Gode råd til et bedre musikanlæg i bilen

Gode råd til et bedre musikanlæg i bilen

26. aug 2019

Hvis du hver dag ligger og kører lange ture op og ned ad de samme motorveje, er der ikke noget, der kan gøre turene bedre end et rigtig godt musikanlæg. Et godt musikanlæg til bilen kræver selvfølgelig først og fremmest, at du har en bil, hvilket NEMbilhandel fordelagtigt kan hjælpe dig igennem. Artiklen herunder vil give dig nogle gode råd til en bedre musikoplevelse i bilen.  


Gå på opdagelse i dit lydanlæg

Hvis du bare fra starten af har sat din yndlings CD på, hver gang du steg ind i bilen, uden at justere noget som helst på lyden, vil du opdage, at der sandsynligvis er mulighed for en meget bedre lydoplevelse. Nærmest alle biler, der bare er forholdsvis nye, har et lydanlæg, hvor man let kan justere bassen, diskanten og mellemtonerne, så lyden passer til din smag. Naturligvis er der forskelle på lyden alt efter prisklassen på musikanlæggene, men selv de billigste lydanlæg kan oftest gøres meget bedre, hvis du lige sætter lidt tid af til at afstemme lyden ordentligt. Du kan for det meste selv bestemme, hvor i kabinen lyden skal være stærkest, og mange bilers musikanlæg kan installeres til at følge bilens hastighed, så den regulerer for dækstøj.  


Sæt ordentligt musik på

Musikanlægget har selvfølgelig en hel del at sige, når det kommer til kvaliteten af musikkens lyd, men kvaliteten af det musik, du sætter på, har også meget at sige. En helt normal FM-kanal afspiller musik med en langt lavere kvalitet, end hvis du eksempelvis sætter et album på, hvad enten det er via din telefon eller fra en fysisk CD. Det er også blevet væsentligt lettere, da næsten alle nye biler kommer med bluetooth eller AUX-stik til telefonen, så du selv kan styre musikken fra telefonen. Hvis du hver dag til og fra arbejde kører gennem områder med et dårligt radiosignal, bør du nemlig helt klart droppe droppe FM-radioen og sætte dit eget musik på i stedet – i hvert fald så længe signalet er dårligt. Ikke nok med at radioens musik er af lavere kvalitet, men hvis signalet endda halter, er det virkelig op ad bakke at få en god lyd ud gennem bilens højtalere.


Skift FM-radioen ud med DAB

Som sagt bliver musikken på FM-kanalerne spillet i en relativt lav kvalitet, der gør, at du virkelig skal have et godt anlæg, før musikken for alvor kommer op at ringe. Hvis du skiller dig af med den gamle bilradio og i stedet køber en DAB-radio, har du allerede taget et stort skridt mod bedre lyd. Lyden fra DAB-signalet er langt bedre end den fra FM, og musikoplevelsen bliver derfor en helt anden. Desuden er FM-signalet langsomt ved at blive udfaset for at blive skiftet ud med det digitale radioformat, så der går nok ikke forfærdeligt mange år, før man alligevel bliver tvunget til at købe en DAB-radio til bilen. 


Den dyre, men bedste løsning

Der er en anden og måske endda mere oplagt mulighed end bare DAB-radio og finjusteringer af dine højtalere, hvis du savner god lyd i bilen. Hvis musikken i bilen slet ikke lyder, som den plejer, når du spiller numrene på dine gode højtalere inde i huset, er den allerbedste løsning selvfølgelig at hive pengepungen frem og investere i et nyt musikanlæg til bilen. Det er selvfølgelig også den dyreste løsning, men hvis du hver dag ligger og kører flere hundrede kilometer, kommer du helt sikkert ikke til at fortryde det. Det er til dig, der virkelig nyder god, høj og fyldig musik, da de fleste nyere biler i sig selv kommer med ganske fornuftige bilhøjtalere. Det skal være for at lige få de sidste lydnuancer med i dine favoritnumre. 


Gå all in med en subwoofer

Hvis du har besluttet dig for at købe et nyt musikanlæg til bilen for at få ekstra høj og fyldig lyd, kan du ligeså godt gå all in med en subwoofer, så bassen bliver tydeligere. På den måde bliver bassen pumpet rundt i bilen, og du vil kunne mærke den lige meget hvilket nummer, du sætter på. Hvis du tilmed ikke har noget imod at blive hørt, når du kører gennem byen med højt musik i højtalerne, vil subwooferen kun gøre dig endnu tydeligere. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x