En bolig med god hi-fi kræver også god wi-fi!

En bolig med god hi-fi kræver også god wi-fi!

29. maj

Er du en af dem, der hellere vil undvære at lytte til musik og se film og serier, hvis lydsporet ikke bliver gjort ære og står knivskarpt? Så forstår vi dig godt. Der er nemlig ikke noget værre end at sidde og vente på, at nuancerne i en sang kommer for så at opdage, at det hele faktisk lyder ens. Det er dog ikke sikkert, det er hverken dine højtalere, din subwoofer eller din forstærker, der er problemet. Måske er det i stedet signalet, der er kilden til den dårlige lyd.

Vi ved, at du ikke er gået ned på udstyr, og derfor vil vi også opfordre dig til at få det bedst mulige wi-fi-signal, så du kan opleve den allerbedste lyd til hver en tid. Vil du vide mere om det bedste bredbånd, kan du læse mere på billig-bredbånd.nu/bedste-internetudbydere.php, hvor forskellige udbydere bliver sammenlignet.

I denne tekst vil vi gøre dig lidt klogere på, hvad der kan forårsage et dårligt internetsignal og ultimativt din lydoplevelse.

Mange bække små

Du kender sikkert til fænomenet med at se en film, serie eller et videoklip online, hvor billedet hakker eller fryser. Det samme kan faktisk gøre sig gældende for lyden, som enten ikke synkroniserer med billedet eller slet og ret lyder dårligt. Årsagen til dette kan skyldes, at dit wi-fi-signal ikke fungerer optimalt. Er I for eksempel flere i husstanden, der er online på samme tid, kan internettet blive overbelastet, så ingen får den ønskede og optimale oplevelse.

Overbelastning kan i mange tilfælde skyldes, at flere personer bruger nettet til datatunge handlinger som gaming og streaming. Her vil flere Mb/s kunne være en løsning, så du ikke oplever nedetid og forringet lydkvalitet, når du har sat dig godt til rette for at lytte til god musik. I dag bruger mange nemlig streaming til at finde sange og kunstnere, så når internetsignalet er dårligt, kan det gå ud over lydkvaliteten.

Der kan dog også være andre årsager til, at din wi-fi ikke virker efter hensigten. Mange mennesker placerer nemlig deres router uhensigtsmæssigt, så signalet ikke når så langt ud, som det faktisk ville kunne, hvis den var placeret bedre. Står din router i et skab i et andet rum eller bag et møbel, kan det være medvirkende til et dårligere signal.

Optimalt set står en wi-fi-router i samme rum som brugen af internet, og helst skal den stå uden blokerende møbler og gerne lidt højt, da internetsignalet bliver sendt ud og bevæger sig nedad. Kan det derfor lade sig gøre at efterleve dette, samtidig med at du har det bedste internetprodukt, giver du dig selv og din husstand de bedste betingelser for at opleve lyd i topklasse. For som sagt ved vi, at du har det rette udstyr – nu skal det bare fodres med det rigtige internetsignal!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce