{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Sætte rem på klippebord på Stiga Tornado 2098 H SDST 98 Hydro 1.000 kr.
  • Afhentning og bortkørsel af mindre jordbunke 3.000 kr.
  • Nedtagning af radiatorer 1.000 kr.
  • Ophængning lampe 900 kr.
  • Hænge lampe op (2 i 1) (se foto) + hænge 2 billeder op + hylde + 2 spejle 700 kr.
  • No hot water from the tap. 1.999 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  DTS ? Hvad er det ?
  • #1   5. mar 2006 Digital Sound tror jeg smiley

  • #2   5. mar 2006 heh ok.. hvad er det så digital sound "gør" ?

  • Holger W
    Holger W Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    sep 2005

    Følger: 25 Følgere: 25 AV-enheder: 3 Emner: 142 Svar: 1.481
    #3   5. mar 2006 DTS (Digital Theater System)

    dts har meget bedre lydkvalitet end dolby digital.

    evt. tjek (link fjernet)

    Holger


  • Holger W
    Holger W Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    sep 2005

    Følger: 25 Følgere: 25 AV-enheder: 3 Emner: 142 Svar: 1.481
    #5   5. mar 2006 nemlig anders a.

  • #6   5. mar 2006 Surround Sound
    Herunder har vi samlet lidt om formater, teknologi og opsætning af Surround Sound.

    Surround formater
    I 1987 kom gennembruddet for det som må siges at være starten på dagens store interesse for hjemmebio og flerkanals lyd. Dette var året hvor den første processor med aktiv Dolby Stereo filmlyd kom på markedet.

    Dolby Surround
    Analogt surround-format, der indeholder 3 kanaler: venstre/højre front og én bagkanal.

    Dolby Pro Logic
    Denne processor deler stereosignalet i fire kanaler: Venstre, højre, center og surround - akkurat som den lyd, man kender fra biografen.
    Dolby Pro Logic lyd (Dolby Surround) er tilgængelig fra alle stereokilder som video, laserdisk, DVD, parabol, CD, spil og multimediamaskiner. Dolby Pro Logic er det eneste surroundsystem, som kan overføres med analoge TV-signaler.
    Dolby Pro Logic surround lyd var den suverænt mest brugte teknik for surround lyd. Faktisk fandtes der ikke andre lydformater på markedet helt frem til 1992, hvor den første film med Dolby Digital kom på markedet.

    Dolby Pro Logic II
    I 2000 lancerede Dolby et nyt, opgraderet, analogt lyddekodingssystem: Dolby Pro Logic II. Baggrunden for dette var, at Dolby ønskede at kunne tilbyde et bedre system for alle de analoge lyd kilder og digitale kilder kodet med Dolby Pro Logic eller almindeligt stereosignal. For selvom Dolby Digital har gjort sin indtræden i tusindvis af hjem via DVD, så er det stadig masser af TV-udsendelser og videofilm med analogt signal.
    Dolby Pro Logic II er en dramatisk forbedring af Dolby Pro Logic og egner sig meget bedre til flerkanals musiklytning og giver en mærkbart bedre gengivelse af Dolby Pro Logic lydspor. Det er dog aldrig rigtigt blevet noget stor succes.

    Dolby Digital 2.0
    2-kanals lydspor der enten kan være dual mono, stereo eller Dolby Surround, hvor en center- og en bagkanal matrixes ud af de to kanaler.

    Dolby Digital 5.1 eller AC3
    Digital komprimeret surroundlyd standard der bruges på DVD og laserdisk. Består af to frontkanaler, to bagkanaler og en centerkanal (5-tallet). Derudover er også en subwooferkanal til de dybe toner (1-tallet) inkluderet.

    Dolby Digital Surround EX/THX Surround EX (7.1)
    Til Star Wars episode 1 "The Phantom Menace" blev der udviklet en ny type surround format: Dolby Digital Surround EX. Systemet er udviklet af Lucasfilm THX og Dolby Laboratories. Systemet bruger samme teknik som almindelig Dolby Digital, men har en ekstra center surroundkanal. Dette opnås ved at indkode centerkanalen i de to digitale bagkanaler på samme måde som center-frontkanalen i et Pro Logic-system "matrixes" center-bagkanalen ud af de andre kanaler.

    Dette nye surroundsystem findes selvfølgelig også til hjemmebiobrug. Her kaldes systemet for THX surround EX. Dette system vil kun være tilgængeligt på THX ultra godkendte receivere/forstærkere og processorer med THX select udstyr. THX Surround EX udstyr til hjemmebrug har to center-bagkanaler. THX kalder dem for Surround Back Left og Surrond Back Right. At der er to center-bagkanaler er med til at gøre lyden mere troværdig, også ved 5.1 surround, og det er samtidig det, der har giver disse nye systemer deres navn: 7.1.

    DTS (5.1)
    En forkortelse for Digital Theatre System. En digital surroundlyd standard til DVD og laserdisk. Svarer til Dolby Digital (har også 5.1 kanaler), men er ikke nær så komprimeret som denne og har derfor en lidt højere lydkvalitet. Denne er dog meget lille og bemærkes ikke altid. Mere pladskrævende end Dolby Digital, hvorfor der ikke findes nær så mange DVD'ere med DTS-lyd, som det er tilfældet med Dolby Digital 5.1.

    DTS ES (7.1)
    DTS med en center bagkanal. Kræver dekoder/receiver til understøttelse. Almindelige DTS-receivere vil afspille lyden som almindelig DTS - det er altså bagudkompatibelt. Ligesom Dolby Digital 5.1 EX, matrixes centerbagkanalen ud af de to almindelige surround-kanaler. Findes også i en udgave kaldet "DTS ES Discrete" hvor center-bagkanalen er en decideret separat kanal, uafhængig af de andre.

    DTS Neo:6
    DTS Neo:6 er et format, der gør det muligt at afspille lyden fra stereokilder (TV, video) til surround lyd. Dolby har et lignende format: Pro Logic II.

    Det er svært at spå om fremtiden. Lige nu er filmselskaberne tilfredse med det nuværende standardformat som er 5.1, så fremtiden omkring surroundformaterne ligger faktisk i deres hænder. Der er nok ingen tvivl om, at der vil blive tilføjet flere højtalere ( f.eks. "ægte" 7.1) efterhånden som teknologien gør det muligt, både med hensyn til økonomi og kapacitet på DVD-skiverne.

    Extended surround.
    Extended Surround formater:
    Dolby Digital EX, THX Surround EX og DTS Extended Surround. Disse formater er alle beskrevet herover.

    THX
    Surroundopsætning
    Hjælp til opsætning og optimering af dit surround system, begreber bag surround fænomenet, surround formater og meget andet. Oplev en verden tæt på den virkelige ting - næsten da... Kort fortalt er surround lyd som omgiver dig. Surround giver en lydkulisse, som tilstræber at efterligne det faktiske der f.eks. sker i en film. Kort sagt er surround en metode, hvorpå du som tilskuer skal føle dig så meget i centrum som muligt. Surround skal ligne virkelighed så meget, at du nærmest bliver suget ind i handlingen - det handler i stor grad om realisme.

    Højttalerne
    Fronthøjttalerne placeres umiddelbart på hver side af skærmen (tv/lærred) med samme afstand på hver side, og de skal pege ligefrem eller let ind mod din lytteposition. Pas på med at afstanden ikke bliver for kort til eks. tv, da der opstår forvrængninger i billedet. Dette skyldes at der i højttalerne sidder kraftige magneter. Endvidere gælder det som altid, at højttalerne skal ud fra væggen - lad være med at stille dem 10 cm. fra bagvæggen. Højttaleren skal have luft, ellers bliver lyden påvirket af omgivelserne, mere end højest nødvendigt. Tip: Prøv at starte et sted mellem 50 - 60 cm. fra bagvæggen, lyt og ryk højttaleren yderligere 10 cm. ud. Sådan bliver du ved, indtil du synes at lyden passer dig. Det skal siges, at det ikke er ualmindeligt, at en højttaler lyder bedst når den står ret lang fra bagvæggen. Men der er kun en vej - lyt dig frem og ryk rundt på det hele.

    Centerhøjttaleren skal være oven eller lige under din skærm. Dette er meget vigtigt, da centerkanalen indeholde 60% af filmens lydspor, og du i tilfælde af fejlplacering ikke for den korrekte gengivelse, ligesom dialog ikke vil komme fra skærmens centrum, som tilsigtet. Du behøver ikke være bange for at magneten i centerhøjttaleren giver anledning til forvrængning, da disse altid er magnetisk afskærmet.

    Baghøjttalerne kan placeres på forskellige måder, HiFi4All anbefaler følgende: Baghøjttalerne bør placeres lige ud fra og ca. en meter over lytteposition, og klem dem ikke ind i hjørnerne af stuen, men gør som på foto. Der skal være rigelig med plads omkring højttalerne for at du får en rigtig god virkning og fornemmelse af rum og effekter. Hvis du som mange, placere højttalerne lige bag lytteposition og plan med væggen, mister du meget af rum-informationen og stereo vil være en by i Rusland.

    Subwooferen kan også placeres på mange måder, men den nok mest produktive gengivelse, får du ved at stille subwooferen i et hjørne i frontsiden. På den måde fremhæves bassen, og her skal du nok passe lidt på med at skrue for højt op for niveauet på selv subwooferen. Det kan dog godt betale sig at eksperimentere med placeringen af subwooferen, prøv at flytte lidt rundt på den og stol på dine øre. Et godt trick er at sætte subwooferen midt i din lytteposition (f.eks. sofaen), sæt musik eller film på, skru lidt op for subwooferen og gå så lidt rundt i hele lokalet. Der hvor subwooferen lyder mest slagkraftig og homogen (naturlig og ikke brummende) bør du efterfølgende placere den. Du bliver sikkert overrasket.

    Tilpasning - Justering af niveau og delay
    Når alle højttalere er placeret skal du have indstillet lyden. Alle kanaler skal have samme niveau, hvilket vil sige at du er nødt til at lytte til hver kanal alene, og så indstille volumen så den passer med alle de andre højttalere. Det lyder svært, men det er det ikke. Oftest er der en testknap på forstærkeren/receiveren som sender et støjsignal til alle kanalerne enkeltvis, og du skal sørge for er at justere volumen, så alle har samme niveau. Pas på med testlyden på subwooferen, det kan godt være du bliver uvenner med naboen. Hvis der mod forventning ikke skulle være en testknap, er du meget velkommen til at skrive til HiFi4All, så kan vi hjælp dig med at finde en test-cd.

    Når niveauet er på plads, skal du have justeret den forsinkelse der er fra front til bag. Det gør du ved at finde funktionen delay på din forstærker/receiver. Her gælder det om at får lyden fra fronten til at passe overens med den lyd du får fra dine baghøjtalere. Forestil dig en affyring af et pistolskud i årets bedste actionfilm - her hjælper det ikke noget, hvis patronen passere dig og bagkanalerne en halv time efter skuddet er affyret. Sørg for at lydbilledet hænger naturligt sammen. Der er ingen gyldne regler - du må lytte dig frem og stole på dine sanser.



  • #7   6. mar 2006 Jeg elsker dig Dennis J!!! rigtig god stil du lige har skrevet! smiley

Kommentér på:
DTS ? Hvad er det ?

Annonce