{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Ombygning af TV bænk

1.080 visninger | Oprettet:

Ombygning af tv bænk

Ja så kom jeg i gang med mit tv bænk, det har taget sin tid, da der er kommet en masse ting i vejen.
Jeg har også lavet lidt opgraderinger af systemet, og fundet andre løsninger på de ting jeg ville lave.
Først kommer der her lidt info om mit system.

Tv-bænken er fra IKEA Bestå serien.

Mit setup består pt. af følgende dele.

Forstærker : Musical fidelity M6Si
Cd afspiller : SONY CDP-XA20ES
Streamer : YAMAHA WXC-50
Pladespiller: Technics SL-1210MK2
Pickup: Ortofon M2 Blue PNP
DVD/blu-ray: PS3
Medie afspiller bag TV: Xiaomi Mi box 4S
TV: SONY KLD 40NX800 fra 2009
Netværks switch: TP-link TL-SG105 4 ports
NAS server: Synology DS218+ (står ikke i tv-bænken,men ved min pc)
Højtalere: Ukendte, og kan ikke finde noget info på dem.

Kablerne til dette setup er som følger.

Højtaler kabler: Oehlbach SP-40
CD Kabel: TARA LABS prism 22
Streamer Kabel: Oehlbach NF-1 Master
Pladespiller signal kabel: Opgraderet til det guld plateret fra GLD modellen
HDMI kabel: JENVING SUPRA HDMI 2.0
Optisk kabel: JENVING SUPRA ZAC Toslink (lyd fra tv, og ned til min streamer)
Netværkskabler: Gode skærmet Cat. 6 kabler
Banan stik til højtalere/forstærker: lidt blandet stik, bliver opgraderet senere.

Øvrige dele i TV-bænken er.
Strømskinne Anlæg: Ehmann 0200-00082301 (alu skinne med REN stiv kobber tråd indeni)
Strømskinne øvrigt: Bachmann 300.002 12 stk. udtag (god skinne der er godt opbygget indeni)
Blæsere til PS3 køling: Be-quite! Pure wings 2
Lampe Pladespiller: IKEA HÅRTE
LED STRIPS: Div. Fabrikater IKEA og Anslut (et Svensk mærke fra den lokale JULA butik)

Smart home Ting i TV-bænken.
Philips HUE Plugs: Til alt belysning, tænd/sluk af PS3 osv.
Temp. Sensorer : Xiaomi Aqara Temp. And humitidy Censor
Pære i Lampe på tv-bænken: IKEA trådfri
Smart home hub: Samsung smart home hub, i dag hedder den Aeotec

Fase Tester: Oehlbach Phaser.

Min tanke var at få ordnet alt kabel rod på bagside, og samtidigt sikre mig at der var køling nok af Komponenterne. Også at få alle kablerne væk fra gulvet af, så støvsugeren ikke ”spiser” dem.

Jeg startede med at lave en ”hylde” i bunden i tv-bænkens fulde længde, og 10 cm dyb. Det gør at tv-bænken kommer 10 cm ud fra væggen af, hvilket giver adgang hvis man skal om og pille, og giver også Komponenterne frit til at komme af med varmen.

I hylden er der lavet en slids som vender ind mod væggen, hvor jeg så kan fører de kabler op som ligger sømmet fast på gulvpanelet.

Det er i dette til fælde 2 strøm kabler, og et Ethernet kabel. Der er lavet to strømkabler af to grunde. For det første så har jeg i min stue kun én kontakt hvor der er jord i. For det andet så ville jeg køre mit anlæg på én kontakt, og alt det andet i tv-bænken på en anden kontakt.

Alle Strøm kabler, og kontakter er testet for hvor fase og nul sidder. Så alle de ting der er sat i strømskinnerne er fasevendt samme vej. Både vægudtag, og strømskinner har fået en markering på hvor fasen ligger. Det er ifølge de ”kloge hoveder” meget vigtigt. Kan man høre forskel? Hmmm.? Det er vel lidt som at sætte 24” fælge på sin bil, og så TYDELIGT!! kan mærke at den fik MINDST!! 60 hk mere. Eller noget i den stil. Jeg har svært ved at afgøre i mit setup om det har gjort en forskel. Vores øre har jo lidt dårlig hukommelse, så når du så sidder og har lyttet på én måde. Og så Bagefter skal om bag det hele, og vende alting om for at lytte igen. Ja så har dit øre ”glemt” hvordan det andet lød. Så det er meget svært at afgøre. Men nu er det lavet, så er jeg sikker på at DET i hvert fald er korrekt.

Strømskinnerne er skruet fast i ”hylden” så de ligger stabilt, og ikke følger med når/hvis man skal ned bagved og pille. De er totalt 20 udtag, er det overkill??? mååååske, men har dog 15-16 ting som er sat til nu pt. Og så er det jo godt at have lidt i reserve. Og læg dertil at visse ”Strøm klumper” optager to udtag, da alle udtagende er lige monteret, og ikke skråtstillet.

Der efter har jeg monteret 3 LED lister, én i hvert skabsdel, hvor der er glas låger. Derudover er der monteret en LED liste i toppen af tv-bænken på bagside i den side hvor forstærkeren, og de andre komponenter er. Den er til at give lidt lys, hvis man skal om og pille om aften.

Så har jeg lavet en stor udskæring i bagbeklædningen ved forstærker siden. Dette er gjort af to grunde. For det første, så giver det plads til at frit at udbytte komponenterne med tiden, uden at skulle have problemer med at de passer i udskæringerne. For det andet så sikre det luft nok til køling.

I den side hvor min PS3 står, er der lavet to huller i bagbeklædningen for at kunne montere de to 120mm blæsere. Er det overkill? Det er det nok men det ser fedt ud. Og dem som har haft/har en Playstation ved at den bliver varm. Så lidt køling skader ikke vel.? Jeg valgte at opgradere fra de 3 x 60x60mm blæsere fra Kina land, og i stedet for klaske 2 stk. 120mm ind i stedet for. Hvorfor? Lavere RPM ved samme mængde luft som flyttes = mindre støj.

Alle hylde bærerene til glas hylderne er udbyttet til de gammeldags messing stifter.
Dette er gjort fordi dem der følger med fra IKEA af, dem kan man ikke justere højden på uden at pille dørrende af, og det er lidt upraktisk syntes jeg. Da hylderne så er ret smalle, så er der sat nylon skiver ud over messingstifterne, for at sikre at hylderne ikke kan flytte sig i sideled, og dermed falder ned.

I forstærker siden og i Playstation siden, sidder er der 2 stk. Aqara temperatur sensorer, som så er parret med 2 stk Philips HUE strøm outlet. Det gør at jeg inde i mit smart home system, kan lave en handling der tænder/slukker blæserne alt efter hvor varmt der er inde i skabet.

Der er isat 4 Philips HUE outlets til tænd/slukning af lamper, LED lister, PS3 osv. Men der er ikke isat nogen på anlægs delene for at undgå forstyrelser.

Ale kabler er så lagt pænt, og i visse fald afkortet, så man ikke har 14 meter ekstra kabel for meget bagved. Jo mere kabel rod der er, jo mindre køling er der, og jo mere rodet ser det ud.

Ja meget mere end sådan er der nu ikke lavet, og der er ikke planer om de store ombygninger fremover.

Næste projekt bliver lidt opgraderinger, og forbedringer/eksperimenter med mine højtalere Der udover kunne jeg godt tænke mig at bytte pickup´en til en M2 Black, da det er den optimale pickup til min pladespiller. Der står også et ønske om at evt. prøve en anden RIAA, og evt. en bedre streamer. Streamer delen kan dog være det bliver en bærbar, med en god DAC til i stedet for.

Jeg vil dog sige at pt. har jeg et meget potent system, og det lyder helt fantastisk.

Det var alt for denne gang.

Henning P
Mand | 49 år | Oprettet: 22. feb 2019


Kommentér på:
Ombygning af TV bænk
 •   5. dec 2021 Michael P

  Ikke altid. he he. visse af os hifi "nørder" er så langt ude at det er sikrest for samfundet at vi bliver tvangsindlagt. smiley smiley smiley smiley


 • Michael P
  Michael P Tilmeldt:
  sep 2021

  Følgere: 14 Emner: 1 Svar: 18
    4. dec 2021 Lækkert lækkert med det lys også. Er det ikke noget man selv bestemmer om man vil på den lukkede eller ej smiley

 •   4. dec 2021 Michael P

  Tak for rosen, kan se at jeg har fået byttet rundt på dig og Søren A i forvirringen. smiley smiley


 •   4. dec 2021 Så kom der billeder af TV-bænken med lys i. Dog "overdriver" min mobil lyset helt vildt. Kan ikke liiiige finde den indstilling hvor jeg få sat det til sådan som det ser ud (har kigget alle indstillingerne igennem smiley ).

  Så det er lidt overdrevet, men ser da stadigvæk ok ud. har også lagt et par billeder ind af "teknikker" lyset på bagsiden når man skal om og "pille" smiley Ved godt der er lidt rodet med nogle af kablerne, de er de kabler som jeg ikke kan komme til at lave pænere. som f.eks. HDMI kabler og de andre Tv kabler da jeg ikke kan løfte tv-bænken med alt det der er inde i/oven på tv-bænken så det må jeg have til gode til næste opgradering af den. Det bliver bla. lydisolering omkring blæserne.


 •   4. dec 2021 Søren A

  Tak for rosen. smiley Ja de to 1200 mm blæsere er temp. styret via en aqara temp. sensor og en philips hue smart plug. Men dem har jag så lavet en automatisering i mit samsang(aeotec) smart home system. så når temp. er + XX grader så skal de tænde... og når temp. er - XX grader Eller ps3 bliver slukket så skal de enten slukke eller køre i 20 min efter ps3 er slukket.
  Indtil videre har de ikke været gået i gang, men de er nu også mest tænkt til sommeren da jeg får det meget varmt i den lejlighed jeg bor i.
  De to 120 mm blæsere får strøm fra en strømklumpkontakt dims som jeg havde tilovers fra mine LED Lister. Da de LED lister jeg købte sælges på en tåbelig måde.
  Man kan købe 3 LED lister + strømklum+ kabler + monteringsbeslag for 299 sek. det er helt ok. de giver et fedt lys. Men skal du så købe tillægs lister så koster de 99,90 sek pr stk.? det giver jo slet ikke mening?? smiley så jeg har en 3-400 af de der strømklumpdimser ting liggende. + - et par 100 stk. smiley smiley

  Billeder på Bænken med lys i/på/omkring smiley kommer senere i aften om jeg kan få lagt dem ind.

  Lys listerne i TV-Bænken er lige PT styret/får strøm fra en NEDIS WIFI smart plug. Det betyder så at den kan jeg ikke styre via min smart hub, men den styres via google home mini hub. eller hvad den nu hedder.... smiley
  Alt i alt ser det ret fedt ud.
  Har også fundet en fed billig lampe i IKEA som giver et dejlig behageligt lys ned på min Technics SL-1210 mk2 pladespiller. Det er en IKEA HÅRTE til 119 kr. den er dog billigere her i Sverige da den koster 129 sek hvilket modsvarer ca. 93 Dkr
  Den tændes dog helt normalt med en tænd og sluk afbryder. (Man skal jo have lidt normalitet i huset, så man ikke ender på den lukkede i en spændetrøje smiley smiley smiley )


 • Michael P
  Michael P Tilmeldt:
  sep 2021

  Følgere: 14 Emner: 1 Svar: 18
    4. dec 2021 Imponerende flot stykke arbejde smiley vh Michael

 •   11. okt 2021 P.s. vil lige sige at den ene sorte højtalere der står i højre siden. ikke er der mere. det var en top til et HK Audio Lucas 2000 system, som jeg har solgt.

  Skal lægge nogle flere billeder på med lys i skabet osv.


 •   11. okt 2021 Tak Søren

  Jo de larmer lidt. men så er det jo godt man har 2x280 watt til rådighed smiley
  Ej jeg testede her i weekenden om de ville gå i gang men jeg kom op på 29 grader inde i tv bænken, og temp. styringen står pt til 30 grader.

  Jeg har tænkt at hvis det larmer for meget så får den en eller anden form for dæmpning.
  Dæmpningen kunne være en af flg. muligheder. lyddæmpende materiale på bagbeklædningen, modstand på blæserene, strøm dæmper på 240 volt siden, eller andre løsninger.


 •   10. okt 2021 Det ser ski da godt ud, de blæser er de temperatur styret ? nu har du sat 2 x 120mm blæser i larmer de ikke for meget ?

Annonce