{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Musikanlæg Bang & Olufsen Beolab 8000 årgang 1983 #SOLGT# [Tidl. AV-enhed] 10000

12.551 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen av-enhed er oprettet og stemt ind. Opret din egen av-enhed

Allan A
Mand | 38 år | Oprettet: 3. aug 2005


Musikanlæg Bang & Olufsen Beolab 8000 årgang 1983 #SOLGT#

Prisklasse:
10000
Forstærker/reciever:

B&O Beomaster 8000. Stor og avenceret topmodel fra 1983 med 2X150 watt og avanceret microprocessorstyring af elektronikken. Den har masser af magt og fylde i lyden samtid er lyden flot og velopløst. Den er gennemgribende total renoveret og har fået skiftet alt hvad der skal skiftes. Jeg har aldrig hørt en reciever der spiller lige så godt som denne ældre Beomaster 8000. Fantastisk lækker apparat.! Deres absolut kraftigeste reciever til dato med hensyn til strømforsyning og udgangseffekt. Den er opbygget som en Dual-Mono konstruktion med en forholdsvis kæmpe ringkerne trafo. Den har desuden 2 vejs link-system, så man ved tryk på "play" knappen på pladespilleren starter både pladespiller og reciever op og ligeldes den anden vej. Dette gør sig også gældende med Beocord 9000 båndoptageren. Dette var et af de første linksystemer de kom med fra fabrikken i Stuer og der er ikke hvilet på laurbærene da de konstruerede dette system. Tuneren er mageløs og meget langøret. Den kan faktisk uden at lyve, opfange signaler uden at være tilsluttet et antennekabel. Den har 8 faste stationer. Ikke meget, men nok til de fleste, plus den har AFT Tuning system, hvilket vil sige, at den automatisk finder frem til en bedre frekvens, hvis der er støj på signalet etc. Recieveren er fra den tid hvor der blev bygget gode og vellydende Fm tunere og det kan høres i Beomaster 8000. Intet støj, ingen forvrængning af FM frekvenser af nogen art, hvis signalet er bare nogenlunde i orden.
Tuner

Se under Beomaster 8000
Cd-afspiller

Sony CDP-561. Lækker CD-afspiller som jeg en flad 50´er for på den lokale genbrug. Fed dybde i lyden og flot seign gør at den lydmæssigt matcher B&O anlægget rigtig godt. Den driller lidt med nogle brændte skiver, men da jeg ikke høre ret mange CD-plader lever jeg med det. Eneste minus er at den ikke kan stå i standby, men kun kan slukkes eller tændes.
Pladespiller

Beogram 8002. Designet af Jacob Jensen og er en af de absolut smukkeste og vellydende pladespillere der nogensinde er lavet. Den er direkte drevet og fuldautomatisk plus at den kan fjernbetjenes med Beolab Terminal fjernbetjening. Monteret med MMC 2 Pickup
Båndoptager

B&O Beocord 9000. Designet af Jacob Jensen er er tilpasset Beomaster 8000 i designet og ligeledes i betjeningen. Er udstyrret med HX Pro indspillesystem som forbedre diskanten radikalt. Man kan tydeligt høre at B&O satte endnu en milepæl i Hifi-verdenen da de opfandt HX-Pro indspille systemet. Det lyder fantastisk godt, og hvis man har nogle gode metalbånd, så lyder indspilningerne ligeså godt som et masterbånd (CD, LP etc) Desuden er den udstyrret med automatisk båndkalibrering (Tape Manager) samt automatisk nedgang i spolehastighed, ved båndudløb, så kassettebåndet ikke tager skade ved de hårde spolinger.
DVD/Video

Bruges ikke her.
Højttalere

B&O Beovox M150.2 UniPhase højttalere. 3 vejs basrefleks i 70 liters kabinet med 8 tommer woofer, 3 tommer domemellemtone og 1.5 tommer tweeter. Basenheden er specielt designet til denne her B&O serie. De er bygget af SEAS og er af typen med Symmetic Drive & Balanced Drive. Svingspolen er 7.5 cm. Enheden er på 8 tommer dog er magneten 17 cm i diameter. Disse basenheder kan arbejde og kan levere høj, fyldig og præcis dybbas, især når de får tilført noget effekt. Flotte højttalere som passer perfekt til Beomaster 8000 med hensyn til effekt og klang. En lidt tilbagelænet højttaler, men spiller sgu godt.
TV/Projektor

Ekstra udstyr

Beolab Terminal (fjernbetjening til Beomaster 8000)

B&O Systemkabinet SC80 (stereomøbel) med utrækshylde til pladespilleren og lys ovenover pladespillerens placering. En lækker detalje uden tvivl. Desuden god plads til LP´er, kassettebånd, CD´er osv. Jeg har afmonteret skuffen til kassettebånd for at få plads til flere LP´er men mangler stadig plads da jeg hele tiden er på jagt :-D

Jeg er lige så meget B&O fan som jeg er Hifi nørd og jeg går lige så meget op i design og funktionalitet som i lyden og dette anlæg har det hele: Lækker og flot lyd, Design der stadig holder den dag i dag og det er nemt at betjene.



Bemærkninger

Anlægget har en samlet nypris på 27.635 tilbage i 1983 (dog med højttalerne Beovox MS150/150.2)

Mange vil kalde mig skør i bolden fordi jeg har ski...
Kommentér på:
Musikanlæg Bang & Olufsen Beolab 8000 årgang 1983 #SOLGT#
Annonce