{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Monacor gulvhøjttalere

150 visninger | Oprettet:

Mit seneste selvbyg højttaler projekt.
Alle udskæringer er lavet på CNC fræser, for at opnå pænest mulige resultat i forhold til undersænkning af alle enhederne.

Alle ledninger intern er coated OFC 2x2,5mm2 kabler fra Clicktronic, som samtidig er meget blødt og lækkert at arbejde med.

Højttalerne er lidt kræsne med kablerne mellem forstærker og højttaler. Der er eksperimenteret en del med forskellige kabler, både single wire og bi wire i forskellige tykkelser. For kraftige kabler og bi wire kabler gav uklar og mudret lyd, så endte op med at kører 2x2,5mm single wire på 1m i længde.


Højttalerne er opbygget efter 2,5vejs princippet.
Delefrekvensen er 100Hz 1. orden på nedre bas og 3000Hz mellem øvre bas/mellemtone og diskant i 2. orden Linkwitz Riley.
Impedans korrigerende filter på begge basser.


DT-254 er Monacors top model inden for tekstil domer. den giver en super lækker og behagelig lyd, uden skarpe s lyde. En diskant med masser af overskud, dynamik og detajler.

SPH-165KEP er Monacors nok bedste 6,5" mellemtone. Der er ikke så meget andet at sige om den end at den gør det rigtig godt. det eneste minus ved den er at, den godt kan puste lidt luft ud omkring phasepluggen hvis den bliver presset tilstrækkelig men der skal dog en del til. den er udstyret med kevlar membran, 35,5mm svingspole og Ø100mm magnet.

SPH-165CP er Monacors dyreste 6,5" enhed, og det er ikke uden grund. den kan virkelig levere en basgengivelse som overrasker. i et kabinet på kun 25L kan den gå lineært ned til 35Hz -3dB, som både kan høres og mærkes tydeligt. Den er udstyret med kulfiber membran, 50mm svingspole og Ø120mm magnet.

Højttalerne koster omkring 10k at bygge, men de er til gengæld alle pengene værd!

Højttalerne bliver drevet at NAD C510 DAC og Nord One SE UP NC500MB effekt blokke. Supra EFF-I XLR kabler med for og effekt forstærker.

Joker
Mand | 28 år | Oprettet: 2. maj 2013


Kommentér på:
Monacor gulvhøjttalere


  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer