 2012 det er det også. smiley
  men batteriet vejer ad h**** til, så man kan ikke lige tage det over skulderen med på stranden... smiley


 •   21. feb 2012 ..
  velkommen smiley Sjov Rulle disko!
  Sikker på det god ven, ved festevallerne/fester hehe


 •   21. feb 2012 tak tak.
  vil dem der ikke godkender enheden ikke godt kommenterer hvad de eventuelle mangler er? ikke for at starte en diskussion, men for at jeg har mulighed for at rette, forbedre og blive klogere...


 •   21. feb 2012 ..
  Jeg kan ikke se hvorfor folk skulle afvise den. De må jo begrunde det. jeg har budt velkommen.


 •   21. feb 2012 .
  der er rigtigt mange, der har efterspurgt information og billeder om minianlægget..


 •   21. feb 2012 hvorfor afviser folk?
  Jeg forstår ikke hvorfor hvorfor folk afviser? DIY anlægget er opbygget af PA og hifi komponenter, og jeg har brugt oceaner af tid på at konstruere den og alle kriterierne for at få sit anlæg oprettet er opfyldte...


x