Har du prøvet de nye iPhones?

Har du prøvet de nye iPhones?

21. sep 2018

Apple har ikke levet op til egne forventninger i forbindelse med lanceringen af de nye iPhones. iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR har ikke solgt som Apple havde håbet, og derfor har man nu valgt, at man fremover ikke vil annoncere salgstal på enheds-niveau. Men de nye iPhones er altså ret fede.

En iPhone er en iPhone

Hvis ikke du allerede har prøvet en spritny iPhone, men er bekendt med iPhones generelt, så kan du nok godt forestille dig, at den er både hurtigere og bedre end sine forgængere. Men det er stadig ”bare” en iPhone. Problemet har nok været, at Apple har insisteret på at opretholde deres udgivelsesfrekvens, hvor de lancerer ny model hvert andet år og en opdatering af den seneste model hvert andet år. På den måde kommer der reelt i gennemsnit en ny iPhone om året, hvilket burde være med til at holde interesseniveauet blandt forbrugerne højt.

Men de senere år er Apple blevet overhalet indenom teknologisk, og bringer ikke særlig meget nyt til bordet, hvis noget overhovedet. Der er ingen tvivl om, at de nye iPhones – sammenlignet med deres forgængere – er innovative smartphones, men hvis vi sammenligner med Samsung, Huawei og andre brands, så efterlader de noget at ønske.

iPhone som medieafspiller

Mange anvender deres smartphones til meget andet end bare telefoni og sms’er. Faktisk ville en smartphone også være seriøst over-kill, hvis man kun havde de to krav til sin telefon.  Nej, de fleste bruger smartphones hele tiden og til stort set alt. Også som musikafspiller.

Hvad enten du har Spotify eller anden musiktjeneste, så er der altid – for langt de fleste danskere – altid mere end 1.000.000 musiknumre lige ved hånden. Og med ny Hi Fi som f.eks. Sonos højtalere eller de Bluetooth anvendelige pendanter fra B&O, så er der seriøs mulighed for at få ryddet op i såvel pladesamling som anlægsopsætningen.

Naturligvis er der dem, der sværger fuldstændigt til vinyl, og som mener det er blasfemisk at streame sin musik, og der hjælper en smartphone naturligvis ikke meget. Men til alle os andre, som gerne vil have musik i hverdagen, uden at skulle støve plader af, der er telefonen klart den nemmeste og ofte også den bedste løsning.

iPhone musik

Apple har flere gange revolutioneret musikindustrien. F.eks. da de lancerede iTunes, hvor man kunne købe en sang ad gangen, og på den måde spare både plads i pladereolen og penge i pungen. iTunes var genialt for 10 år siden, men nu har Spotify mere eller mindre overtaget hele musikmarkedet. Der findes selvfølgelig også tjenester som Apple Music, Deezer osv., men vi må nok sige, at ingen af dem kommer på niveau med Spotify, når vi ser på markedsandele.

Apple kunne for så vidt sagtens have været først – eller i hvert fald størst – hvis de havde fulgt trit med Spotify i sin tid, men det gjorde man ikke og nu lader det til, at de også er ved at blive overhalet af deres mobilproducerende konkurrenter.

Det bliver spændende at se, hvad 2019 kommer til at betyde for de (formentligt) kommende iPhones.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x