Elektronik og børn er ikke et no-go

Elektronik og børn er ikke et no-go

11. feb 2020
Mange tror, at elektronik og børn er en dårlig kombination. Det er det også til en vis grad. Men det er kun, hvis du som forælder vælger at give din mobil, computer, tv, tablet eller lignende mere opmærksomhed end dit barn. Flere af disse ting kan dog kombineres, så både du og dit barn får en fornøjelig oplevelse ud af det.

Høretelefoner, naturen og børn
Nogle gange har man bare lyst til at gå en tur med god musik eller en podcast i ørene. Dette bliver dog sjældent, fordi du føler, at du burde være sammen med dit barn i stedet for. Du kan dog uden problemer kombinere alle disse ting. Der er intet i vejen for at tage dit barn med ud på en gåtur og samtidig have en podcast eller musik i det ene øre. 

Du kan derfor både få hørt det, du gerne vil på en gåtur, samtidig med at du er sammen med dit barn. En god ide er at sætte dit barn på en Puky løbecykel. På den måde er dit barn underholdt på hele turen, og I behøver ikke at gå i sneglefart. 

Dans med dit barn
Er der noget, som mange børn og voksne elsker, er det at danse til høj musik. Derfor er det bare med at tage dit barn i hænder, ben eller hele kroppen, skrue op for anlægget og tage en svingom. Og nej, det behøver være rapanden Rasmus eller andet børnemusik, der skal spille fra dine højttalere. 

Uanset alder kan mange børn godt lide det musik, som du personligt selv kan lide. Børnemusik har mange fordele, men når I skal danse kan du uden problemer skrue op for dit yndlingsnummer og grine sammen med dit barn.

Spil digitale spil sammen med dit barn
Rigtig mange tror, at det er en dårlig ide at lade børn benytte digitale enheder. Dette er dog langt fra en dårlig ide, så længe du sørger for at lave nogle faste regler omkring den, og stadig sørger for, at dit barn leger på anden vis og kommer udenfor - dette kan du sørge for ved at lege sammen med dit barn, udenfor såvel som indenfor. Børn vil gerne være sammen med deres forældre, og de efterligner ofte deres adfærd. Derfor skal du selv være den forandring, som du ønsker at se hos dine børn. Vil du derfor, at dit barn er mere udenfor, skal du selv tage initiativ til at gå udenfor. 

Som sagt er der dog intet i vejen for, at børn bruger digitale enheder. De kan lære utrolig meget fra de spil, som du i dag kan finde til en tablet. Det bedste du kan gøre, er at lege sammen med dit barn på en tablet eller anden digital enhed. På den måde kan du guide dit barn gennem opgaver, hvis de kører fast, og du får på den måde også mere tid sammen med dit barn. Der er ingen grund til at sidde på hver jeres enhed, når det er meget hyggeligere at sidde på den samme og udforske.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x