{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
629 visninger | Oprettet:

Bi-amping - hvordan? {{forumTopicSubject}}

Bi-amping skulle efter sigende, give højtalerenhederne bedre arbejdsbetingelser, og resultere i en renere lyd.

Men hvordan kobler man et sådant system op, for den mest optimale ydelse?

I vejledningen til mine højtalere (QUAD-Z3) vises hvordan højtalerne kobles op, både som Bi-wire, med én stereoforstærker, og Bi-amping, hvor én stereoforstærker driver både H&V diskant, og én anden driver både H&V bas/mellemtone.

I min opsætning har jeg fire monotrin. Jeg benytter 2 stk. 50Watt Class A til diskanterne, og 2 stk. 100W Class A for bas/mellemtone. De er alle trimmet så de giver samme gain, med en forskel på mindre end 0,1dB ved 1KHz.

MEN, - i en anden tråd har jeg læst følgende:
Bi-amping kræver elektronisk/aktiv deling, altså frekvensdeling før effektforstærkerne. Kobler man bare forstærkerne på, skal de “slås” med de indbyggede passive filtre. Med aktiv deling kobles forstærkerne direkte på enhederne.

Jeg var, indtil jeg læste ovenstående, overbevist om at den opstilling jeg benytter, er den mest optimale. Men er jeg helt forkert på den?


Kommentarer på:  Bi-amping - hvordan?
 • Søren A
  Søren A Online Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 13 Følgere: 2 Emner: 1 Svar: 100
  #1   21. sep Hej, og nej du er ikke forkert på den, dine højtaler er passive med delefiltre så det du selv er inde på er det korrekte for dig.


 • #2   22. sep Det er helt korrekt som du vil sætte det op, bare go for it. Skal nok komme til at spille godt smiley

 • Henning H
  Henning H Tilmeldt:
  nov 2018

  Følger: 2 Svar: 24
  #3   26. sep At ofre klasse A forstærkere på højttalere i bi amping konfiguration og bibeholdelse af de passive filtre - - lige for en ordens skyld er der noget, der hedder dæmpning, og for klasse A forstærkere er den normalt i særklasse god og giver en god, fast bas, men også de andre enheder vil nyde godt af dette princip, men man sætter denne gode egenskab over styr ved at bibeholde de passive filtre. Aktiv deling er set i min optik langt at foretrække.

 • Thomas C
  Thomas C Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 23
  #4   27. sep Aktiv deling er stort set altid en fordel, men det kræver mere end bare lige en ekstra forstærker og et delefilter.
  Bi amping som trådstarter gør, ville jeg også vælge da man ikke bare kan hive delefilteret ud og erstatte det med et hvilket som helst aktivt filter.
  Skal han køre aktiv deling uden det passive filter, så skal han have fat i et aktivt filter som kan lave præcis afskæring og stejlhed (evt sugekreds) som det passive gør, ellers ender han op med en anden lyd og kunne derfor ligeså godt ha valgt andre højttalere.
  Der bliver nævnt dæmpning og den er mange gange medregnet i selve filterets spoler som igen vil blive en anden når forstærkeren kobles direkte på enheden.


 • Henning H
  Henning H Tilmeldt:
  nov 2018

  Følger: 2 Svar: 24
  #5   27. sep Hej Thomas C, hvis du ved lidt om filtre, vil du indse, at for bassens vedkommende ligger en spole i serie med basenheden, der anbelanger en del kobbertråd. Denne spole er en nødvendighed ved passiv deling, så dæmpningen af enheden er IKKE indregnet i filteret. Spolen er et nødvendigt onde, og det passive filter bør fjernes ved sand bi-amping.

 • Thomas C
  Thomas C Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 23
  #6   27. sep Jo, seriemodstanden i spolen kan sagtens være indregnet i filterets funktion.
  Og fjernes den og seriemodstanden mindskes så bliver lyden anderledes.


 • Henning H
  Henning H Tilmeldt:
  nov 2018

  Følger: 2 Svar: 24
  #7   27. sep Iøvrigt er aktive filtre rimelige i set i relation til, hvad man ofrer på forstærkere. Passive filtre er som regel på 12, sjældnere på 18 dB/oktav. Thomann leverer aktive filtre med 24 Db/oktav for absolut rimelige penge. Disse stejlheder er ret umulige i passive filtre.

 • Henning H
  Henning H Tilmeldt:
  nov 2018

  Følger: 2 Svar: 24
  #8   27. sep Selfølgelig ændres lyden, når de passive komponenter fjernes, men det er til det bedre.
  Passive filtre er et kompromis. Har du en anden udlægning, vil jeg gerne have den beskrevet.


 • Thomas C
  Thomas C Tilmeldt:
  sep 2019

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 23
  #9   27. sep Det kan der skrives meget om, men f.eks en HT som Accustat spektra 1100 har en seriespole på 3,5 mh med en serie modstand på 3 ohm, erstattes dette filter med aktiv deling er fyldigheden i bassen pist væk.
  Det er prøvet og der duer aktiv deling ikke.
  Så nej det er ikke altid lykken med aktiv deling når højttalerne er designet ud fra et passivt filter.
  Er det en HT fra bunden er aktiv deling at foretrække, men nu gik snakken på bi amping med nogle færdige højttalere og der gør trådstarter det rigtige


Kommentér på:
Bi-amping - hvordan?

x