Sådan optimerer du din WiFi-forbindelse

Sådan optimerer du din WiFi-forbindelse

17. mar
Dette indhold er sponsoreret

Internettet anvendes flere gange dagligt. De fleste bruger både internettet i arbejdslivet og privatlivet, hvorfor internettet er helt uundværligt. Det er derfor også vigtigt at have en god forbindelse. Desværre driller forbindelsen ofte i mange hjem - og der er da næsten ikke noget mere irriterende, end når du sidder og surfer rundt på internettet, og forbindelsen er langsom eller bliver ved med at hoppe af. Hvis det er noget, du kan genkende, så læs med her og få gode råd til bedre wifi.

Placer din router optimalt
Placering af din router er altafgørende for en velfungerende forbindelse, for det er oftest placeringen af routeren, der er skyld i en dårlig eller langsom forbindelse. Mange nemlig vælger at gemme routeren væk i et lukket skab for eksempel, men en router har brug for, at der er frit omkring den for at kunne fungere optimalt. Du bør placere din router i det hjem, hvor du oftest bruger wifi, og du kan med fordel også placere den højt oppe, så der er færrest mulige forhindringer for signalet.

Opdater din router
Nyere routere skifter automatisk kanal, mens ældre routere ikke selv kan skifte kanal, hvis de er overfyldte eller fulde af støj. I sådanne tilfælde kan det hjælpe at genstarte routeren. Hvis du har en ældre router, kan du med fordel tjekke hos din internetudbyder, om den er opdateret med nyeste firmware. Du skal nemlig sørge for, at din router altid kører med den nyeste firmware. Måske kan du også få opgraderet din router helt ud til en nyere og bedre model. Det vil formentlig hjælpe en del på din forbindelse, idet en gammel router heller ikke kan tilbyde det nyere 5 GHz bånd.

Undgå andre signalforstyrrelser
Dit wifi kan forstyrres og påvirkes fra mange andre elektriske apparater, såsom dørklokker, Bluetooth højtalere, mikrobølgeovne og babyalarmer. Du bør sørge for at holde din router på god afstand til andre elektriske apparater. De fleste routerer kører på frekvenserne 2,4 GHz og 5 GHz. Særligt 2,4 Ghz er en meget anvendt frekvens, hvorfor signalet nemt kan blive forstyrret.

Vælg den bedste frekvens
Engang kørte stort set alle routere på frekvensen 2,4 GHz. I dag har de fleste routere både frekvensområderne 2,4 GHz og 5 GHz. Frekvensen 5 GHz vil være bedst, hvis du er tæt på routeren, mens frekvensen 2,4 GHz vil være bedst ved længere afstande. Når du er tæt på routeren, vil frekvensen 5 GHz nemlig give en højere hastighed. Hvis afstanden er stor, kan du være nødt til at anvende 2,4 GHz, selvom hastigheden vil være lavere.

Udvid dit netværk
De fleste routere på markedet forsøger at oprette et godt wifi-signal i alle retninger, men ofte er rækkevidden ikke god nok til at dække hele hjemmet. Du kan forsøge at dreje din router eller antennerne derpå for at øge dækningen i en bestemt retning, men dette vil dog formentlig påvirke forbindelsen et andet sted i hjemmet. Du kan også forsøge at sætte en router op af bedre kvalitet i stedet for. Hvis dette heller ikke er tilstrækkeligt, kan du med fordel give dig i gæst med et mesh wifi netværk, som er den nyeste og bedste metode til at fuld dækning i hjemmet. Det er en ekstra router, som tilsluttes din eksisterende router.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x