{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.793 visninger | Oprettet:

Effektforstærker {{forumTopicSubject}}

Hey.

Jeg har købt nogle Cervin vega XSL-12
Kan dog ikke helt finde ud af det med forstærker.

Har kigget på en effekt forstærker, men kan ikke finde ud af hvordan man stiller på lyden så. Altså bass/treble osv.

Læste så man skulle bruge en forforstærker.. Hva dælen er det og hvordan funker det::

Hilsen Thomas


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Effektforstærker
  • #1   26. aug 2019 Jeg bruger for eksempel min surround forstærker til det, da den har det der kaldes pre-out som er nogle rca/phono stik som kan sende signalet videre til din effektforstærker. En forforstærker virker på samme måde, den kan dog ikke trække højtalere i sig selv uden effektforstærkeren. Du kan bruge enhver stereo/surround forstærker med pre-out, den skruer du så op og ned på, og stiller bass/treble på den også. Forforstærker/forstærker med pre-out sættes bare til effektforstærker med et sæt phonokabler/rca, nogle nyere effektforstærker har en såkaldt trigger indgang til et jackstik så de også tænder og slukker med den anden forstærker.

    https://www.google.dk/search?q=pre-out&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDzc_D4Z_kAhWktIsKHQU0BP4Q_AUIESgB&biw=1920&bih=937#imgrc=vN3oDZov2YcWeM:


  • #2   26. aug 2019 Så din cd afspiller/pc/dvd whatever du afspiller fra, sættes til den forstærker/forforstærker med enten phono, optisk eller hdmi kabel. Og så et sæt phono kabler fra forstærker til effektforstærker, højtalere til effektforstærker og så kører det smiley Køb ikke de aller billigste kabler, hellere give en hund mere og få nogle med lidt bedre afskærmning fra elektronisk støj. Jo renere signalet er når den når dine forstærkere, jo renere spiller det også. Av-cables har nogle ganske udemærkede kabler til billige penge.

  • #3   26. aug 2019 Fedt.
    Har du eventuelt et billede af tilslutningen?


  • #4   26. aug 2019 forforstærker som jeg kalder kontrolforstærker har input til de forskellige kilder (CD,Tuner, Netværksafspiller o.l. evt. Pladespiller "phono") Kontrolforstærkeren gør at du nemt kan vælge mellem de forskellige og samtidig kan du skrue op/ned for lyden.
    De kobles til kontrolforstærker typisk med phono kabel til den indgang der passer til fks. CD til indgang CD, Tuner til indgang Tuner (ikke forde der er nogen forskel på de 2 indgange kun at det er til at finde rundt i (eneste der er forskel på er Pladespiller indgangen da der sidder separat forstærker til de lave signaler fra pickuppen, og her skal du ikke forsøge at koble CD eller andet end pladespiller til

    Du kobler kontrolforstærkerens PRE OUT til effektforstærkerens Indgange typisk med Phono kabel.

    Eneste måde du kan undgå en kontrolforstærker er hvis afspilleren har indbygget volumenkontrol (jeg selv har fks. selv en netværksafspiller der er koblet direkte til effektforstærkeren lige pt. da den har indbygget volumenkontrol)
    Ps. forsøg ikke at koble en CD afspiller direkte til effektforstærkeren hvis der ikke er volumenkontrol indbygget, det vil betyde at forstærkeren vil sende fuld power ud i dine højtaler.
    Du bør kunne finde brugermanualen til din effektforstærker online, ellers søg på for-/kontrolforstærker der findes en del information der ude.


  • #5   26. aug 2019 https://nadelectronics.com/product/c-326-stereo-integrated-amplifier/

    Har sådan en fætter her stående. Kan den gøre det alene. Der står noget med watt.
    100W, 150W, 200W IHF Dynamic power into 8, 4 and 2 Ohms, respectively

    Det forstår jeg ikke


  • #6   26. aug 2019 Ja, de 2 bøjler der sidder i pre-out udgange skal bare fjernes

  • #7   28. aug 2019 #5 Ja den kan gøre det alene, da det er en integreret forstærker (altså for-/kontrolforstærker og effektforstærker sammenbygget i en enhed) på linket du selv henviser til der kan du downloade en manual der forklar hvordan du kobler det hele sammen og hvordan diverse funktioner / indstillinger betjenes.

    De 100W, 150W, 200W er hvad forstærkeren kan lever af power til højtalerne i de forskellige belastninger 8-4 og 2 Ohm bare husk ikke at spille højre end lyden er ren og uforvrænget ellers kan det ødelægge dine højtaler.


  • Jørgen M
    Jørgen M Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 57
    #9   29. aug 2019 En almindelig stueforstærker består af en strømforsyning, en forforstærkerdel og en effektforstærkerdel. Strømforsyningen er typisk fælles.
    Forforstærkerens ansvar er, at modtage det forholdsvise svage linjesignal fra båndspiller, tuner, AUX og lignende, forstærke det for fastholdelse af signalniveau forholdsvist uafhængigt af kildernes udgangsimpedans. For grammofonindgang er der dog tale om et endnu svagere signal, som også skal betones i henhold til RIAA.
    Herefter sendes signalet typisk igennem en omskifter for dernæst at komme igennem betoningsdelen, hvor bas og diskant typisk reguleres. De fleste forstærkere har yderligere et loudness-filter og nogle endda absence og/eller subsonic-filtre. Herefter følgere volumen- og balance-reguleringen hvorefter det endelige signal sendes til effektforstærkeren, hvor signalet forstærkes en del gange rent spændingsmæssigt og samtidigt sendes ud af en lavimpedansudgang, som kan drive højtalerne.
    Men hvorfor så adskille forforstærkerdelen og effektforstærkerdelen i to? Svaret er nok mest fordi HIFI-entusiaster gerne vil have strømforsyningerne adskilt og fordi der nok er kredset lidt mere for detaljerne, når de er delt i to.
    I professionelle sammenhænge (ved live-miksning) er der en hel anden grund til det. Her er forforstærkeren faktisk mikserpulten, som modtager nogle ret svage signaler fra mikrofoner og noget, som svarer til HIFI-linjesignaler fra instrumenterne. Mixerpulten anvendes til dels at regulere signalstyrken fra de enkelte inputs, samt betoningen og herefter en fordeling til flere forskellige busser, som kan anvendes til f.eks. front-højtalerne, scenemonitorer, effektenheder (kompressor, gates, rumklang, etc.). Signaler, som skal ud i højtalerne vil typisk blive sendt gennem en separat effektforstærker (nogle mindre, transportable mikserpulte har dog allerede en indbygget) inden det når højtalerne. Nogle af højtalerne er aktive, hvilket vil sige, at de har en indbygget effektforstærker, som typisk er godt afbalanceret med højtalerenhederne.
    Lang smøre, men jeg håber det gav lidt mening. Hvis du vil høre mere om de enkelte dele, skal du blot sende mig et spørgsmål.


  • #10   29. aug 2019 Nu har alle de Tuner,CD/DVD, netværks-afspiller O.L jeg kender til 1,5-3 Volt på udgangene og en typisk Effektforstærker en indgang på omkring 1 Volt følsomhed for fuld udstyring, så kontrolforstærkeren dæmper signalet i de tilfælde og forstærker dem altså ikke.

    Mange High-End kontrolforstærker har slet ikke tone kontrol og den slags unødvendig pjat smiley


  • Jørgen M
    Jørgen M Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 57
    #11   30. aug 2019 Når jeg skriver, at Forforstærkerens ansvar er, at modtage det forholdsvise svage linjesignal fra båndspiller, tuner, AUX og lignende, forstærke det for fastholdelse af signalniveau forholdsvist uafhængigt af kildernes udgangsimpedans, skyldes det at kildernes udgangsimpedans sjældent er ens. Hvis en kilde f.eks. skulle drive et highpass-filter direkte ville filterets overføringsfunktion være stærkt afhængig af den aktuelle kilde, og vil kunne give en uhensigtsmæssig frekvenskarakteristik.
    Derfor forstærkes indgangssignalet, som det første i en forforstærker. Forstærkning er ikke nødvendigvis en forstærkning af spændingsudsvinget fra kilden, men mere en fastholdelse af spændingsudsvinget. Forforstærkerens første trin er derfor mere at skabe en konstant og reel indgangsimpedans (modstand).
    Forforstærkerens (i HI-FI) nominelle følsomhed er typisk 0,316v RMS ved ca. 10 k?.
    Når du skriver, at forforstærkeren ”dæmper” signalet er det en sandhed med modifikationer. Det kan sagtens være, at den dæmper spændingsudsvinget, men her er det nok mere interessant at tale om effekt – altså hvilken spænding den modtager og videresender i henhold til de respektive impedanser.
    Forstil dig f.eks. at din CD-afspiller sender et signal på 3 volt in i forforstærkerens indgang som har en 20k? indgangsimpedans, vil dette give V*V/R = 0,45mW.
    Lad os så antage, at forforstærkeren udsender det med 1 volt mod en indgangsimpedans i effektforstærkeren, som har en indgangsimpedans på f.eks. 1k?, vil dette give 1mW – altså en forstærkning af effekten, men en dæmpning af spændingen.
    Om en tonekontrol er ”unødvendig pjat”, er hvis en meget subjektiv holdning, men allright – det er meget subjektive holdninger er meget udbredt blandt HI-FI-entusiaster. Men der er nok en årsag til, at de findes i forskellige forforstærkere.



  • #12   30. aug 2019 Jørgen bevares! du tager bare din CD afspiller (uden volume kontrol) og kobler den direkte til din effektforstærker og ser hvad der sker.
    Hvad angår tonekontrol, så har de jo reelt kun en funktion på noget som langt fra er ok fra starten, altså på udstyr der ikke høre hjemme i high-end kategorien alligevel.
    Nu har jeg haft flere high-end kontrolforstærker og ingen af den har haft tonekontrol og det af den grund at det ikke har sin gang i et rigtig high-end setup.



  • Jørgen M
    Jørgen M Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 57
    #13   31. aug 2019 Jeg vil aldrig koble en CD-afspiller eller lign direkte på en effektforstærker.
    Du har ret i, at hvis der ikke er behov for betoning af lyden, så er et led som bas og diskant-justering blot en støjkilde, som bør undgås.
    Hvis dit system ikke er helt tip-top, med komplet lineære højtaler og ikke midst den akustiske udformning af lytterummet, og hvis du ikke har nogen som hel præferencer mht. til bas og diskant (og hvad der eller tilbydes), ja så er tonereguleringen unødvendig. Forudsætningerne for dette er dog sjældent om men aldrig opnået.


  • #15   2. sep 2019 Ved nogen her om man kan tilslutte en PA forstærker med den NAD C-372.

    Den Effektforstærker jeg har fundet har ingen PHONO udgange.
    Hvad dælen gør man så.?


  • Jørgen M
    Jørgen M Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 57
    #17   2. sep 2019 Hvad er det for en effektforstærker?
    Hvis du ikke har model eller nummer, kan du så sige noget om hvilke typer indgange den har?


  • Jørgen M
    Jørgen M Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 57
    #20   3. sep 2019 Du kan købe sådan noget som det her kabel: https://www.av-cables.dk/phono-til-xlr/high-quality-2-x-phono-til-2-x-xlr-han-kabel-0-75-m.html

    Du bruger forforstærkeren i din NAD som forforstærker og glemmer NAD’ens effektforstærker, da du hellere vil bruge en kraftigere Børge, som ”the t.amp TSA 2200”.
    Du kobler tingene sammen på følgende måde:

    1: Sluk for begge forstærkerne.

    2: Bag på NAD’en er der to bøjler, som forbinder for- og effektforstærkeren for hhv. højre og venstre kanal. Du skal fjerne disse to bøjler.

    3: Tag det nyindkøbte kabel og forbind RCA-stikket med de røde ringe til NAD’ens ”PRE OUT” R og det RCA-stikket med de sorte ringe til NAD’ens ”PRE OUT” L.

    4: Tilsvarende kobler du de to XLR-stik (findes i den modsatte ende af kablet) til ”the t.amp”, så stikket med den røde ring skal i INPUT CH-A og den sorte i INPUT CH-B.

    5: Monter højtalerne til ”the t.amps” to udgange bagpå (hhv. OUTPUT CH-A og CH-B). CH-A skal til venstre højtaler og CH-B til den højre. Hvis du ikke allerede har købt stikkene til dine højtalerledninger kan du også købe dem i løs vægt hos AC-Cables. Stikkene hedder Speakon og kablerne skal monteres korrekt (Stikket tillader f.eks. bi-amp, hvilket er lidt mere avanceret. Hvis du har brug for hjælp så skriv).

    6: På fronten af ”the t.amp” er der to drejeknapper. De er til at justere, hvor meget signal forstærkeren skal have (gain). Du skal skrue dem helt ned.

    7: Skru volumen helt ned på din NAD.

    8: Tænd for all enheder og send noget lyd til din NAD f.eks. fra CD-afspiller.

    9: Skru din NAD til ca. halv lydstyrke (lodret position).

    10: Skru forsigtigt op på de to drejeknapper på fronten ”the t.amp” og der skulle gerne kunne høres noget i højtalerne. Når du skruer op, skal begge drejeknapper følges ad – ellers får du ubalance imellem dine to højtalere.

    Grunden til at du skal skrue NAD’en op til ca. halv styrke er, at det gælder om, at have så meget signal ud til effektforstærkeren som muligt, men dog ikke så meget, at den på et tidspunkt begynder at forvrænge. Ved at have så kraftigt et signal som muligt, vil støjindstråling i kabler imellem for- og effektforstærkeren have mindre betydning end hvis der var tale om et svagt signal imellem de to enheder.



Kommentér på:
Effektforstærker

Annonce