Derfor bør du installere gulvvarme

Derfor bør du installere gulvvarme

3. apr 2019

Overvejer du om gulvvarme kunne være noget for dig? Der er simpelthen ikke noget mere lækkert end at træde ud på et opvarmet badeværelsesgulv i de kolde morgentimer. Gulvvarme bør være noget, som alle har i deres hjem. Hvis du er i tvivl om, om du rent faktisk har brug for gulvvarme i dit hjem, så læs med her. Her er alle fordelene ved et lunt gulv.


Lad os starte med alt det lækre

Ærligt, hvis du nogensinde har prøvet at befinde dig på et gulv med gulvvarme, så bør du ikke have brug for overtalelse. Om vinteren kan gulvet være iskoldt – især når vi står ud af sengen om morgenen med bare fødder. Gulvvarme signalerer luksus og komfort, hvilket du dermed kan sikre dig i alle rum. Ingen mennesker kan lide at træde på et koldt gulv, og gæster i dit hjem vil derfor også føle sig mere velkomne og trygge i et lunt hjem. Især børn tilbringer meget af deres tid på gulvet, som er stedet, hvor leg opstår. Skal de sidde på et koldt eller et lunt gulv? Og hvad med hunden? Den vil sikkert gerne putte på gulvet, hvis det er dejligt at ligge på.


Sundt og effektivt

I forhold til den gammeldags radiator, så vinder gulvvarmen helt sikkert. Radiatoren varmer et lille område omkring sig, og skal bruge mere energi på at varme et helt rum op, end gulvvarme skal. Det er derfor meget mere effektivt med gulvvarme, da varmen distribueres jævnt over hele gulvet og dermed hele rummet. Dermed mindskes energiforbruget, hvilket alle er interesserede i. Det er desuden heller ikke besværligt at installere gulvvarme, og du kan klikke her for at finde kvalitetsløsninger på et dejligt varmt gulv. Med det lave energiforbrug, kan du desuden spare en del penge og hjælpe planeten med en miljøvenlig løsning.

En anden uventet fordel ved gulvvarme er, at det er gavnligt for folk med astma og allergi. Gamle radiatorer samler nemt støv, hvilket ikke er tilfældet ved gulvvarme. Miljøet i dit hjem bliver derfor renere, da der er mindre luftforurenelse og fugt, end der ville være med radiatorer.


Nemt at styre

Selvom det synes simpelt at skrue på radiatorernes håndtag, så er det endnu nemmere at styre gulvvarmen. Det er nemlig styret af de individuelle rums termostater, så du hurtigt selv kan kontrollere, hvor varmt det skal være. Radiatorer kan lynhurtigt blive brandvarme at røre ved, hvilket er en farlig og ubehagelig risiko for børn og dyr. Ved gulvvarme findes ikke samme risiko, da varmen er reduceret og gemt sikkert væk under gulvet. På badeværelset tørrer våde områder også hurtigere. Derfor er rummene både mere sikre og komfortable at opholde sig i, når de er udstyret med gulvvarme end med radiatorer.

Yderligere kræver denne varmeløsning ingen former for vedligeholdelse, når det først er installeret korrekt. Derfor er det meget nemt at have med at gøre. Heldigvis kan du få gulvvarme til mange typer af gulve, så hvorfor ikke gå i gang? Især fliser og et smukt stengulv vil med gulvvarme beholde sin æstetiske charme, uden at de føles kolde og ubehagelige at træde på.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x