Få et mere stabilt økonomisk grundlag som selvstændig

Få et mere stabilt økonomisk grundlag som selvstændig

23. feb 2022

Dette indhold er sponsoreret


Som selvstændig iværksætter har man rigtig meget at se til. Forretningen skal passes, der skal tales med investorer, findes de rigtige producenter af ens produkter, og det kan være svært at holde et stabilt økonomisk grundlag, mens man driver forretning. Et aspekt, som man måske ikke har overvejet som selvstændig, er valget af a-kasse. Med en selvstændig a-kasse kan man få en mere specialiseret og grundig form for hjælp, som relaterer sig mere til ens udfordringer som selvstændig.

Hvorfor have en a-kasse som selvstændig?

Man kan måske spørge sig selv, om det overhovedet er nødvendigt at have en selvstændig a-kasse. Der er her visse ting som er værd at overveje. Først og fremmest er det ikke alle a-kasser som tager selvstændige ind som medlemmer. Uden en a-kasse står man uden et økonomisk sikkerhedsnet ved økonomisk lavvande, som man desværre ofte kan risikere som selvstændig. Det leder ind i den anden grund til at have en a-kasse som selvstændig. Nemlig at din a-kasse kan give mere økonomisk stabilitet, ved at du er inde i dagpengesystemet. Herudover vil de fleste selvstændige a-kasser også have et stort netværk, gennem en tilknyttet fagforening, som kan tilbyde kurser, rådgivning, og tilbud som kan hjælpe selvstændige med at drive deres virksomhed.

Find den rigtige a-kasse til dig

Hvilken a-kasse skal man så vælge som selvstændig? Der er mange forskellige selvstændige a-kasser at vælge imellem, og det kan godt være forvirrende. Kig derfor på forskellige faktorer, som du vil vælge din a-kasse ud fra. Det kan være ting som a-kassens medlemspris, den tilknyttede fagforening, serviceniveauet, eller a-kassens erfaring. Serviceniveauet og fagforeningen kan hver især være relevante. Det er igennem disse aspekter, at man kan finde specifik hjælp til ens situation som selvstændig. Det er afgørende for, hvor kompetent rådgivning du kan modtage, og hvilke tilbud der er tilgængelige for dig. Du kan bruge online guides og hjemmesider, til at sammenligne de forskellige a-kasser og deres fagforeninger, og hermed finde det helt rigtige valg til dig og din situation.

Fra lønmodtager til selvstændig

Mange tager i dag springet fra almindelig lønmodtager til selvstændig erhvervsdrivende. Du kan i disse tilfælde godt komme ud for, at din nuværende a-kasse ikke længere kan have dig som medlem. Det er i disse tilfælde heldigvis rigtig nemt at skifte til en anden a-kasse, som støtter selvstændige. Du skal blot sende en ansøgning til din ønskede a-kasse for selvstændige, så vil de tage sig af alt det praktiske arbejde.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce