{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
390 visninger | Oprettet:

Ledninger inde i højtaleren {{forumTopicSubject}}

Halløj smiley
Har været ude og investere i nogle tykke højtaler kabler til mine Vega'er for et stykke tid siden, men kiggede ind i kabinettet af ren nysggerighed her den anden dag og lagde mærke til at ledningerne inden i var meget tynde. Har søgt lidt på nettet og det ser ud som om der er mange højtaler der har tynde kabler inden i. Nogen der ved hvorfor? smiley
Kommentarer på:  Ledninger inde i højtaleren
 • #1   13. jun tykke kabler koster penge

 • #2   14. jun du vil ikke kunne høre det, vis du satte tykke kabler på alligevel.

 • Tommy A
  Tommy A Tilmeldt:
  jul 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 6
  #3   3. jul Når du ser på signalvejen fra din forstærker til en højtalerenhed, sker der et mindre spændingsfald i kablerne fra forstærkeren til højtalerterminalerne. Inde i højttaleren er der kablerne fra terminalerne til delefilteret, banerne i delefilteret (ofte kun 75 eller 120µ tykke), samt kabel fra delefilteret til højtalerenheden. Der sker der ligeledes et spændingsfald.

  Jo større effekt der forlader forstærkeren, jo større er det samlede spændingsfald, som desuden varierer med amplituden af signalet. Størst med bassen, da den indeholder den største effekt.

  Den modstand der er i den samlede kabelvej, skal lægges sammen med den generatormodstand der forekommer i forstærkeren. Jo lavere værdi højtalerenheden "ser" ind i, jo bedre styr er der på højtalermembranens udsving.

  Så er spørgsmålet. Vil du kunne høre forskel hvis du skifter kablet i højtalerkabinettet. - Måske. - Nogle vil sige nej, andre vil sige ja.

  Nu ved jeg ikke hvilken forstærker du har. Men sandsynligheden for, at kablerne inde i forstærkeren er tyndere end kablerne fra forstærkeren til højtalerne, er absolut til stede.

  Kan du fange hvor jeg vil hen af? - Hvis det var mit anlæg, ville jeg forbedre HELE signalvejen (incl Amp.) optimalt med blandt andet Bi-Wire, og så vil sandsynligheden for at der vil kunne høres forskel, absolut være til stede.


 • #4   3. jul Tommy A
  tak for et super godt svar smiley


 • Hifi2you.dk
  Hifi2you.dk Tilmeldt:
  mar 2019

  Følger: 1 Svar: 65
  #5   4. jul Der er mange delte meninger omkring kablerne inde i højttalerne.
  Tykkelsen på kabler kommer meget an på længden - jo længere træk jo tykkere.
  Tager man f.eks en Cerwin Vega (D9E) så er der helt almindeligt 2½ kvmm kabel til bassen og det er rigeligt når længden ikke er mere end ca 1 meter. Yder mere sidder der en sikring på 2 ampere i serie og der kan man vist roligt sige at tykkelsen ikke er overvældende, men den er så heller ikke mere end 1 cm smiley


Kommentér på:
Ledninger inde i højtaleren