Forstyrres du af larm om natten? Her er vejen til en g...

Forstyrres du af larm om natten? Her er vejen til en g...

20. jan 2018

Vi er mange her på sitet, der sætter pris på god lyd, bare ikke om natten, når vi skal have været skønhedssøvn. Bor du i et lejlighedskompleks, og har du svært ved at sove på grund af larm fra omgivelserne? Vi kender det alle sammen. Hvad enten det er overboens trommesæt, underboens musikanlæg eller den trafikerede vej uden for lejligheden, er der en løsning. Boligninja giver her sine bedste tips til at lukke larmen ude og få en god nattesøvn.


Ørepropper

Ørepropper er en nem løsning til at lukke uvelkomne lyde ude. De er både nemme at opbevare samt skaffe, og ikke nok med det, så er de også en billig løsning. Ørepropper fås i forskellige kvaliteter og materialer, og er klart den hurtigste løsning til at lukke eventuel støj ude.


Hvid og lyserød støj

Et andet råd er at bruge hvid støj til at drukne den generende larm fra omgivelserne. Det kan lyde som et underligt råd at bruge støj til at bekæmpe støj, men faktisk er dette et rigtigt godt middel. Formålet med hvid støj er at fungere som en baggrund af summende lyde, der kvæler den larm, der gør du ikke kan sove. Derudover findes der lyserød støj. Dette har samme formål som hvid støj, men i stedet for summende støj, er der her tale om lyder, der imiterer eksempelvis et vandfald, regn, havet eller lyden af vind. Der findes flere apps med hvid og lyserød støj, som du kan hente ned på din smartphone.


Musik

Hvis du ikke har mulighed for at skaffe en app med hvid- eller lyserød støj ned på din smartphone, kan du i stedet anvende musik. Her skal du dog undgå musik med ord, da dette ikke vil virke beroligende på dig. Ordene i musikken vil stimulere dig i stedet for at lulle dig i søvn. Prøv i stedet at sætte noget klassisk musik på og lad dig døse hen til Mozart, Beethoven og Wagners toner.


Lydisolerende vinduer

Hvis du bor ud til en trafikeret vej eller lige ud til en festgade, og larmen derfor kommer udefra, kan en løsning være at få installeret lydisolerende vinduer. Denne løsning er lidt dyrere, men er til gengæld en holdbar løsning. Her findes der også forskellige varianter og kvaliteter. Lydisolerede vinduer er bygget af to forskellige tykkelser af glas, som bryder lysbølgerne. Ved at gøre dette kan de dæmpe støjen udefra.


Forsøg at få stoppet lyden

Hvis intet kan overdøve naboens musikanlæg, kan du også vælge at banke på deres dør og gøre opmærksom på støjen. I de fleste lejlighedskomplekser står der i husordensreglerne, hvornår beboerne senest skal dæmpe musikken og andet larm. Derfor er det helt i orden at bede dem overholde disse regler.


Hvis støjen fra hvor du bor bliver for meget, og du derfor skal på jagt efter en ny lejebolig, kan du finde en masse lejeboliger i utallige danske byer såsom Aalborg på Boligninja.dk.


God boligjagt og sov godt!






Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce