Tre tips til at finde den bedste leverandør af el

Tre tips til at finde den bedste leverandør af el

3. jun

Du bruger strøm hver evig eneste dag, når du anvender dine elektroniske devices - dit musikanlæg, dine forstærkere, dit fladskærms tv eller dit surroundsound-system. Alle disse devices kræver, at du får leveret strøm til dit hjem, og du kan derfor ikke undgå el-regninger. El-regninger kan dog ofte blive en dyr affære, og vi vil derfor her i artiklen forsøge at guide dig til, hvordan du finder den bedste og samtidig billigste leverandør af el.

Sammenlign elselskaber

Der findes et utal af elselskaber, som alle forsøger at overbevise dig om, at netop deres tilbud er det bedste på markedet lige nu. Dette resulterer i, at det hurtigt kan blive en besværlig og vanskelig proces at finde frem til det elselskab, der passer til netop dig og dine behov. Det er derfor en god idé at starte med at sammenligne elpriser hos de forskellige elselskaber for at identificere deres økonomiske fordele og ulemper. Der findes heldigvis en række portaler, der har til formål at sammenligne elselskaber udelukkende for at hjælpe dig med at danne et overblik over de mange leverandører. Elpriser kan svinge med omkring 20 øre per kilowatt-time, så der er penge at spare, hvis du bruger tid på at undersøge, hvilket elselskab, der kan tilbyde dig den bedste pris i forhold til dit forbrug i hjemmet.

Kend dit elforbrug

Det næste råd til dig i jagten på at finde den bedste leverandør af el er, at du skal begynde at observere, hvor meget strøm, du og andre i din husstand bruger i hjemmet. Det er en rigtig god idé at kende dit forbrug, før du tager kontakt til dit potentielle nye elselskab. Prøv at undersøg dine gamle regninger eller opgørelser over elforbrug de sidste par år for at finde frem til, hvor mange kilowatt-timer I normalt bruger på ét år hjemme i din husstand. Når du kender dit elforbrug, er det langt nemmere at holde forskellige elselskabers tilbud op mod hinanden, for så ved du, hvilke behov de skal kunne dække.

Vær opmærksom på vilkårene på de gode tilbud

Man kan nemt blive fristet af et umiddelbart godt tilbud på el, men der er oftest en bagside af de aller mest lokkende tilbud. Hvis elselskabet eksempelvis lover dig guld og grønne skove i forhold til en lav introduktionspris, så er det en god idé at undersøge, hvad den efterfølgende månedlige eller kvartårlige pris kommer til at være, når du først har takket ja til aftalen. Derudover vil vi også råde dig til at tjekke bindingsperioden, da nogle elselskaber ofte holder dig bundet af aftalen i minimum seks måneder. Dette vil man helst undgå, hvis elaftalen viser sig at være en alt for dyr løsning i forhold til, hvad man egentlig får leveret af strøm. Men hvis du sørger for at være opmærksom på dét, der står med småt, så vil du være godt forberedt til, når du skal vælge din nye elleverandør.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x