Få styr på dit studie med disse tips og tricks

Få styr på dit studie med disse tips og tricks

4. maj 2021

En meget stor del af vores liv bliver brugt på skolebænken, og det kan ofte være hårdt at studere. Det er ikke helt utænkeligt, at man i løbet af sin skoletid, på et eller andet tidspunkt, får brug for hjælp til sin uddannelse. Dette gælder uanset om det er dig selv, din nabo, din veninde eller dit barn. Måske søger du selv hjælp til din uddannelse, eller så er du her på vegne af nogen der ikke selv ved hvordan de skal søge hjælpen. Rigtig mange har brug for hjælp til lektierne, det sociale eller eksamensangsten. 

Lektiehjælp og glæden ved at lære

Uanset hvad du har brug for hjælp til, findes der helt sikkert en løsning. Det kan være rigtig svært at vide helt præcist hvad man har brug for hjælp til, men generelt er det faglige niveau i danske folkeskoler og gymnasier steget. Det har lagt pres på børn og unge, fordi de skal præstere bedre og mere. Så hvis du frygter eksamen eller bare timerne fordi det føles håbløst og umuligt, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan få hjælp til eksamen, lektierne eller andre problemer i hverdagen, både online og i virkeligheden. Med en lektiehjælp får du måske et forandret syn på fagene og de temaer der indgår i dem. Og hvem ved - måske kan du gøre lektielæsning til en leg?

Sæt mental sundhed højt på listen

Hvis du er bagud på det sociale eller det faglige, kan det ofte påvirke det mentale helbred. Det kan lede til dårlig selvtillid og selvværd, eksamensangst eller generel angst for at lære. En mentor kan hjælpe med at vejlede børn og unge, som kæmper med alt fra faglige udfordringer, lavt selvværd eller bare har brug for en støtte i skolen eller hjemmet. Du kan sammen med denne mentor planlægge og strukturere lektielæsning og andre problemer i hverdagen, og få løst dem på en sund og ordentlig måde. Det er altså ikke kun en lektiehjælp, men også en rollemodel du får. 

Hjælp dig selv

Du behøves ikke altid søge professionel hjælp for at få bugt med problemerne. Ofte ligger manglende motivation til grund for faglige udfordringer, så det er derfor vigtigt at få genetableret sin motivation. Det eneste du skal gøre er, at sætte udfordrende mål og belønne dig selv når du har opnået dem. Det kan være alt fra at læse 5 sider i en bog, til at udregne 3 matematiske ligninger. Din belønning kan sætte motivationen i gang, og hvis du gør det rigtigt, kan du komme meget langt på egen hånd. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce