{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.022 visninger | Oprettet:

Neutralt højtalerkabel med god diskant {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige opgraderet mit anlæg over 1-2 uger

Marantz PM6006

Definitive Technology Demand D7

Samt en Makie onyx artist 1-2 (nåede at købe den da den kostede 550kr) + godt kabel

Cambridge Audio Gold (Gold Plate Banana Plug)

2x4meter Qed reference XT40 (som jeg havde)

https://hifi-freaks.dk/stereo/forstaerkere/marantz-pm6006.html

https://hifi-freaks.dk/hojttalere/kompakt-hojttalere/definitive-technology-demand-d7.html

https://www.discoworld.dk/da_p/dj_udstyr/hjemmestudie/lydkort/mackie/mackie_onyx_artist_usb_audio_interface_2x2.html?osCsid=f90b1855ef6fc46ecfeb6daaa96133ee

https://www.discoworld.dk/da_p/kabler_og_stik/phono_6_3mm_jack/kabel_god_kvalitet_2x_rca_han_til_2x_6_3mm_mono_jack_sort_3m.html?osCsid=f90b1855ef6fc46ecfeb6daaa96133ee

https://hifi-freaks.dk/maerker/cambridge-audio/cambridge-audio-gold-gold-plate-banana-plu.html

https://www.av-cables.dk/qed-hoejttalerkabel-metermaal/qed-reference-xt40-pris-pr-meter.html


Diskanten har været lidt fremtræende, svagt forvrængende, der har bare været noget med toppen som jeg ikke kunne finde ud af om var højtalerne,forstærkeren, lydkortet,signalkablet, højtaler kablerne eller lige frem cambridge audio stikkene.

Jeg havde noget inakustisk premium 2.5mm² kabel som jeg vidste jeg har lagt mærke til har en dæmpet top (neutralt kabel). https://www.av-connection.dk/?PGr=11926

Nogen siger man ikke kan høre forskel på kabler, QED Reference Silver Anniversary XT er ofte et kabel som mange syntes har haft en for metalisk,markant top når man prøver at googler kablet og andre qed kabler kan have samme problem

2 eksempler (der kan være forskel på højtaler kabler)
https://www.avforums.com/threads/qed-silver-anniversary-speaker-cable-upgrade.983389/

https://www.avforums.com/threads/qed-silver-anniversary-too-bright-suggestions.336501/

Når men jeg havde nogen billigere stik og inakustik kablet som vist sig at have en lidt mere dæmpet top, men først og fremmest en top uden forvrængning,metalliskhed som gjorde lyden mindre perfekt når jeg ville spille højt med Qed kablet, men også ved alm lydstyrke.

Undre mig da Qed kablet skulle være inakustik kablet overlegent. (måske stikkene er minder gode ?)

Nå men nu til spørgmålet, jeg kunne godt tænk mig at vide om i kender noget højtlerkabler med en god diskant, neutral lyd op til ca 50kr meteren.

Jeg kunne bare nøjes med det jeg bruger nu, men vil gerne undersøge om der findes noget bedre


Kommentarer på:  Neutralt højtalerkabel med god diskant
 • #1   27. nov 2019 Jeg er enig i at der er forskel i lyd på kabler, men jeg mener at det er signalkablerne der har den største indvirkning hvor højtalerkablerne har en mindre indflydelse.
  Et kabel der har været meget velanskreven i diverse fora er VDH Clearwarter (nogle mener den er endnu bedre hvis man køre dobbelt kabel.
  https://tapeconnection.dk/shop/73-hoejttalerkabel-metervis/6871-van-den-hul-the-clearwater/?gclid=Cj0KCQiAt_PuBRDcARIsAMNlBdr3PczhEjKqZK7ghKUn2atpo2ucrYdlNV82mWt2vNacYk0FRwkgDXkaAlK2EALw_wcB


  Som signal kabel kan jeg anbefale VDH D502 http://hificable.dk/produkter/8-signalkabel/18-vdh-d-502-hybrid-signalkabel/

  MEN du søger bedre lyd! og det første jeg falder over er din Marantz PM6006 har ganske vist aldrig hørt den, men hvis den er lige så ringe som deres streamer så er det en oplagt emne at skifte ud.
  dine højtaler kender jeg ikke.

  Hvis pengene ikke er til det store, så kunne du kikke på brugt.


 • #2   27. nov 2019 Hej vend til på fredag og købe det Black Friday tilbud
  ps jeg brug Van Den Hul og er meget tilfreds med det


 • #3   27. nov 2019 Har prøvet VDH clearwater selv dobbelt, men kunne ikke høre nogen forskel, heller ikke om det kostede 30,50 eller 70kr.

  Jeg fik på et tidspunk sorte pletter på kabel (måske solen) så jeg vil nødig prøve et gennemsigtigt kabel igen https://www.dropbox.com/s/vamfy7d71yt73mu/20151217_142021.jpg?dl=0


  Forstærker er nok det bedste køb til 2500kr som ny (b stock men kommer også nogen gange på tilbud til 2499kr)

  Desværre kan jeg ikke optimalt bruge dacen da jeg ikke kan justere lyden fra min cdafspiler så lyden først er høj kl 12 og når max volumen kl ca 3-4 stykker

  Kan gøre det fra min pc men kan påvirke støjen,lydkvaliteten når man dæmper den lyd der kommer ud af pcen, da optimal lyd fra en pc er ikke at dæmpe lyden,det skal gøres efter lyden er kommet ud af pcen , kunne jeg bruge den optiske indgang kunne jeg retunere mit lydkort og spare de penge.

  Kan ikke lave optimal gain matching fra begge min digitale udgange.

  Nå men tilbage til emnet Marantz PM6006 forstærkeren er justeret via lydkort cdafspiler og båndoptageren så lyden først er høj kl 12 og tæt på max ved kl 3-4 som gør det nemmere at juster volumen da den ikke bliver høj allerede kl 9-10 stykker.

  Højtalerne er ikke de mest effektive og store højtaler, men har en fantastisk bund, nærmest naturstridig, god mellemtone der selv ved høj lydstyrke lyder klar og ren uden at skrige med et bredt perspektiv, en diskant der ikke er dæmpet og super blød som nogen båndiskanter kan være, men komplimenter den fyldig bund uden lyttetræthed, højtalerne kan sagtens spille højt selv om de er små, fik dem til en god pris.

  Med Qed kablet have jeg en mærkelig top når jeg spillede højt men også ved alm lydstyrke, heldigvis havde jeg inakustik kablet som gjorde toppen mere ren.

  Har også supra classic som jeg synes har en lidt markant top, lidt livilig top som jeg tror skyldes den er tin forsyllet.

  Man kan sige jeg søger bedre lyd men det kun andet højtalerkabel, lige som for at prøve andre kabler som jeg for anbefalet eller kan læse vil passe i forhold til hvad jeg foretrækker

  Kan godt li at have lidt forskelligt kabler som jeg kan prøve for at finde det jeg synes er bedst og der har jeg pt kun 1 jeg ved er ok.


 • #4   27. nov 2019 Et kabel kan jo ikke fikse kvaliteten af resten af anlægget, Har selv brugt VDH Clearwater på et high end Mark Levinson anlæg og på flere sæt højtaler i samme klasse og må sige det er det bedste kabel jeg har prøvet, alt fra billig til dyre kabler som MIT MH-770 CVterminator (tror nyprisen var omkring 80000kr for 2x3M)
  Og det bedste signal kabel jeg har prøvet er den VDH D502 mere neutral kabel tror jeg ikke findes.
  Tror fejlen findes i dit udstyr og ikke dine kabler.
  Jeg ved godt at Marantz får gode test rund omkring, MEN Jeg havde på et tidspunkt en Marantz NA-6005 streamer tilsluttet og det er nok den mindst dynamisk netværks afspiller jeg endnu har hørt.
  Den har også fået flere gode test, tror endda jeg læste i et af dem at den var meget dynamisk smiley så test giver jeg ikke så meget for.

  Vedr. din diskant så syntes jeg du modsiger dig selv , i dit start indlæg beskriver du et problem, og i #3 beskrives den som "en diskant der ikke er dæmpet og super blød som nogen båndiskanter kan være, men komplimenter den fyldig bund uden lyttetræthed, højtaleren kan sagtens spille højt selv om de er små."


 • #5   27. nov 2019 #4

  Kan det godt hvis et kabel og stik bare ikke har god synergi med resten af anlægget.

  Højtalerkabel er det sidste før højtalerne og kan nemt påvirke lyden så alt den energi,tid,penge man har brugt på at få anlægget til at lyde godt ødelægges af få meter dårligt kabel, kabel med dårlig synergi med resten af anlægget.

  Især sølv kabler kan være slemme ved toppen og er noget man skal undgå hvis man har analytiske højtaler med en fremhævet top, igen der kan qed sølv,silver kabler være mindre gode.

  Diskanten er ikke super blød og behalig at lytte til som båndiskanter, men den passer fint til den fyldigt bund uden at der lyttetærthed, der var bare et eller andet negativt med toppen da jeg brugte qed kablet med cambridge audio stikkene, som forsvandt med inakustik kablet.


 • #6   27. nov 2019 #5 dit anlæg er ikke i en klasse hvor du kan høre om du anvender et stik frem for et andet.
  Og tvivler ærlig talt på den viser nogen hørbart forskel på kabler.

  Nu ved jeg ikke hvad du forventer af en forstærker / højtaler kombi til 7000kr kan udrette ?
  Men lad os antage det er dine højtaler der ikke spiller som du vil have det så tror jeg det er bedre at udskifte dem til noget bedre evt. noget brugt, frem for at bruge i hunderede vis af kr. på kabler.


 • #7   27. nov 2019 Har du fks. overvejet hvilke kabel der er monteret inde i dine højtaler og evt. i forstærkeren?

  min anbefaling er at du lever de højtaler retur og så køber de bedst mulige ud fra de penge du vil bruge på dette, og gerne brugt for der får du mest for pengene
  Højtaler er langt den vigtigste del i et anlæg så kan du på et sener tidspunkt opgrader til bedre forstærker samt signal kilder og til sidst kabler


 • #8   27. nov 2019 Måske lidt drastisk at skal returnere anlægget (eller det meste af det) når det var en højtalerkabel anbefaling jeg var ude efter.

  Det med kabler især højtalerkabler er at det er et fint følende emne da mange mener højtalerkabler bare er et kabel og ikke gir noget ekstra så længe det er tykt nok, ofter går der du kan ikke høre nogen forskel på højtalerkabel, ved at prøve noget andet kabel, det spild at penge, istedet for at forsøge at guide personen til noget kabel som lige gir det sidste. • #9   27. nov 2019 Jeg bruger hovedsageligt Tara Labs Prims Klara højtalerkabel, hvilket jeg er fint tilfreds med til mine primære højtalere. Det kan dog ikke købes nyt mere.
  Ellers bruger jeg bare goobay 1,5mm eller 2,5mm ofc kabel, til 90kr og 130kr for 10 meter.
  De gør de også fint til hvad jeg nu har brugt det til.
  Som kan fås hos av-connection.dk og av-cables.dk


 • #10   27. nov 2019 Hvilken højtaler er det Caveman ?

 • #12   27. nov 2019 Lige pt er det mest nogle cerwin vega vs12 og dali 606 jeg lytter på.
  Plus jeg har et par andre sæt stående smiley
  Og så nogle som er ved at blive repareret smiley


 • #13   28. nov 2019 #8 nok fordi jeg mener at dit anlæg ikke er i en klasse hvor den kan vise de forskelle der er på kabler og at dit problem ikke er kabel relateret men relateret til dit udstyr.
  I Jem&Fix kan du købe 2,5kv højtalerkabel til 149kr for 25m dem kan du sagtens nøjes med for du ville alligevel ikke kunne høre forskel i en blindtest, tror du er udsat for Placeboeffekten.
  Og jeg er altså ikke en af dem der ikke tror der er forskel, jeg mener bare ikke dit anlæg kan vise forskellen.


 • #14   28. nov 2019 Man kan godt høre forskel på højtalerkabel, også på mit anlæg, dog er der kabler der er så ens at man IKKE kan høre forskel.

  Tyndeste kontra tykkeste kabel eller QED Reference Silver Anniversary XT som for mig har en markant metallisk,lidt agressive top og et neutralt lydende kabel

  Der hvor forskellen er, er at man kun kan høre forskel på et kabel til f.eks 100kr meter og et til 1000kr hvis man har et anlæg der kan gengive så mange detaljer at man kan høre hvilken strenge der bruges på en guitar, hvilken trommestikker man bruger eller noget andet super nørdet som man ofte høre beskrevet som superlativer når nogen anmelder de vildeste anlæg, hvor det er muligt at høre forkel på rummest størrelse på inden for 1 meter eller om der bruges den ene eller anden type guitar og ikke bare at det lyder anderledes.


 • #15   28. nov 2019 Din overskrift lyder : Neutralt højtalerkabel med god diskant.
  Det har VDH Clearwater, hvis den ikke har det på dit anlæg så er fejlen ikke kabel men dit anlæg, ditto for VDH D502 signalkabel.
  Husk en vider på at kablet indvendig i dine højtaler / forstærker sikkert bare er et billigt super tyndt kabel til et par kr. pr. meter..
  Dine højtaler er med aluminiums front samt en diskant med aluminiums dome og tror det er her dit problem ligge og ikke i eventuelle kabler og ej heller noget der kan rettes med et kabel.
  Grunden til jeg forslog du tilbageleverede fks. dine højtaler var at du skrev du lige havde opgraderet og mener hifi-freaks.dk har 30 dage hvor man kan returner.. og at du så købte nogle bedre som du kunne være mere tilfredse med, eventuelt købe brugte da du får langt mere lyd for pengene ved at gøre dette.
  Det er vist hvad jeg kan biddrage med i tråden.


 • #16   29. nov 2019 https://www.avsforum.com/forum/89-speakers/2939424-definitive-technology-demand-d7-speakers-video-review.html#post55257958

  Af kabler har jeg fundet CANARE 2S11F og Blue jeans CANARE 4S11 (nogen der kender,bruger kablerne ?)

  Skal ikke kunne sige hvad der er forskel på Bluejeans og canare men har altid hørt om at bluejeans lave gode kabler.

  Der nemlig 2 sider og ved ikke hvad forskellen er da den ene har 4S11 kablet men ikke 2S11F kablet, den anden side begge kabler.

  https://www.bluejeanscable.com/store/speaker/index.htm

  https://canare.co.jp/en/cat.php?fbclid=IwAR0keCRaI53e2E195sCp4ygmsMgrpdBNont75a6sUq_4V7m_u9lCj6fVFCQ

  Fandt dem på en fransk side og priserne er ikke skræmmende selv om der kommer fragt oven i
  https://www.audiophonics.fr/en/cables-hautparleur-conducteurs/canare-2s11f-copper-speaker-cable-2x362mm-o11mm-p-13871.html

  https://www.audiophonics.fr/en/bi-wiring-amping/canare-4s11-star-quad-speaker-cable-copper-4x208mm-o107mm-p-11708.html

  Det jeg ikke forstår er hvorfor der skal være 1/3 del højere pris på canare 4S11 end Canare 2S11F kablet når det billige 2S11F samlet set er næsten lige så tykt som 4S11 kablet (2x3.62mm² og 4x2.08mm²)

  Så er der Kimber 4PR som er på tilbud til 79kr meteren som har fået gode test, men er selvfølgelig lidt dyrere end 2.90 og 4.90 euro

  https://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-accessories/kimber-4pr-980224/review

  https://www.stereophile.com/content/entry-level-19


  Van den hul har jeg aldrig syntes var noget særligt og havde problemer med at det fik sorte pletter som om det har fået sol og ikke kunne tåle det

  http://hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=103129&KW=van+den+hul+clearwater
  Dobbelt-træk kommer ikke til ske, alt for dyrt.


  Van den hul D502 er så vidt jeg kan se et utermineret kabel til 300kr meteren, da jeg så skulle bruge f.eks 2x 2 meter (mindste 1200kr) + stik til mit lydkort fordi jeg bruger den mest, skal jeg bruge trs/jack og rca/phono stik, det skal også købes og så skal det monteres som jeg ikke kan finde ud af, det bliver alt for dyrt bare for et kabel, også selv om jeg kun skulle bruge 2x1 meter.


 • #18   29. nov 2019 VDH D501 kabel er til en kanal http://hificable.dk/produkter/8-signalkabel/17-vdh-d-501-hybrid-signalkabel/
  VDH D502 er et stereo kabel http://hificable.dk/produkter/8-signalkabel/18-vdh-d-502-hybrid-signalkabel/
  Så 165kr meteren pr kanal + stik og det er ikke et dyrt kabel

  Dobbelt træk af Clearwater koster ca. 140kr altså omkring 700kr for et komplet sæt på 2x2,5M er det dyrt ?

  Jeg tror du stiller for høje krav til lyd i forhold til det udstyr du har. og jeg kan da også godt se at 700kr i dit tilfælde er meget der repræsenter jo 10% af hvad du har givet for højtaler og forstærker til sammen.
  Men tror nu stadig det er din alufront samt alu dome og måske filter der giver dig problemer i toppen, kunne være sjovt at se en måling på højtalerne.

  alternativ kunne være
  http://www.hifi4all.dk/content/templates/anmeldelser.asp?articleid=3038&zoneid=3
  http://www.hifi4all.dk/content/templates/anmeldelser.asp?articleid=2659&zoneid=3


 • #19   29. nov 2019 Hvis du ville ofre og udskifte
  https://www.dba.dk/hoejttaler-amphion-argon-2/id-1053343589/

  Så ville min anbefaling være sådan et set brugte når vi taler små stander højtaler


 • #20   29. nov 2019 Hvad van den hul signal kablet angår så skal jeg bruge ca 2x2 meter, jack i den ene ende og rca i den anden,fra mit lydkort til forstærkeren. det ikke kun 175kr

  van den hull clearwater er ikke 700kr, Jeg skal bruge 2x4 meter(dobbelt er 4x4 meter 1120kr), mit anlæg står ikke imellem mine højtaler og vælger altid samme længde til begge højtaler, noget nørdet med samme længde så når lyden begge højtaler samtidig uden forsinkelse eller ændring af modstand,impedans og så videre og så videre

  Talk 3 kablet er der også noget med at det lyder bedst dobbelt (hifi4all), men det kan være (næsten) lige meget da man ikke kan få kablet i danmark https://www.analogueseduction.net/un-terminated/TAL3UT[2].html

  Test af kablet https://www.whathifi.com/talk-electronics/talk-3/review

  Hvad am danmark signalkablet angår kan man heller ikke købe kablet i danmark og tror ikke de laver det mere.

  Eneste jeg føler behov for at opgradere er mit jack til rca kabel da jeg valgte et billigt kabel jeg kunne få med det samme da købte lydkortet, så jeg ikke skulle vente 3-4 dage hvis jeg købte noget på en udenlandsk side som havde kabel med det rette stik i begge ender og længde.

  Højtaler

  Jeg gav 1399kr pr stk for mine højtaler (koster de ikke på siden), de har Mission QX-2 til salg for 1399kr pr stk, dem har jeg faktisk haft og de har en udsædvanligt god fyldighed, bas, blev til sidst for meget af det gode (de har en god følsomhed)

  Hvis de bare kommer i nærheden af QX-4, så er frekvensområdet før de falder (-3db) skyld i den gode bas https://www.hifitest.de/test/bildergalerie/lautsprecher_stereo/mission-qx-4_15824/4

  Triangle Esprit Titus Ez Valnød koster 1499kr pr stk (dem kunne jeg ikke købe til samme pris som den større model som kostede 2099kr, før jeg valgt dem jeg har nu) de har en god følsomhed og er mindre end store broderen som har 2 bass porte på fronten, så de kan godt være på mit skrivebord, MEN de er kendt for som en del højtaler fra triangle at have en fremhævet top, men de har fået en god test af b.la whathifi og var derfor interesseret i et sæt.

  Amphion, Argon 2 anniversary kommer jeg ikke til at købe, har ikke over 6000kr til højtaler, havde jeg det kunne jeg få et sæt buchardt s200 eller kef ls50 og er sikker på de vil være et bedre køb (Kef ls50 skulle lyde rigtig godt med en nad D3020, den har bare ikke så mange watt)


  https://www.dba.dk/hoejttaler-andet-maerke/id-1061395732/

  https://www.dba.dk/hoejttaler-kef-ls-50/id-1061168997/


  Hvad toppen på mine højtaler angår, så havde jeg noget med toppen da jeg brugt qed kablet som kunne relateres til forvrængning,mindre ren top, skal ikke kunne sige hvad årsagen til den oplevelse af lyden var, men da jeg prøvede et andet kabel fik jeg en bedre gengivelse af toppen, mere behalig at lytte til, som har gjort at jeg vil prøve at finde et andet kabel for at se om det passer endnu bedre til mit anlæg end det jeg pt bruger.

  Er jo ikke sikkert bare fordi jeg har et kabel med en god ikke for høj "renere" top at det er det perfekte kabel til mig og mit anlæg (har ikke andet at samligne med alt ander er lidt mere lyst at lytte til af de få 2x4 meter kabler jeg har).

  Belden 5T00UP 10 AWG (kræver ekstra bananstik)
  Belden 5000UE 12 AWG lidt tyndere, lidt billigere, ingen behov for andre bananstik

  Er mest til det tykke kabel men om det er ekstra udgiften værd ved jeg ikke.

  Det ikke så meget om jeg skal bruge 2 meter eller 20 meter, men at tykkere kabel ofte har mindre modstand og kan have bedre bas, så diskutionen om at man ikke behøver mere end f.eks 12 AWG, 4.0 mm² (eller 14 AWG 2.5 mm²) er ikke relevant, det om ekstra udgiften er det værd at købe det tykkeste kabel som kræver andre bananstik, da jeg ikke har et sæt der kan klare 10 AWG, 6.0 mm² tykt kabel

 • #21   29. nov 2019 Nu skrev jeg også det var prisen pr. meter vedr. signalkablet..
  Og ja hvis du skal bruge flere meter så bliver det jo bekosteligt, (dog stadig et billigt super godt kabel) og i dit tilfælde vil det så blive 600kr +stik

  Tænke du måske kunne forsøge noget mikrofon kabel som burde være en billig forsøg.
  https://www.disconetto.dk/shop/mikrofonkabel-meter-maal-22037p.html

  https://www.av-cables.dk/hoejttalerkabel-25-m-rulle/hoejttalerkabel-ofc-2x2-50-mm2-25-m.html


 • #22   30. nov 2019 https://www.ebay.de/itm/New-TALK-3-mk2-Audio-Speaker-Cable-2x-4m-Terminated-WHF-5-Star-Product/122791885628?epid=1689524317&hash=item1c96f77b3c:g:1RgAAOSwfVpYu~yu

  Muligt du ville kunne finde det billiger eller måske der er noget at spare ved selv af terminer kablet.


 • #23   30. nov 2019 Jeg endte med at købe BJC Twelve White (5000UE) til 50.39 £ incl fragt

  Jeg valgte det fordi kablet, mærket altid har fåert gode anmeldelser,et no bull shit kabel og har aldrig haft en Blue jeans kabel før samt rimelig pris, det tykkerere 10 AWG, 6 mm2 kabel krævede andre bananstik,


 • #24   30. nov 2019 Kan altid prøve noget talk 3 da jeg har en lille svaghed for højtalerkabler, så jeg har igennem tiderne prøvet en del og da det er det sidste før højtalerne, skal det jo helst ikke ændre den lyd som anlægget generalt har, for det er det sidste kabel der kan ødelægge lyden før den når højtalerne.

