Bedre musikoplevelse med fibernet

Bedre musikoplevelse med fibernet

30. jan 2019

Musikstreaming er kommet for at blive. Det er nemt, bekvemt og man har et kæmpe udvalg af musik lige for enden af pegefingeren. Samtidig er mulighederne for at streame musik bedre end nogensinde før - ikke mindst fordi kvaliteten er meget bedre end for få år siden, og fordi internetforbindelserne er blevet væsentligt bedre. Det skyldes i mange dele af landet især udbredelsen af fibernet.


Det er ikke mange år siden, at man jævnligt mødte musikelskere, der rynkede på næsen, så snart talen faldt på streaming af musik. “Det lyder som en papkasse, der er ingen dybde, lydbilledet er mudret”, var nogle af de kritikpunkter, man som musikstreamer blev mødt med. Men efterhånden som streamingtjenesterne er blevet bedre til at udbyde musik, der er mindre komprimeret, er kritikken blevet mindre. En anden årsag  er sandsynligvis, at mange har oplevet, hvor bekvemt det er at kunne høre lige præcis det nummer, man tænker på, uden at skulle købe det i en musikbutik.


Bagsiden af medaljen er, at højere kvalitet på musikfilerne og det faktum, at det i dag er både mor, far og børn, der streamer musik i løbet af dagen, betyder, at der stilles større krav til, at man har hurtigt internet. Mange hjem har stadig en langsom internetforbindelse. Men hvis der bliver streamet musik i flere rum, teenage-gameren spiller online og lyset i øvrigt også styres over internettet, så kniber det. Og det er netop sådan dagens - og især fremtidens - forbrug ser ud. der bliver streamet mere lyd og video og det hele kommer i højere og højere kvalitet. Det kræver hurtigt internet - og så er det, at fibernet bliver interessant.


Heldigvis bliver der i disse år lagt fibernet mange steder i landet, hvilket betyder, at vores internetforbindelser bliver fremtidssikret. Fibernet, eller fiberbredbånd, som det også kaldes, består at lyslederkabler, der er så tynde som et hårstrå, men som kan overføre næsten uendeligt meget data. De små tråde er lavet af glas eller glasfiber, som transporterer data med lysets hastighed. Det giver de danske hjem hurtigt internet og ikke betyder samtidig, at hastigheden ikke falder, selv om der bliver brugt internet flere steder i hjemmet. Det er dog ikke kun hastigheden, der er en kæmpe fordel ved fibernet. De fleste vil også opleve, at de får internet til en pris, der er langt lavere, end deres nuværende ADSL - ikke mindst når man tager den langt større båndbredde i betragtning.


Som sagt bliver fibernet i disse år lagt ned i jorden mange steder i landet - og det er sikkert også på vej til dit område. Hvis du vil finde ud af, om du kan få hurtigt internet med fiberbredbånd, kan du gå ind på de fleste internetudbyderes hjemmesider og læse mere. Alternativt kan du tage fat i din kommune og spørge om, hvad planerne er på din adresse. Her vil du også kunne få oplyst, om det er muligt at få et tilskud til oprettelsen af fibernet: Mange kommuner ser det som en stor fordel for både erhvervsliv og fastholdelse af borgerne, at der kommer fibernet, og yder derfor tilskud til oprettelsen.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x