Musikanlæg Husalteret ;-) Musikanlæg Husalteret ;-) Musikanlæg Husalteret ;-) Musikanlæg Husalteret ;-) Musikanlæg Husalteret ;-)
JH
Følg
Følger Følg ikke

JH

Mand, 56 år, Fyn
Oprettet: 27. aug 2014
Offline - Senest online: 5. aug 2022 Bruger er på filterliste

Jeg har vundet ét eneste slag i kampen om redebygningen med min eks-kone, da vi købte vores hus i 2009. Det var til gengæld også en super vigtig sejr. Det var kampen om væggen i stuen.

Min eks-kone er af den type der mener, at et stereoanlæg skal kunne stå i et skab, med to låger der klappes i, så man ikke kan se det. Og skabet skal ydermere være hvidt.

Men her stod jeg sgu fast. Jeg er vokset op med musik - kommer fra et hjem med klaver. Min far var musiker, beherskede violin og piano på semi-prof niveau... dvs han spillede så godt, at han kunne tjene ret gode lommepenge på det, ved siden af sit arbejde. Nu har han tinnitus. Og det har jeg også - behersker også 3 instrumenter, men spiller ikke på samme niveau som min far gjorde. Men vi ved begge to godt, hvad god lyd betyder, hvad det koster... og ikke mindst - hvor meget det fylder!! Han havde også en anlæg der var brugt mange penge på (B&O fra 1967)

Mit nuværende setup er:

Forstærker: NAD C375BEE
CD spiller: NAD C546BEE
Pladespiller: Rega RP3
Højtalere: Dali Opticon 8

Det er et super enkelt setup, ikke noget fancy hokus pokus med bi-amp eller bi-wire. Der står ikke to sygt store woofere bag fifaen. Og der står heller ikke 3 PA højtalere stablet ovenpå hinanden og ser brutalt ud. Dette setup klarer fint den opgave jeg har brug for det skal klare.

Udover det hænger der Samsung 55" fladskærm. Lyden til dette leveres gennem en Blueray Harman Kardon BD870 (det har til gengæld en woofer).

Jeg bliver ikke imponeret af tal-nørderier. Det er flot at folk "ved" hvad de taler om når de slynger tal og tekniske termer ud, når der snakkes anlæg. Hvor mange watt der og hvilken effekt der... Sorry - det rager mig langsomt. Jeg kender tommelfingerreglerne: En stor og stærk forstærker, der ikke hele tiden skal yde sit yderste og smadre højtalerne.

Jeg sætter mig ned og lytter. Lytter til det lave, lidt højere og ret høje. Og meget højt. Og lyder det fedt i mine ører, så er tallene totalt irrelevante. Det er lyden det handler om.

Jeg måtte skille mig af med mine Dali Lector 8. De var for fede at høre på, når man skruede op - fed bund og fedt punch. Men de kom til kort, når man skulle spille akkustisk musik og på forholdsvis "normal" lydstyrke. Der skurrede de sgu lidt. En ung knægt overtog dem og han var mega glad da han kørte sin vej med dem. Nu står der snart et par Dali Opticon 8 og pryder - og de klarer opgaven uden problemer. Og uden at jeg skulle ud og pantsætte konen for at få råd.

Engang når lysten angriber mig, skal jeg nok tage nogle billeder og smide herind og få det optaget - måske....... Jow sgu.....
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce