Højttalere - vejen til en fantastisk TV-oplevelse

Højttalere - vejen til en fantastisk TV-oplevelse

31. maj 2022

Gode højttalere er ikke kun for dem, der elsker at høre musik. Det er også til dem, der elsker at se en fantastisk film eller serie.

Ligesom højttalere givere dybde og klarhed til musikken, så kan de gøre netop det samme ved en god film. Lydsiden bliver skarpere og lydeffekterne slår hårdere. Alt i alt, bliver film- eller serieoplevelsen meget mere medrivende.

Her får du nogle bud på, hvordan du kan optimere din TV-oplevelse gennem nye højttalere 

Fladskærm med høj lyd- og billedekvalitet

Når man ser en god film derhjemme, så er både lyd- og billedkvalitet meget vigtigt. Beovision, fra Bang & Olufsen® Herning, giver en fantastisk oplevelse på begge parametre. Lyden giver en surround-oplevelse med i alt 11 forskellige højttalere, som giver realistiske og imponerende lydbilleder. Billederne er endnu skarpere med et helt nyt sortniveau og endnu højere opløsning. Kombinerer man disse elementer, er man sikret den bedste mulige filmoplevelse, og samtidig er fladskærmen med sit elegante, eksklusive design en smuk tilføjelse til stuen.

Fladskærmene har desuden flere funktioner, herunder indbygget WiFi, Bluetooth, USB-indgang, HDMI-indgang og et stort app-bibliotek, og dette kan betjenes med fjernbetjening eller med den gratis app til smartphone eller tablet.

Invester i bedre lyd til din fladskærm

Vil du ikke ud at investere i en helt ny fladskærm, så kan du til gengæld overveje, om du skal opgradere lydsiden til dit eksisterende TV. 

Først og fremmest kan du tilkøbe en såkaldt ‘surround bar’ - en aflang højttaler, som kan simulere surroundsoundeffekten. De fås i meget varierende kvaliteter, men kan lyde rigtig godt, så afprøv altid inden du køber.

Et andet populært valg er at koble TV'et til et stereoanlæg. Stereoanlægget består af to aktive højttalere på hver side af TV'et, hvilket vil give en langt mere virkelighedsnær oplevelse af lyden, end fra de eksisterende TV-højttalere. Tilføj eventuelt en bundkasse, og så er lyden ganske glimrende.

Sidst men ikke mindst kan du også skabe en trådløs surround-opsætning, hvor højttalerne og subwooferne placeres fra flere vinkler og skaber noget, der minder om en biografoplevelse - hvad lyden angår. Lyden bliver ikke meget bedre end dette.

Placer højttalerne korrekt

Højttalernes placering har en betydning for, hvor godt lyden spreder sig i rummet. Tænk derfor på, at højttalerne skal være placeret højt - f.eks. på en hylde, en reol eller ophængt. Ligesådan skal der ikke være genstande, der blokerer for lyden, da det vil hindre, at lyden spreder sig frit. På samme måde skal højttalerne ikke placeres på en væg, hvor der er meget kort til modsatte væg - giv lyden rum!

Og sidst men ikke mindst er det optimalt, hvis fladskærmen placeres centralt mellem højttalerne, da det giver den mest realistiske lyd.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce