Digitale versioner af spil sælger som aldrig før

Digitale versioner af spil sælger som aldrig før

6. nov 2018

For bare 10 år siden købte man altid en fysisk kopi af stort set alle spil. Hvad end det var til computer eller konsol, var der altid en disc eller flere, som skulle bruges til at installere spillet. Men i vores digitale tidsalder, har tingene ændret sig. Det har nemlig aldrig været nemmere at skaffe sig nye spil. Stort set alle spil, lige meget hvilken maskine de spilles på, kan købes online. Og når dette er gjort, er det bare i gang med at downloade spillet. Ofte får man tilsendt en kode man skal bruge for at få adgang til spiller. I andre tilfælde, som på Steam og PlayStation Store eksempelvis, er det bare med at gå i gang med det samme.

Nogle kender måske følelsen af at sidde bag i bilen og læse på bagsiden af et nyt spil på vej hjem. Man kan næsten ikke vente med at få startet computeren eller konsollen op og få installeret det. Og dette havde da også sin charme. På tilbagevejen kunne man passende læse vejledningen igennem, læse på bagsiden og kigge på diverse billeder af spillet. Dog må man erkende, at det er en hel del nemmere at gøre det hele online. Så sparer man både tiden og besværet med transport. Køb online spil og oplev fascinationen ved den virtuelle verden.


Klar spilindkøbet online og spar tid

At være i stand til at købe spil online og kunne downloade dem med det samme, er bare lettere. Selvom det har sin charme at købe det i en butik, er det jo ikke altid, at der er på lager. Kører man afsted med sit 10-årige barn for at købe et bestemt spil, er det ikke nogen sjov hjemtur, er spillet udsolgt. Der er det altså en del nemmere bare at få tilsendt en kode så snart man har betalt. Har man købt spilkoden på en dansk side for eksempel, aktiverer man den typisk på en platform som Steam. Og når man har gjort dette, kan man sagtens afinstallere spillet uden bekymring. For spillet bliver nemlig på din bruger. Skulle man få lyst til at spille det et år eller to efter, kan man sagtens installere det igen.

Kan man godt lide at have sine forskellige spil stående, er det stadig muligt at købe en fysisk kopi. Det er bare blevet meget mindre populært med tiden. Hvad dette skyldes, kan være mange ting. For nogle er det bare lettere at sidde derhjemme og klare det. Andre er ikke interesserede i at have en fysisk kopi, og gør derfor det, der er lettest. Og de mange hjemmesider, der gør sig i at sælge spilkoder, klarer sig da også ganske godt. Ofte sælger de spillene til en fair pris, samtidig med, at de har et stort udvalg. Har man fundet et interessant spil på Steam, Origin eller en anden platform, er det ofte værd at checke på nettet først. Ofte afhænger disse siders salg nemlig af, at de har konkurrencedygtige priser. Mulighederne er ofte mange, så det er bare med at slå til.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg