Er dit mobilabonnement gearet til at streame musik?

Er dit mobilabonnement gearet til at streame musik?

4. nov 2018

Hvis du lytter meget til musik på din telefon, kan du spare penge ved at vælge det rigtige mobilabonnement.


Er du fra en generation, der kan huske, at man sad i timevis og lagde mp3-filer ind på sin telefon, så man havde noget lytte til, når man var på farten? Uanset om du kan huske det eller ej, så ved du, at tiden er løbet fra at have musik på telefonen. I dag streamer alt og alle fra nettet - uanset hvor de er.


Det betyder desværre også, at der er mange, der betaler alt for meget i samlede udgifter for deres mobilabonnement og musiktjenester. I dag findes der nemlig en række forskellige mobilabonnement typer, som inkluderer. Det vil sige, at du kan spare den månedlige udgift til for eksempel Spotify eller Tidal og i stedet blot betale for et mobilabonnement, hvor der indgår en musiktjeneste.


Et almindeligt abonnement på Spotify koster 99 kroner om måneden - og hvis hele familien skal lytte med koster det 149 kroner om måneden. Det er penge, som man kan få rigtig meget mobilabonnement for. Ikke mindst når man tænker på, hvor billig mobiltelefoni er i Danmark sammenlignet med en række af vores nabolande.


Mange af disse mobilabonnement typer vil desuden have en række tillægstjenester, således at man kan slippe af med endnu flere udgifter end blot sin musiktjeneste. For udover et mobilabonnement med musik, kan du for eksempel få adgang til HBO NOrdic, TV2 Play og andre tjenester - vel at mærke for den pris mobilabonnementet koster.


En detalje, som det er værd at lægge mærke til, er, om abonnementet har inkluderet roaming i EU, og hvor meget data, man har adgang til udenfor Danmarks grænser. Det er nemlig nemt at overse i farten, især hvis man er i gang med at købe en ny telefon og skal have et abonnement med.


Det kan nemlig hurtigt blive en dyr ferietur, hvis du lytter meget til musik og ikke har et mobilabonnement med roaming. Eller en meget kedelig ferietur, fordi musikken stopper stort set, når du forlader Danmark, fordi du ikke har data i udlandet med i pakken. Og da danskerne streamer mere end nogensinde tidligere, vil det for mange være svært at undvære musik på for eksempel løbeturen, også selv om den finder sted i Paris.


Der er heldigvis sket rigtig meget på markedet for mobilabonnementer med roaming siden EU ændrede reglerne for roaming-priser i 2017. Det har medført, at langt de fleste abonnementer har en del af den samlede datapakke tilgængelig også selv om man er i udlandet.


Samtidig har mange mobilselskaber indført, at det er gratis at skifte mellem forskellige typer af mobilabonnementer. Det betyder, at hvis du på forhånd ved, at du i en periode kommer til at bruge mere data end ellers - eller skal til udlandet og ikke vil undvære dine hitlister - så kan du opgradere til et abonnement med mere data, uden at det koster ekstra udover merprisen på abonnementet.


Hvilket mobilabonnement med musik eller mobilabonnement med roaming, du skal have, kommer naturligvis meget an på dit gennemsnitlige forbrug. For selv om det er nemt at skifte til et abonnement med mere eller mindre taletid eller data, så er det ikke noget, man gider at rode med hver anden uge. Et pejlemærke kan være, at du i en periode tjekker dit dataforbrug på din telefon - det fremgår som regel af menupunktet WiFi- og netværk i telefonens indstillinger. Ud fra dette, kan du så vælge et abonnement, der dækker dette forbrug.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x