  Van den hul clearwater har jeg ikke fundet bruget halv pris eller under, da jeg fik sorte pletter på mit (som jeg tror skyldes solen) så er jeg ikke så villig til at prøve det igen, men også fordi der siges at det lyder bedst dobbelt.


 • #25   24. jan En elektrisk leder, vil aldrig kunne tilføre et nyttesignal andet end udefra kommende induceret støj. Det er derfor, at signalkablerne er skærmede, da de svage signaler er mere følsomme overfor denne form for støj, end signalerne i HT kablerne.

  Alt efter hvilket materiale en leder er fremstillet af, så forekommer der et tab fra den ene ende af kablet til den anden. Tabets størrelse bestemmes af materiale (kobber, forsølvet kobber eller massivt sølv.) tykkelse, kablets længde, samt strømmen i kablet. ( I henhold til Ohm's lov.) - Disse faktorer vil ikke påvirke nyttesignalet, så længe der er tale om audio.

  Den store synder, når det gælder signalkabler er den kapacitet der skabes mellem de to ledere. Det vil sige, at jo længere kablet er, jo større er kapaciteten mellem de to ledere. Derved bliver påvirkningen af signalet komplekst, da der både forekommer en ren Ohmsk modstand og en kapacitiv reaktans. Påvirkningen af nyttesignalet, er derved frekvens afhængigt. (Helt firkantet, så opfører kablet sig som et passivt Low pass filter.)

  Når Søren så nyder den klare diskant, der kommer ud af højttalerne, så er det fordi kablet med lille kapacitiv påvirkning formår at overføre det fulde signal med godt med overtoner (som vores ører elsker), fra eks CD afspilleren, til forstærkeren. Forstærkeren har intet imod overtoner, så den forstærker blot signalet uforvrænget og sender det videre til højttalerne. De formår at følge signalet uforvrænget, trods det komplekse signal rigt på overtoner.

  Hvis Michael ligeledes benytter det samme signalkabel, så begynder hans forstærker at få problemer med det diskantfulde signal blandet med en masse overtoner. Det er grobund for Transient Intermodulations Forvrængning. Det får diskanten til at lyde metallisk. Nogle højttalere er værre end andre.

  Når Michael så vælger et andet kabel, fordi det resulterer i en mere lyttevenlig diskant, på hans anlæg, - så er det fordi dette kabel ikke tillader fuld overførsel af overtoner, og derfor skaber mindre TIM i hans forstærker. - Diskanten er ikke trættende at høre på.

  Jo der er stor forskel på signalkabler, og man skal virkelig tænke sig om. Et neutralt kabel, er i min optik et kabel, der overfører et signal fra A til B således, at ved ankomsten til B, er signalet fuldstændig identisk med signalet der forlod A. - Men det er ikke nødvendigvis altid en fordel!

  For en hel del år siden, var der i et dansk blad en større test af signalkabler fra diverse producenter. Teamet havde valgt at medtage et RG58 coaxial kabel med dobbelt skærm. Dette endte faktisk med, at være teamets foretrukne signalkabel.


 • #26   24. jan Som Tommy skriver så er valget af kabler ikke bare lige da der er mange faktor der spiller ind, men vil også komme med den påstand at et super godt kabel (neutral) ikke burde kunne blive et dårligt kabel for så er det udstyret den er gal med.
  Nu har jeg anbefalet VDH Clearwater samt VDH D501 /502 og har haft det på en del anlæg også i den dyre ende og det har altid leveret varen, og set i forhold til prisen så kan man ikke gået helt galt i byen med disse kabler.

  Omvendt så skal man jo heller ikke forvente super lyd fra et 3000kr disko forstærker på et sæt CV uanset hvilke kabler man måtte anvende (bare min point)


 • #27   24. jan E super tilfreds med det kabel jeg valgte i #23 selv om det var 1x12 awg og ikke 2x12 awg.

  Dog var det ene kabel lige 20-30 cm for kort selv om jeg godt kan bruge det


Kommentér på:
Neutralt højtalerkabel med god diskant

x