Ondt i ryg og led? Sådan får du en sundere arbejdsposi...

Ondt i ryg og led? Sådan får du en sundere arbejdsposi...

28. apr 2022

Dette indhold er sponsoreret

Rigtig mange danskere arbejder i dag på kontor. Gennem det meste af deres arbejdsliv sidder de ved et skrivebord omgivet af dokumenter, papirer og alverdens IT-udstyr som computere, telefoner og så videre. Umiddelbart lyder det ikke hverken hårdt eller slemt, bare at sidde ned en hel arbejdsdag, men hver dag døjer tusindvis af danskere med smerter i ryg, arme og kroppens øvrige led som konsekvens ved det ensporede arbejde på kontoret.

Find de ergonomiske løsninger

At sidde i de samme positioner og lave de samme bevægelser år ud og år ind slider på kroppen. Der er i dag derfor kommet langt større fokus på at finde de ergonomiske løsninger også på arbejdskontoret, hvor flere og flere ergonomiske løsninger har fundet deres vej ind. Mest kendt er nok hæve sænkeborde, som mange arbejdspladser efterhånden har fået installeret, men ergonomi handler om meget mere end hæve sænkeborde. Hos Ergotron har de specialiseret sig at lave møblement og kontorredskaber som skaber bevægelse på arbejdspladsen. Ved at lave mobile og anderledes løsninger, tvinger møblementet de ansatte til at bevæge sig mere i løbet af deres arbejdsdag, hvilket betyder at flere af kroppens muskler og led bliver aktiveret. 

Bevægelse er nøglen til færre smerter

Tanken bag de ergonomiske løsninger er, at folk oftere skifter arbejdsposition i løbet af en arbejdsdag, hvis deres møbler er fleksible. Bevægelse er nemlig nøglen til at komme de skader og smerter til livs, som ellers nemt kan opstå efter et langt arbejdsliv uden de store forandringer. Flere virksomheder og arbejdspladser er dertil også begyndt at lave fælles gymnastik, stræk eller øvelser med de ansatte, for at motivere dem til at holde sig igang. Overvejer i dette, kræver det som regel ikke mere end en yogamåtte, nogle pilatesbolde eller elastikker. 

Tal om den sunde arbejdsposition

Som ledere i en virksomhed og på en arbejdsplads kan du godt hjælpe med at motivere dine ansatte til bedre og sundere arbejdspositioner. En mulighed er at tale om det, en anden at lave nogle små flyers som gør de ansatte opmærksomme på det, og endelig er der løsningen, at du demonstrerer. Afholder i morgenmøder eller lignende på arbejdspladsen, kan du som leder nemlig gå forrest og vise vejen, ved f.eks. at flytte morgenmødet til et sted hvor de ansatte er tvunget til at stå op eller tage sig nogle anderledes og utraditionelle siddepositioner. Det kan virke helt banalt, men ikke desto mindre virker det.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce