iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er nu en realite...

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er nu en realite...

12. sep 2018
Apple fans kan nu se frem til hele tre nye iPhones at vælge i blandt, nemlig hhv. iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR, der alle netop er blevet lanceret fra Steve Jobs Theater i Californien. Og selvom det – på papiret – ”bare” er opdaterede udgaver af iPhone X, er der alligevel nogle iøjnefaldende ting at rapportere.

iPhone XS Max - den nye topmodel
Af de tre nye iPhones, er iPhone XS Max umiddelbart den mest iøjnefaldende. Med sine imponerende 6,5”, er den nemlig indehaver af den største iPhone skærm til dato. Og hvilken skærm, det er. Superskarp OLED-teknologi er det nye i Apple-land, og det er så afgjort lækkert at se på. Men det er også en relativt dyr teknologi. Derfor er det da heller ikke alle af de tre, der anvender den.

Den midterste model (målt på skærmstørrelse), iPhone XR har nemlig ikke OLED-skærm, men derimod en ”klassisk” LCD-udgave. Det betyder dermed at opløsningen ikke er helt ligeså imponerende på denne model i forhold til de to andre. Men det betyder omvendt også, at iPhone XR er lidt billigere i anskaffelse end hhv. iPhone XS og iPhone XS Max - og det til trods for at skærmen på iPhone XS ”kun” er på 5,8”, ligesom den foregående topmodel, iPhone X.

Opdatering af chip og styresystem
iPhone XS, XS Max og XR, der blev lanceret her til aften, har alle Apples nyeste CPU (chip), der hedder A12. Det betyder mere processorkraft og dermed en – om ikke andet, så på papiret – hurtigere telefon. Men fordi Apple også har opdateret deres styresystem, IOS, til version 12, så kræver de nye iPhones også mere power for at kunne fungere på forventeligt niveau.

Bedre kamerateknologi
En af de fede nye features er det forbedrede kamera i XS og XS Max. Hvor vi for nylig er blevet introduceret til portræt-funktionen, der slører baggrunden, kan vi nu stille skarpt på hhv. for- og baggrund, hvilket betyder flere fotoindstillinger end tidligere. Vi glæder os til at se dette i virkeligheden!

Ny iPhone igen næste år?
Hvis man har fulgt med i udviklingen og lanceringen af div. iPhones, så vil man kunne notere sig, at Apple ikke lancerer en ny model (nyt nummer i rækken) hvert år. Derimod har de hvert andet år ”bare” opdateret modellen fra året før. Således så vi den første iPhone tilbage i 2007, men alligevel er der kommet hele 18 forskellige modeller siden da, hvis vi tæller div. ”S” og ”Plus” modeller med. Sagen er dog den, at det kun har været i hhv. iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6 og iPhone X, at der har været nævneværdig forskel i designet.

Apple har helt sikkert lige skullet finde melodien, og det har man efterhånden gjort. I hvert fald er tendensen blevet, at man udsender en komplet ny iPhone et år, og en opdateret udgave af den året efter. På den måde ”køber man lidt tid”, men sender stadig nye produkter på markedet.

Dog er det med de nye modeller, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR aldeles interessant, at Apple tilsyneladende har valgt at gå videre med iPhone X designet som den nye standard.

Det kan – set i historisk perspektiv – godt tyde på, at den næste generation af iPhones OGSÅ vil se ud som disse, men Apple har jo ry for at sætte designstandarder, så hvem ved – måske brygger de på noget komplet nyt og revolutionerende på den front.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg