Historien om Soundboks - sådan blev det en succes

Historien om Soundboks - sådan blev det en succes

16. dec 2019

Dette indhold er sponsoreret


Hvis nogen siger ordet “Soundboks” i dag, leder det i særdeleshed unge menneskers tanker hen på en bestemt højtaler, der er kendt som en af markedets bedste batteridrevede lydsystemer. Soundboks er på få år blevet en af de bedste højtalere til havefester, festivaler og hvor man ellers har brug for en højtaler, der virkelig kan spille de højeste musik i nabolaget. Det er i dag en global spiller på markedet, og er inde i langt størstedelen af Europa og USA. Men hvordan kan det være, at et par drenge fra Danmark på få år pludselig har indtaget et marked, der ellers er domineret af store globale brands? Det kigger vi på i denne artikel, hvor vi ser på historien om Soundboks, og hvordan det kunne lade sig gøre at slå igennem som højtalerproducent.

Batteridrevet højtaler, der har indtaget hele verden

Det er ikke mere end syv-otte år siden, at man kunne finde den allerførste Soundboks iblandt DBAs annoncer. For de tre iværksætter bag brandet begyndte først i starten af dette årti at producere og sælge den nu så anerkendte højtaler. Her indrykkede de, de første annoncer med batteridrevet højtalere, der kunne holde i længere tid. De fandt herigennem ud af, at der faktisk var et stort marked for denne slags højtaler og begyndte at kommercialisere ideen. Det har siden hen været en ganske profitabel idé, og i 2017 havde virksomheden en omsætning på 40 millioner. - Og det er ikke kun i Danmark, at man har taget kærligt imod Soundboks. Faktisk har Soundboks solgt højtalere til det meste af Europa og USA, hvor en stor del af omsætning er hentet. 

Startede på Roskilde Festival 

Iværksætterne fortalte i 2017 til Euroman, at ideen faktisk opstod på Roskilde Festival. Der var altid en kamp mellem de forskellige camps på festivalpladsen, hvem der kunne spille højst, have de bedste fester og få mest opmærksom fra det modsatte køn. Det førte til, at de tre iværksættere bag brandet satte gang i en proces, der i sidste ende endte med det produkt, der i dag hedder Soundboks. Siden da har skaberne bag højtaleren ikke set sig tilbage, og Soundboks er i dag en af de største successer i nyere dansk iværksætterihistorie. Hvor langt det festlige og højtspillende lydsystem kan bringe dem må fremtiden vise.

Samler mennesker om fester

Målet med Soundboks er dog rimelig klart. Med Soundboks har man gjort det muligt at samle mennesker om fester over hele verden uden at skulle være afhængig af strøm. Med en højtaler og en enhed med Bluetooth-funktion, har man alle muligheder for at holde de fedeste fester, når som helst og hvor som helst. Det er i følge iværksætterne bag Soundboks hele meningen bag ved den højtspillende enhed - at bringe mennesker sammen til fester på hele kloden. Som en af iværksætterne sagde i interviewet med Euroman: “Vi kan ikke ændre verden, men vi kan i det mindste gøre den lidt sjovere.” Det vidner om, at det er mennesker bag ved brandet, der brænder for deres håndværk.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x