{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Musikanlæg Digitalt når det bedst

14.577 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen av-enhed er oprettet og stemt ind. Opret din egen av-enhed

micma18 .
Mand | 41 år | Oprettet: 2. jun 2006


Musikanlæg Digitalt når det bedst

Prisklasse:
Forstærker/reciever:
Lyngdorf TDA 2200

100% digital forstærker. Kun som det aller sidste led lige før udgangen i denne forstærker, bliver signalet switched til en varierende spænding.
Den digitale funktions måde opnås som følge af den specielle (nu) Texas Instruments Equibit PCM til PWM konverter, som laver det digitale signal fra eks. cd afspilleren direkte om, til et puls bredde moduleret signal, og på intet tidspunkt behandler signalet analogt. Det betyder dog også at denne forstærker som udgangspunkt ikke har nogle analoge indgange, men A/D konverter modul, fås som upgrade.

Den ekstrem høje effektivitet ved PWM forstærkeren bivirker også at dette forholdsvis lille apparate levere hele 2 gange 375w. RMS i 4ohm. Så den kan godt sparke fra sig!

Kabinettet er helt i aluminium, og front og bagpladen er udskåret vha. CNC maskine. I mine øjne er det er kanon flot og lidt industrielt inspireret kabinet som virkelig oser af kvalitet og "mercedes feel"... Volumen knappen kører på kuglelejer, og bliver bare ved med at rulle, hvis man giver den et skub ;-)

Forstærkeren er udstyret med serielt interface, som gør det muligt at tilgå alle DSP parametrene fra en PC. Og det er helt uhyggeligt, hvor avanceret den er, og hvor meget software der egentlig kan kobles ind, selv forskellige filter konstruktioners afrulninger kan simuleres...

Volumen kontrollen vil i digitale sammenhæng altid betyde en begrænsning af båndbredden, hvis man ikke køre med fuld volumen. Lyngdorf har derfor lavet deres volumen styring så den i langt største delen af dens dynamik område justere volumen på switch spændingen istedetfor, og på den måde bevare den fulde båndbredde hele tiden. Lyngdorf har nok overkilled det en smule ved at lave justering i 1/10 dB. men med multiturn hjulet på fronten er det en fed fornemmelse ;-) Men der skal drejes nogle gange!

Forstærkeren har en dynamic range på 133dB. hvilket giver den en effektiv opløsning på 20,33bit. Hvilket er ret godt, taget i betragning at alm. 24bit udstyr typisk ligger nede omkring en D/R på 100dB. som egentlig kun svare til en effektiv opløsning på 14,8bit. og derfor ikke er meget bedre end det alm. 16bit udstyr der også findes derude... Med andre ord, så har lyngdorfen et dynamik område der er mere end 5 gange højere end andet typisk digitalt udstyr derude.
Liniariteten er også iorden, med en afvigelse på kun -0dB/+0,2dB i området 20-20Khz.
Tuner
argon DAB adaptor. (Modificeret til Coax http://www.burn-it.dk/index.php?type=post&id=1590 )
Cd-afspiller
Cambridge Audio 740C

CD afspiller med Q5™ upsampling og ATF™ (Adaptive Time Filtering) teknologi fra Anagram Technologies. Upsampligen foregår som en software løsning i en 32bits Analog Devices Black Fin DSP processor, og teknologien bevirker at den matematisk skæve upsampling (384 / 44,1 = mærkelig) ikke betyder noget, da ATF teknologien laver en intelligent kompensation, og genopretning af signalet.

Digital delen er self. det mest interessante for mig, men afspilleren er self. også udstyret med en rimelig potent analogdel, bestående af Dual Wolfson WM8740 24-bit DACs, og single ended udgang.

Maskinen er helt identisk med storebroderen 840C, hvor eneste forskel er analogdelen, og kabinettet.
Pladespiller
Båndoptager
DVD/Video
Playstation 3 med 60 Gb. harddisk.
Højttalere
- Hørning Agathon Signature Silver (Special udgave, og senere opgraderet). Hybrid horn H.D.A.Q.C.S. (Hørning Double Asymmetric Quarter Wave
Cabinet/Enclosure System) højtaler med en stærkt modificeret Lowther DX2 enhed. Hørnings egenproducerede Lotus diskant. Ekstra monteret bas enhed, så der sidder 2stk. i hver, ligesom i Signature Gold versionen. Basserne er monteret udvendigt og fasedrejet 180 grader, for at undgå at fylde hele hornet med store magnet systemer osv. Modificeret delefilter med Duelund Coherent Audio graphite modstande og (håndgranat store) Mundorf MCap Supreme Silver and Oil kondensatore, samt kobberfolie spoler. Rewired med Audio Metallurgy Gold Reference kabel, til Lotus diskant og Lowther enheden. Van Den Hul Magnum Hybrid kabel til bas enhederne.
Højtaleren står i modsætning til standard modellen på en støbegods fod, som også indeholder dele af delefilteret, og fungere som udmunding for selve hornet. De runde kanter på bafflen er også af hårdt træ, som på std. Modellen eftersigende bare skulle være lamineret.

(original specs.)
- Anbefalet effekt: 5-100 Watt
- Frekvensgang: 25Hz til 22,500KHz
- Impedans: 6 Ohm
- Følsomhed: 98 dB
Nypris for grundmodellen, minus modifikationer og opgraderinger ligger i omegnen af 80.000kr.

Med en modificeret kombineret kampvægt på 162 kg. så flytter de ikke lige sig selv... ;-)
TV/Projektor
Philips 32PF9830
Bedre TV fås jo ikke. Kåret til verdens bedste i flere tests.

Har alt i funktioner, inkl. Progressive Scan, 3D Comb filter, Active Control + lyssensor, Digital Natural Motion, Linjeudglatning, Movie Plus, WideScreen Plus, Pixel Plus 2 HD, Dynamisk kontrastforbedring og 2 kanals aktiv ambilight.
Betragtningsvinkel 176 grader i alle retninger.
6ms. delay, kontrast 6000:1
Indbygget kortlæser, og 2 USB connectorer..

Indbygget A/D konverter, så ingen problemer med at arbejde sammen med TDA 2200 :-)
Ekstra udstyr
Kabler:
- Fronter = Nordost Blue Heaven revision II
loudspeaker cable consists of 72 separate conductors of 99.99999% OFC plated with fifty microns of high grade silver. The conductors, which have been slightly increased in size from the original Blue Heaven, are divided in to 4 groups of 18 to facilitate easy Bi-Wiring or Bi-Amping. Each conductor is individually encapsulated in a flat extruded FEP ribbon. Blazingly fast, Blue Heaven transmits signals at over 93% the speed of light.
Noget at det tætteste man kommer på den mest optimale balance imellem kablers induktion og kapacitet. Det flade design, med de parallelle planer ophæver langt hen ad vejen hinandens magnetfelter, og modvirker der igennem induktion, men samtidig kun har den flade side som parallel med modpolen, så der kun kan opstå meget lille kapacitet.
Kablet har en dejlig afslappet og rund bas, der har mere hang til det kælder dybe end det intense punch. Og en total kontrol resten af vejen op, der kun mangler den sidste sprødhed i toppen. Men ellers ikke meget at sætte fingeren på ;-) Klart et bedre kabel end mit tidligere Kimber 8TC SE kabel, men til prisen nok knap så meget value4money.

- Signal fra CD: Chord Signature Digital (top model)

- Signal fra TV: Black Rhodium Scherzo Digital. (top model i serien)

- Signal fra DVD: Black Rhodium Scherzo Digital. (top model i serien)

- Signal fra PS3: Chord Optichord (top model)

- Video fra PS3: Audioquest HDMI-X.

- Power: Supra LoRad.
Bemærkninger
Som mange andre også skriver, så er TDA 2200 en meget diskret forstærker og bidrager meget lidt til lyden, hvis man ikke ligefrem begynder at lege med DSP'en ;-) Når man tænker over det, så er dette faktisk en mere eller mindre total forenkling af signal vejen, for man flytter jo faktisk D/A trinnet helt frem til højtaleren, så det er absolut ikke så ringe en løsning som mange analog folk vil have det til at lyde somom! Det er helt utroligt så stort og åbent et lydbillede den kan få frem. Og liniariteten er også noget jeg ihvertfald har oplevet som en stor forandring fra de normale transistor forstærkere, for PWM trinnene arbejder jo ikke på noget tidspunkt på et uliniert punkt af transistoren, enten helt åben eller helt slukket... ;-)
Kommentér på:
Musikanlæg Digitalt når det bedst
Annonce