{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Musikanlæg #SOLGT# Yamaha, Technics, Denon & Audiovector 65000

3.592 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen av-enhed er oprettet og stemt ind. Opret din egen av-enhed

Allan A
Mand | 38 år | Oprettet: 3. aug 2005


Musikanlæg #SOLGT# Yamaha, Technics, Denon & Audiovector

Prisklasse:
65000
Forstærker/reciever:
Forforstærker:

Yamaha CX-1 Natural Sound Stereo Pre Amplifier

Forforstærker med forgyldte indgange til alle inputs. Den har en formidabel RIAA til både MM & MC pickup´er hvis man er vinyl entusiast/nyder. Desuden har den modsat mange andre i samme årgang Subsonic Filter til LP-afspilning, der gør at den afskære de aller dybeste uhørbare frekvenser, som ellers vil sætte bas-enhederne i unødige svingninger ved moderat styrke under LP-lytning. Fuldt fjernbetjent til input valg samt volume. Har 12 volts trigger så den kan tænde og slukke for effektforstærkeren. Flot design i Yamaha´s sædvanlige tidløse stil. Alle reguleringer er gemt bag ved låge. Fronten er lavet i tyk aluminium. Se tekniske data nedenfor:

Frequency response: 20Hz to 20kHz

Total harmonic distortion: 0.002%

Input sensitivity: 0.1mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 82dB (MC), 94dB (MM), 106dB (line)

Channel separation: 65dB (MM), 60dB (line)

Output: 150mV (line), 1.5V (Pre out), 8V (Pre out Max)

Dimensions: 435 x 86 x 319mm

Weight: 5.4kg



Effekt-forstærker:

Yamaha MX-1 Natural Sound Stereo Power Amplifier

Flot og dynamisk effekforstærker på 2×200 watt i 8 ohm. Passer i designet til CX-1 forforstærkeren. Den er rimelig stærk og trækker mine højttalere fint, dog spiller man meget højt, kunne man godt ønske lidt mere strøm. Men overordnet set, gør den det super godt. Den er dynamisk, velopløst og neutral i lyden.

Den smider 2x200 watt i 8 ohm og trækker mine højttalere fint :)


Dette forstærker-sæt er noget af det bedste jeg har hørt fra Yamaha´s nyere serier. Designet er flot og tidløst og spiller rigtig godt. Det er et meget undervurderet forstærkersæt som stadig overrasker mig hver dag med super god lyd. I min verden bedre end Denon, NAD osv i samme klasse. Man kan godt mærke at effekt-forstærkeren har rødder i deres Proff-afdeling da det blev designet og udviklet.
Tuner

Yamaha TX-550 (pt ude af drift)
Cd-afspiller

Yamaha CDX-993 Natural Sound Stereo Compact Disc Player.

Ikke så meget at sige her, den opfylder mine krav, og ligesom tuneren, fik jeg den med i prisen da jeg købe forstærker-sættet da jeg købte det. Den spiller ganske fint til mit CD-forbrug og designet passer til øvrige Yamaha grej. Jeg kunne dog godt tænke mig en Yamaha model hvor knapper skjult bag en låge, så den passer endnu bedre i designet til forstærker-sættet. Den har en hulens masse fancy funktioner til programmering af afspilnings lister, osv. Man kan dæmpe lyset i display´et.
Pladespiller

Technics SL-1600 MK2 Direct Drive Fuldautomatisk Pladespiller

Deres topmodel af fuldautomatiske pladespillere i perioden fra 1978-1981. Automatikken fungere lidt atypisk på denne model. Den har en optisk sensor ved siden af armen som via dioder uder tallerknen, opfanger et lys og alt efter hvor meget lys der slipper ud til sensoren, bestemmer den hvilken pladestørrelse der afspilles. kort sagt den finder selv ud af om det er en 12 eller 7 tommer plade du vil afspille. Solid mekanik med QUARTZ-lock for korrekt hastighed. En pladespiller med fantastisk lyd og et fedt retro design.. Går på nettet under navnet "Den fuldautomatiske SL-1210" hviket er meget korrekt, da den deler arm, motor osv. Den har Technics subchassis som betyder at bunden indeni pladespilleren er affjedret fra det udvendige kabinet, hvilket modvirker rystelser fra højttalere, vibrationer osv. Den har pitch & stroboskob til finjustering af hastighed. Desuden har en den samme lille DJ lampe til oplysning af pickup området hvilket er en super fed detalje hvis du vil høre plader om aftenen og ikke gider have en masse lys tændt. Desuden har en ret fed funktion som er justerbar højde på tonearmen, så man har alle muligheder på tilpasning til den anvendte pickup.

Tekniske data taget fra nettet:

Type: full auto turntable
Drive method: direct drive
Control method: quartz synthesizer
Motor: DC motor
Platter: 332mm 2kg aluminium alloy die-cast
Speeds: 33 and 45rpm
Pitch control: 12%
Wow and flutter: 0.025% WRMS
Rumble: -78dB
Tonearm: universal static balance type
Effective length: 230mm
Overhang: 15mm
Effective arm mass: 12g
Dimensions: 149 x 453 x 399mm
Weight: 10kg

Min Denon DP-45 døde pludselig fra den ene dag til den anden og jeg ville gerne have en igen med fuldautomatik og et mere retro look, så valget faldt på denne Technics fra 1980.

Pladespilleren har fået monteret en Denon DL-103 Moving Coil pickup som var en stor opgradering fra min tidligere Ortofon 2M Red.

Tekniske data på pickup:

Stylus: 16.5 µm diamond spherical tip
Cantilever: Aluminum
Frequency Response: 20 ~ 45 kHz
Output: 0.3 mV at 50 mm/s
Output Impedance: 40 O
Load Impedance: 100 O
Channel Separation: Over 25 dB at 1 kHz
Compliance: 5 x 10–6 cm/dyne (100 Hz)
Tracking Force: 2.3 ~ 2.7g (± 0.3g)
Weight: 8.5 grams
Båndoptager

Yamaha KX-393 Kassettebåndoptager

Ganske udmærket kassettemaskine fra Yamaha som passer til resten af anlægget. Den gør det den skal og lidt mere til- Købte den af en kammerat som havde fået et komplet Yamaha setup ind i en handel og da han ikke skulle bruge båndoptageren overtog jeg den til mit setup. Købt primært for at kunne afspille nogle bånd jeg har liggende i skuffen fra barndommen med gamle minder. har dog prøvet at indspille på den både fra CD & LP og den optager rigtig fint.
DVD/Video

Intet på dette setup

Højttalere

Audiovector 6X.

De hidtil bedste højttalere jeg har ejet. Jeg er gået fra lillebroderen Audiovector 5 over til dem her og jeg har bestemt ikke fortrudt dette. Det er en formidabel velspillende højttaler med masser af dynamik, detaljerigdom og fundament.. En fantastisk All-Rounder som jeg vil kalde dem. De kan spille afsindigt højt uden at lyde anstrengene eller begynde at skrige. Nogle entusiaster kalder dem for en High End Disco højttaler. Så langt vil jeg dog ikke gå og kalde dem.. De er som jeg siger. En fantastisk All-Rounder - En højttaler som kan det hele. De er i farven lys kirsebær og vejer 60 kilo pr. stk. Fronterne kunne være i bedre stand, men dette bliver dog fikset med nyt stof med tiden. De kan håndtere rigtig mange watt og jeg kender ikke de eksakte specifikationer på dem. Men hvem bekymre sig også om det?? De spiller godt og er hamrende flotte i designet selvom det er par store kæmper.. De er udstyret med Focal enheder i kevlar hele vejen rundt, bortset fra diskant-enheden som er fra Audiovector´s egen udviklings-afdeling og som med modifikationer stadig anvendes i deres nyere serier.

Tåler uden problemer sammenligning med de store B&W etc.
TV/Projektor

Intet på dette setup
Ekstra udstyr

Højttalerkabler: Supra Rondo 2.5 på hver 7 meter, så der kan flyttes efter behov.

Signal-kabler mellem for & effektforstærker er et sæt som fulgte med. Der står ingen producent navn på kablerne, kun "MADE IN USA" - De er sorte og flade og med rød & sort isolering (left & right)

Philips AEA2000 Bluetooth Music Reciever. Denne lille smarte satan, kan streame musik fra ens smartphone, bærbar eller tablet til ens Hi-fi-anlæg. Lyden er ganske fin, men forvent ikke Audiofil gengivelse. Dog er lyden fin og fuldt på højde med CD-afspiller i budget-klassen.
Bemærkninger

Dette er nok det bedste stereoanlæg jeg har ejet til dato. Især højttalerne er eminente.

Placeringen af højttalerne kunne også være bedre, men har ikke rigtig andre muligheder lige pt.

Tag godt imod det :-)
Kommentér på:
Musikanlæg #SOLGT# Yamaha, Technics, Denon & Audiovector
Annonce