{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
321 visninger | Oprettet:

Nad C326BEE skratter på den ene udgang {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Jeg har en lille Nad C326BEE der giver skrat i lyden periodisk på den ene udgang. Det er egentlig kun når der skrues lidt op, holdes den nede på et meget kedeligt niveau er der ikke rigtig noget at høre.

Højttalerne er nogle små BOWERS & WILKINS M-1 (BWM1BRBK)

Er der noget jeg selv kan gøre?

På forhånd tak smiley


Kommentarer på:  Nad C326BEE skratter på den ene udgang
 • #1   30. maj Hvad hvis du skifter højtalerne rundt (højre til venstre og venstre til højre) følger fejlen med eller er det stadig samme udgang på forstærkeren?
  Hvis det er samme udgang så kan det være nogle kondensator der er ved at være klar til udskiftning.
  Bliver din NAD meget varm ? (over 40 grader) hvis den står tændt i en times tid uden den spiller ? Hvis ja så står bias (spændingen til udgangs transistorene) nok forkert og skal justeres.


 • Lars M
  Lars M Tilmeldt:
  okt 2009

  Følger: 1 Annoncer: 1 Svar: 3
  #2   6. jun Nej nej, det er da hverken lytter eller bias den er gal med, det er blot potentiometeret der skal renses.

  Bias er ikke en spænding, men tomgangsstrømmen i udgangstrinnet. Og den vil ikke kunne forårsage skrat.


 • #3   6. jun Når det kun er når der skrues op over kedeligt niveau vil mit gæt være at det er højttaleren.
  Prøv at bytte om på højre og venstre og hør om skratteriet bliver i samme højttaler eller flytter til den anden.
  For høj bis har jeg aldrig oplevet giver skrattende lyde, så skal den da være så høj at forstærkeren er ved at smelte sammen smiley


 • #4   6. jun Det er jo let at finde ud af om det er højtaleren / potmeter og hvis det ikke er det så er mit bud kondensator, den med bias var ment som en ide at kontroller da NAD har det med at trænge til at justeres (sådan har det været med dem jeg har haft) og mere varme = mere slid især på kondensator.

  #2 hvor ved du fra det ikke kan være kondensator ?


 • Lars M
  Lars M Tilmeldt:
  okt 2009

  Følger: 1 Annoncer: 1 Svar: 3
  #5   6. jun #4 En kondensator der er træt vil typisk forsage en mere jævn forringelse af signalet og ikke decideret skrat. Det er jo en passiv komponent, så den kan ikke i sig selv generere periodisk skrat. Men det kunne jo være interessant, hvis trådstarter kunne poste et lydklip af denne skrat. Så kunne vi komme med nogle mere kvalificerede gæt.

 • #6   7. jun Jeg vil ikke håbe at varme slider så meget på kondensatorerne for så har klasse A forstærkere et enormt problem. Kondensatorer i dag er som regel 105 gr og der skal alligevel en del varme til før levetiden bliver nedsat alvorligt.
  Der er 30 år gamle klasse A forstærkere der spiller ganske fint i dag uden skift af kondensatorer


 • #7   7. jun #6 Ja det er der og der er også kvalitetsforskel på kondensator og NAD er ikke kendt for deres valg af kondensator, men ja, det kan da sagtens være potmeteret den er gal med eller højtaler, og det er jo ret nemt at kontroller.

 • Lars M
  Lars M Tilmeldt:
  okt 2009

  Følger: 1 Annoncer: 1 Svar: 3
  #8   7. jun #6 Ja klasse A forstærkere bliver varme. Er de konstrueret korrekt, er kondensatorerne placeret så de ikke opvarmes, og det hjælper på levetiden. Noget andet der er vigtigt for levetiden er, at kondensatorerne er rated til en væsentlig højere spænding end driftsspændingen. Elektrolytter er f.eks. rated til en levetid på 10000 timer... så kan man jo regne lidt på hvor mange år det bliver ved en given brug.

 • #9   7. jun Ja man siger gerne transformator spændingen x 2 til lytterne og selvfølgelig placerer man ikke lytterne op af kølepladerne, men der bliver pænt varmt inden i sådan en klasse A forstærker med mindre den er udstyret med en form for aktiv køling
  En tommelfinger regel er at levetiden fordobles når temp sænkes 10 gr.


Kommentér på:
Nad C326BEE skratter på den ene udgang

x