Apple har lanceret den nye iPhone 11-serie

Apple har lanceret den nye iPhone 11-serie

11. sep 2019

Vanen tro har Apple netop lanceret sin nyeste serie af iPhones, og de har fået en opgradering her og der. Særligt kamera og processor har fået ekstra meget kærlighed. Se den nye serie af smartphones fra Apple her.

Modellerne

Ligesom sidste september, har Apple valgt at lade dette års portefølje bestå af tre telefoner, som primært adskiller sig på kamera og skærme - og dermed også pris. iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er de nye tilføjelser til den omfangsrige iPhone-familie.

Kamera

Netop denne del gjorde Apple ved lanceringen, meget ud af. Der er da også noget at fortælle, i og med at alle modeller har minimum to linser, Wide og Ultra Wide. Disse linser gør hvad de siger: gør kameraet i stand til at tage flotte billeder i vidvinkel og ultravidvinkel. I begge tilfælde får man rigtigt meget med i billedet, samtidig med at man beholder de flotte detaljer. Faktisk får man med ultravidvinkel ekstra meget med i billedet, og især ved landskabsbilleder og billeder af mange mennesker, kommer det til sin ret.

Pro-kamera

Den sidste linse, som ikke er i iPhone 11, men kun i Pro-modellerne, er en Telephoto-linse, som gør portræt- og nærbilleder ekstra skarpe og flotte.

Kombinerer man de tre linser, får man mange muligheder for at skabe flotte og kunstneriske billeder, som Apple selv betegner som værende i stand til at leve op til en professionel fotografs krav.

Frontkameraet

Med selfiehungrende mennesker overalt, har Apple også forbedret frontkameraet, som stadig sidder i sin velkendte notch. Det kan, udover at tage flotte selfies, også vendes og tage vidvinkelbilleder, hvis man er flere på billedet.

Det kan også tage video i slow-motion, så man kan få det, som Apple kalder slofies; Videoer af sig selv i slow-motion. Den funktion kan nok have sin berettigelse, hvis man finder den rigtige brug af den.


Alle linser tager billeder og optager i 4K, og videoer kan skydes i 60fps.


Rumlig lyd med Dolby Atmos

Flere andre konkurrenter har forsøgt at integrere mulighed for at gengive rumlig lyd i den udstrækning, det kan lade sig gøre med en forholdsvis lille skærm. Apple har gjort det samme, i form af spatial audio, i den nye iPhone 11, og det bliver spændende at høre, hvor godt Apple har formået at skabe rumlig lyd sammen med Dolby.

Med Dolby Atmos skulle lyden være højere og mere klar, end den har været i tidligere iPhones.

Batteriet får en mindre opgradering

Når man køber en ny smartphone i iPhone 11-serien, og man er vant til en af sidste års modeller, tilsvarende den, man har købt, vil man opleve at få mellem 1 og 5 timers ekstra batteritid ud af sin telefon.

Apple er ikke dem, der kommer de største batterier i deres telefoner, men til gengæld har de et teknisk økomiljø, der får det meste ud af batteriet.

Ny og kraftig processor

Med den nye A13 Bionic-processor, der sidder i alle modellerne, får man samtidig, ifølge Apple, en ualmindeligt energieffektiv processor. Den har flere kræfter at arbejde med, både ift. CPU og GPU, og så bruger den kun de områder af processoreren, der er behov for. Dermed spares strømmen for hver enkelt opgave, der strømmer igennem. A13 Bionic kan processere op til 1 millard opgaver i sekundet.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x